va kokius turiu receptus:
šitas tai toks elementarus
Kivių uogienė20 kivių
1,5 kg cukraus
Kivius nulupti, supjaustyti kubeliais arba skiltelėmis. Užpilti cukrumi ir virti iki norimo tirštumo.
dar įdomus šitas, tik agrastų jau nebėr
AGRASTŲ IR KIVIŲ DŽEMASIngredientai
400g. prinokusių žaliųjų agrastų, 250g. kivių, 600g. cukraus, 2 šaukštai romo (galima ir nepilti)
Gaminimas
Nuvalytus ir nuplautus agrastus sumalti mėsmale per stambų sietelį. Kivi nulupti, supjaustyti plonais griežinėliais, viską sudėti į vieną indą, suberti cukrų ir virti dvi minutes ant stiprios ugnies. Įpilti romo. Išvirusį džemą pilti į stiklainius ir uždaryti
Ir man dar patiko šitas
Kivių uogienėReikės:
750 g kivių (nuluptų, supjaustytų)
1 saldus obuolys (nuluptas, supjaustytas)
2 laimų sulčių
1 stiklinė cukraus
Sumaišome susmulkintus kivius, obuolius ir 1/3 stiklinės laimo sulčių. Sudedame masę į puodą ir pašildome. Nukelti puodą nuo viryklės, suberti cukrų ir gerai išmaišyti. Palaikyti apie 30-60 min., kad išsiskirtų sultys. Po to vėl dedame ant ugnies ir kaitiname apie 15-20 min.
Sudedame į sterilizuotus stiklainius ir uždengiame dar karštus spiritu išvalytais dangteliais. Apverčiu ir palieku, kol atvės.
radau čia
http://meta-hobis.bl...iu-uogiene.html