Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairios uogienės ir džemai

QUOTE(regna @ 2009 10 02, 16:01)
O,tu,šermukšnius viriai celus ,u-pylus cukrumi?

dalinau į dvi dalis, vienus cielus, kitus tryniau, bet dabar jau svarstau, kad trinti skaniau.
ieškojau recepto internete, bet galiausiai pati improvizavau smile.gif
pradžiai uogas atrinkus ir nuplovus palaikiau parą šaltam vandeny, paskui užpyliau nauju vandenuku, užvirinau, nupyliau ir taip 3 kartus, kad kartumą ištrauktų. tada išviriau sirupą: 2 stiklinės obuolių sulčių + 1 kg cukraus, ir užpyliau tuo sirupu uogas. palaikiau per naktį, paskui paviriau apie 20 - 30 min. tiesa, dar dėjau žiupsnį cinamono 4u.gif
Atsakyti
[quote=something else,2009 10 02, 18:18]
Something else,aš,savo senoje konservavimo knygoje suradau,kad šermukšniu reikia šaldyti įdėjus į kamerą,ir,tik po to juos reikia virti 4u.gif ką tu,jį tai 4u.gif
aš,neesu taip virusi.
Dar labai ydomus teiginys yra ,kad šermukšnius galima paskaninti,konservuotomis juodųjų serbentų sultimis.
Aš,taip pat,kai turėsiu šermukšnių,bandysiu pekspermentuoti,nedidelį kiekį. 4u.gif
Atsakyti
apie tai, kad galima palaikyti uogas šaldymo kameroje, irgi skaičiau drinks_cheers.gif bet tame recepte nebuvo nurodyta, jog reikia papildomai nuvirti. tai va man klausimas kilo: o kaip su kartumu? juk net nuvirus tris kartus vis tiek uogienė kartoka, tai kas būtų visai nenuvirus? g.gif todėl pabijojau rizikuoti blush2.gif

dėl juodųjų serbentų sulčių, tai tikiu, kad labai tinka wub.gif


dar labai noriu pabandyti išvirti kiwių uogienę, tik receptas, kurį radau, labai paprastas: kiwiai + cukrus, o man norisi kažkuo pagardinti, tik nesumąstau, kas čia tiktų g.gif
Atsakyti
[quote=something else,2009 10 02, 22:22]
Something else 4u.gif geras,ydomus receptukas,aš,dabar galvoju,jeigu,tu nori natūralaus,skonio kivio,manau nereikia priedų{aplamai man patinka tokios uogienės su riešutais,pvz. graikiniais}
Dar galima panaudoti prieskonius,
Aš,jeigu daryčiau bandyčiau įpilti kokią stiklinaitę raudonųjų serbentų.

Dabar dar klausimas,?tau 4u.gif ar juos reikia virti trumpai?juos reikia trinti?
Atsakyti
va kokius turiu receptus:
šitas tai toks elementarus
Kivių uogienė
20 kivių
1,5 kg cukraus
Kivius nulupti, supjaustyti kubeliais arba skiltelėmis. Užpilti cukrumi ir virti iki norimo tirštumo.

dar įdomus šitas, tik agrastų jau nebėr
AGRASTŲ IR KIVIŲ DŽEMAS
Ingredientai
400g. prinokusių žaliųjų agrastų, 250g. kivių, 600g. cukraus, 2 šaukštai romo (galima ir nepilti)
Gaminimas
Nuvalytus ir nuplautus agrastus sumalti mėsmale per stambų sietelį. Kivi nulupti, supjaustyti plonais griežinėliais, viską sudėti į vieną indą, suberti cukrų ir virti dvi minutes ant stiprios ugnies. Įpilti romo. Išvirusį džemą pilti į stiklainius ir uždaryti

Ir man dar patiko šitas
Kivių uogienė
Reikės:
750 g kivių (nuluptų, supjaustytų)
1 saldus obuolys (nuluptas, supjaustytas)
2 laimų sulčių
1 stiklinė cukraus
Sumaišome susmulkintus kivius, obuolius ir 1/3 stiklinės laimo sulčių. Sudedame masę į puodą ir pašildome. Nukelti puodą nuo viryklės, suberti cukrų ir gerai išmaišyti. Palaikyti apie 30-60 min., kad išsiskirtų sultys. Po to vėl dedame ant ugnies ir kaitiname apie 15-20 min.
Sudedame į sterilizuotus stiklainius ir uždengiame dar karštus spiritu išvalytais dangteliais. Apverčiu ir palieku, kol atvės.

radau čia 4u.gif
http://meta-hobis.bl...iu-uogiene.html
Atsakyti
[quote=something else,2009 10 02, 23:50]

Something else 4u.gif man patiko antaras varijantas ,berots mėtos,aš,taip pat jį radau,bet vistiek ačiū,tau 4u.gif
Bet man žinai iškilo vienas klausimukas,{dėl cukraus kiekio tame jos receptuke}
Jeigu gali parašyk,kaip tau atrodo, kiviai rūgštūs.
Būsiu tau dekinga 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
O kur galima gauti mažų užsukamų stiklainiukų?
Maždaug 250-350ml talpos?
Nes planuoju padaryt keletos rūšių marmelado kaip dalį Kalėdinės dovanos savo draugams ir artimiesiem ir norėčiau,kad dailiai atrodytų..
Taip pat tiktų tokie užspaudžiami stiklainiai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruta1992 @ 2009 10 25, 20:04)
Sveikos 4u.gif
O kur galima gauti mažų užsukamų stiklainiukų?
Maždaug 250-350ml talpos?
Nes planuoju padaryt keletos rūšių marmelado kaip dalį Kalėdinės dovanos savo draugams ir artimiesiem ir norėčiau,kad dailiai atrodytų..
Taip pat tiktų tokie užspaudžiami stiklainiai thumbup.gif


Kadangi dar nesenai marinavau daly papriku ir pritrukau stiklainiu, o prekybos centruose ju jau nera. NUlekiau i viena sena, gera ukiniu prekiu parduotuvele. Parduotuve tikrai sena, dvelkia tarybiniais laikais, net prekystaliai senoviniai islike, Ten buvo pilna ivairios taros stiklainiu, dangteliu ir visko gan pigiai. Maciau mazuciu majoneziniais vadinamu induku :4u:Manau kiekviename mieste yra tokiu senove dvelkianciu parduotuveliu, kuriuos yra super dalyku thumbup.gif
Atsakyti
Sveiki! Siulau pagaminti morkiu ir slyvu uogiene. Musu seimynai labai patinka smile.gif Tik sias metais jau neiseis pagaminti, nes jai reikia kaukazo slyvu sad.gif teks lauktiiki kitu metu smile.gif

taigi, Jums reikes:
400 g. kaukazo slyvu
600 g. morku
1 kg. cukraus

slyvas ir morkas nuplaukite, is slyvu isimkite kauliukus, morkas nuskuskite ir supjaustykite nedideliaias gabaliukais. I puoda sudekite paruostas slyvas, morkas, suberkite cukru ir virkite ant silpnos ugnies vis pamaisydami, kol isvirs. Tda upgene reikia deti i stiklainius ir uzdaryti. Skanaus!

Atsakyti
[quote=marinaap,2009 11 19, 12:14]
Sveiki! Siulau pagaminti morkiu ir slyvu uogiene. Musu seimynai labai patinka smile.gif Tik sias metais jau neiseis pagaminti, nes jai reikia kaukazo slyvu sad.gif teks lauktiiki kitu metu smile.gif

Marinaap 4u.gif užsukau į šitą temą,ir,suradau mane dominantį receptuką.
Iškilo klausimukas,kadangi,mėgstu morkas,noriu paklausti ar,galima dėti kitos rūšies slyvas?
Būsiu dėkinga,jeigu pasidalinsi. 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos.
Marinaap pateiktas receptas labai patiko! Kadangi morkos saldžios, o kaukazo slyvaitės rūgštokos ir aromatingos- puikus derinys. Manyčiau, kad morkų uogienėms tiktų tik rūgštūs vaisiai ar jų sultys.
Atsakyti
Pasigirsiu ,paragavom moliūgo ir persikų džemą , skonis gerai nuteikia gomurį biggrin.gif
Atsakyti