i | PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS: 1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis! 2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema. 3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo. 4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos. 5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas. 6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą. 7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |
Merginos, noriu gero braškių uogienės receptuko, kad gerai išsistovėtų iki žiemos. Kažkaip tai vis iššaudo, arba pelėsiukas užsideda viršuje. Šaldytos uogos jau pabodo, noriu tikros močiučių uogienukės . Ir labai daug terliotis nenoriu, gal kokia yra kad ne per ilgai virti reiktų, juk vitaminų visai būtų gerai kad liktų
QUOTE(japoniuke1 @ 2010 06 22, 00:47)
Merginos, noriu gero braškių uogienės receptuko, kad gerai išsistovėtų iki žiemos. Kažkaip tai vis iššaudo, arba pelėsiukas užsideda viršuje. Šaldytos uogos jau pabodo, noriu tikros močiučių uogienukės . Ir labai daug terliotis nenoriu, gal kokia yra kad ne per ilgai virti reiktų, juk vitaminų visai būtų gerai kad liktų
Japoniuke1
aš,siūlau tokią braskių uogienę,ji yra mano išbandyta.
1kg braškių,
1kg, cukraus,
1stiklinė obuolių sulčių,
Paruošiame braškes
Braškes suberti į nesvyklantį puodą ,užpilti iš cukraus ir obuolių sulčių išvirtu karštu sirupu ir užvirinti
Pamaišant ir nugraibius putas uogienę virti 30min.,virti ant silpnos ugnies.
Galima įberti šiek tiek cinamono.
Paruoštą uogienę supilame į stiklainiu.
Reikia žinoti ,kad baigiant virti uogienę ,šiek tiek sirupo įpilti į lėkštę,jeigu ims stingti- uogienė išvirusi.
Braškių uogienę galima virti ir su medumi,ji bus labai kvapni.
Braškes galima virti su rabarbarais,avietėmis ,žemuogemis.
Kuomet aš įsigijau knygą "Konservavimas" iš jos aš mokiausi daug įvairių derinių,
o labiausia aš išmokau tikslius kiekius.
Skanių uogienių
Japoniuke1 -
Tave domina žalių braškių receptas su medumi,ar koks?
jeigu gali parašyk.
Tave domina žalių braškių receptas su medumi,ar koks?
jeigu gali parašyk.
QUOTE(brangute @ 2009 08 10, 15:06)
Ačiū labai, nes būčiau serbentus ir aš ant krūmo palikus, juoduosiu nuskinam, o raudonieji- visada lieka. Nes drebučius gaminti kai mali su mėsmale, paskui sunki sultis- - ojetus, ne man, o uogienė raudonųjų serbantų neskani. Tikrai išbandysiu šį lengvesnį receptą, pažiūrėsim, kas gausis. Ačiū
Sweikutes as pries kelias dienas issiviriau raudonuju serbentu drebuciu. nieko nera paprasciau, jeigu turite puoda sultim daryt, kur uogos yra garinamos ir pro slangute bega sultys.po to virinu tas sultis, pridedu cukraus pagal skoni. raudonuju serbentu sultis padedu i salta rusi, ir jos pacios sustengsta, nereikia jokiu tirstikliu. nes siose uogose yra kazkoziu medziagu, kurios sustingta(kazkur skaiciau). tai vat, lengviau nebuna, nes kol verda galima ka nors kitka veikti, ir nereikia terliotis rankom.as taip darau ir slyvu sultis, tik jos nesustingta
Perskaičiau visą temą, bet neradau, kaip skaniai išvirti uogienę iš juodųjų serbentų. Gal kas verdate?
QUOTE(lelija R @ 2010 07 18, 16:43)
Perskaičiau visą temą, bet neradau, kaip skaniai išvirti uogienę iš juodųjų serbentų. Gal kas verdate?
na as tai labai paprastai darau, imu 1kg j. serbentu ir 1.5 kg cukraus ir kai uzvirs tai ant mazos ugnies dar 30min
QUOTE(Triksi26 @ 2010 07 22, 06:30)
na as tai labai paprastai darau, imu 1kg j. serbentu ir 1.5 kg cukraus ir kai uzvirs tai ant mazos ugnies dar 30min
O kam taip saldžiai? Pilnai užtektų, mano galva, ir vieno kg cukraus tokiam pat kiekiu uogų...
QUOTE(Triksi26 @ 2010 07 22, 07:30)
na as tai labai paprastai darau, imu 1kg j. serbentu ir 1.5 kg cukraus ir kai uzvirs tai ant mazos ugnies dar 30min
pritariu kad reikia 1,5kg cukraus, nes juodi serbentai labai rugštūs, o šiemet kai taip lijo, tai tuo labiau.Aš tai juos su blenderiu sutrinu, perkošiu per merlių, dedu nemažai cukraus ir verdu iš lėto, tai toks labai jau skanus džemukas gaunasi