Galiu pasiulyti labai skania uogiene.Obuoliai,siek tiek kriausiu ir 2apelsinai(su zievelem)smulkiai pjaustyti.Cukraus pagal skoni.Tikrai labai skanu.Jau kelis kartus viriau.Suzinojau visai neseniai.
Mano senis papelenis 20kg uogų, braškių. O pats išėjo.
Lupu tas tas braškių uodegas ir keršto planus rezgu, kaip atkeršyti...
Išpradžių teks , paskui mėnesį jokio Ir čia tik pradžia.
Kaip išvirti braškių uogienę? Kiek reikia cukraus 1kg braškių??? Kaip atskirti uodegėles su pačios uogos. Po 8kg panagių nebejaučiu.
Kokias dar uogienes verdate? Nes gyvenant su Karlsonu konservavimas neišvengiamas.
Uch, tie diedai...
Lupu tas tas braškių uodegas ir keršto planus rezgu, kaip atkeršyti...
Išpradžių teks , paskui mėnesį jokio Ir čia tik pradžia.
Kaip išvirti braškių uogienę? Kiek reikia cukraus 1kg braškių??? Kaip atskirti uodegėles su pačios uogos. Po 8kg panagių nebejaučiu.
Kokias dar uogienes verdate? Nes gyvenant su Karlsonu konservavimas neišvengiamas.
Uch, tie diedai...
QUOTE(JolePole @ 2005 06 25, 14:11)
Mano senis papelenis 20kg uogų, braškių. O pats išėjo.
Lupu tas tas braškių uodegas ir keršto planus rezgu, kaip atkeršyti...
Išpradžių teks , paskui mėnesį jokio Ir čia tik pradžia.
Kaip išvirti braškių uogienę? Kiek reikia cukraus 1kg braškių??? Kaip atskirti uodegėles su pačios uogos. Po 8kg panagių nebejaučiu.
Kokias dar uogienes verdate? Nes gyvenant su Karlsonu konservavimas neišvengiamas.
Uch, tie diedai...
Lupu tas tas braškių uodegas ir keršto planus rezgu, kaip atkeršyti...
Išpradžių teks , paskui mėnesį jokio Ir čia tik pradžia.
Kaip išvirti braškių uogienę? Kiek reikia cukraus 1kg braškių??? Kaip atskirti uodegėles su pačios uogos. Po 8kg panagių nebejaučiu.
Kokias dar uogienes verdate? Nes gyvenant su Karlsonu konservavimas neišvengiamas.
Uch, tie diedai...
nupjauk uodegėlės peiliuku ir nereiks nagų . o šiaip man gaila virti braškes, geriau išsukti su cukrum, sudėti į plastikinius indelius ir į kamerą . žiemą bus laaabai skanu...
Sveikutės,
10 kg braškių reikia 6 kg cukraus ir virti aliumininiame puode apie 2 val., nors man taip pat skaniau žalios sutrintos su cukrumi, bet maniškis labiausiai mėgsta virtą uogienę
O uodegėles aš nuiminėju su arbatiniu šaukšteliu, man taip patpgiausia.
10 kg braškių reikia 6 kg cukraus ir virti aliumininiame puode apie 2 val., nors man taip pat skaniau žalios sutrintos su cukrumi, bet maniškis labiausiai mėgsta virtą uogienę
O uodegėles aš nuiminėju su arbatiniu šaukšteliu, man taip patpgiausia.
aš vakar kaip tik pradėjau uogienę daryti O darau taip...kaip tik turėjau 6 kg. braškių, joms reikia 2,5 kg cukraus, užpili tuom cukrum braškes (cielas), šiek tiek puodą sukratai, kad cukrus pasiskirstytu, bet pagrinde, kad liktų daugiau ant viršaus ir į šaldytuvą parai. Kitą dieną ištrauki ant ugnies (prieš tai poste rašė, kad į aliumininį inda, bet man mama griežtai uždraudė į aliumininį, liepė į emaliuotą arba į nerūdijančio plieno puodą, bet čia matyt kaip kas pripratę kol užvirs, tada dar 5 min. pakaitini (jei truks cukraus, idėk dar, čia nuo uogų saldumo priklauso) ir į stiklainiukus.
na, o jeigu nori, kad uogos uogienėje gautusi kietesnės, tuomet po paros ištraukus iš šaldytuvo uogas su cukrum, nupili susidariusi sirupą, jį užvirini ir vėl užpili uogas tuo karštu sirupu ir vėl į šaldytuvą parai o kitą dieną išimi ir verdi kaip prieš tai aprašyta
na, o jeigu nori, kad uogos uogienėje gautusi kietesnės, tuomet po paros ištraukus iš šaldytuvo uogas su cukrum, nupili susidariusi sirupą, jį užvirini ir vėl užpili uogas tuo karštu sirupu ir vėl į šaldytuvą parai o kitą dieną išimi ir verdi kaip prieš tai aprašyta
Gal kas daro braskes savose sultyse?
Kaip jus gaminate....
Jei galite, atsakyk dar siandein iki vakaro.NEs parsitempiau is kaimo braskiu kibira...tai reikia kazka daryt.
KAzkada man teko valgyt braskes savose sultyse,bet be cukraus. Tik va gaila,kad nezinau proceso
O siaip paprasta uogiene tai moku issivirti...bet nelabai valgosi ji pas mus.
Kaip jus gaminate....
Jei galite, atsakyk dar siandein iki vakaro.NEs parsitempiau is kaimo braskiu kibira...tai reikia kazka daryt.
KAzkada man teko valgyt braskes savose sultyse,bet be cukraus. Tik va gaila,kad nezinau proceso
O siaip paprasta uogiene tai moku issivirti...bet nelabai valgosi ji pas mus.
QUOTE(Blue_rose @ 2005 06 27, 12:41)
Gal kas daro braskes savose sultyse?
Kaip jus gaminate....
Jei galite, atsakyk dar siandein iki vakaro.NEs parsitempiau is kaimo braskiu kibira...tai reikia kazka daryt.
KAzkada man teko valgyt braskes savose sultyse,bet be cukraus. Tik va gaila,kad nezinau proceso
O siaip paprasta uogiene tai moku issivirti...bet nelabai valgosi ji pas mus.
Kaip jus gaminate....
Jei galite, atsakyk dar siandein iki vakaro.NEs parsitempiau is kaimo braskiu kibira...tai reikia kazka daryt.
KAzkada man teko valgyt braskes savose sultyse,bet be cukraus. Tik va gaila,kad nezinau proceso
O siaip paprasta uogiene tai moku issivirti...bet nelabai valgosi ji pas mus.
prieš tai aprašiau, tai ir yra savose sultyse, užpili cukraus, pastatai parai, kad sultys atsirastų, o tada jau vakuoji nelabai įsivaizduoju kaip be cukraus imanoma...jei rasi receptą, pasidalink
Man iirgi skaniau žalios trintos su cukrum...Skanumėlis
Bet apšvieskit mane neišmanėlę,ar tokiu būdu padarytas uogas galima laikyt TIK KAMEROJ??? Ir kiek ant kiek cukraus dėt,kad nesurūgtų?o šiaip šaldytuve jų laikyti negalima?
Bet apšvieskit mane neišmanėlę,ar tokiu būdu padarytas uogas galima laikyt TIK KAMEROJ??? Ir kiek ant kiek cukraus dėt,kad nesurūgtų?o šiaip šaldytuve jų laikyti negalima?
QUOTE(Amazing @ 2005 06 28, 12:28)
Man iirgi skaniau žalios trintos su cukrum...Skanumėlis
Bet apšvieskit mane neišmanėlę,ar tokiu būdu padarytas uogas galima laikyt TIK KAMEROJ??? Ir kiek ant kiek cukraus dėt,kad nesurūgtų?o šiaip šaldytuve jų laikyti negalima?
Bet apšvieskit mane neišmanėlę,ar tokiu būdu padarytas uogas galima laikyt TIK KAMEROJ??? Ir kiek ant kiek cukraus dėt,kad nesurūgtų?o šiaip šaldytuve jų laikyti negalima?
žinoma tik kameroj. paprastai šaldytuve stovės keletą dienų, po to gi supelys ar surūgs...
Dalinuosi:
esu BE NIEKO, tik savose sultyse konservavusi: kaukazo slyvaites, vysnias ir pomidorus (atskirai ). Braškių neteko - per daug skanu trintos su cukrumi (šaldytos ir ne tik), bet, manau, irgi turėtų "stovėti" ilgesnį laiką.
Procesas - nesudėtingas, tiesiog iš uogų (žr.aukščiau) išimdavau kauliukus, slyvaites pjaudavau per pusę (bet turbūt tai neprivalu), pomidorus supjaustydavau smulkiau (6-8 dal.). Tada visą lobį gerai pakratydama sudėdavau į sterilizuotus stiklainius, pridegdavau sterilizuotais dangteliais ("mašininiais"), stiklainius sustatydavau į puodą su vandeniu ir pasterizuodavau tam tikrą laiką. Po to dangtelius vyras užsukdavo ir suštabeliuodavo kampe.
Šis konservavimo būdas "importuotas" iš Moldovos. Anais laikais daug ką stebindavome šviežių (beveik) pomidorų salotomis viduržiemy.
0,5 l stiklainius kaitindavau 10-15 min po vandens užvirimo. Apie 1 l neklauskit - nepamenu.
Amazing
cukraus į trintas šaldomas braškes gali dėti bet kiek - rūgimo bakterijos mėgsta šilumą
esu BE NIEKO, tik savose sultyse konservavusi: kaukazo slyvaites, vysnias ir pomidorus (atskirai ). Braškių neteko - per daug skanu trintos su cukrumi (šaldytos ir ne tik), bet, manau, irgi turėtų "stovėti" ilgesnį laiką.
Procesas - nesudėtingas, tiesiog iš uogų (žr.aukščiau) išimdavau kauliukus, slyvaites pjaudavau per pusę (bet turbūt tai neprivalu), pomidorus supjaustydavau smulkiau (6-8 dal.). Tada visą lobį gerai pakratydama sudėdavau į sterilizuotus stiklainius, pridegdavau sterilizuotais dangteliais ("mašininiais"), stiklainius sustatydavau į puodą su vandeniu ir pasterizuodavau tam tikrą laiką. Po to dangtelius vyras užsukdavo ir suštabeliuodavo kampe.
Šis konservavimo būdas "importuotas" iš Moldovos. Anais laikais daug ką stebindavome šviežių (beveik) pomidorų salotomis viduržiemy.
0,5 l stiklainius kaitindavau 10-15 min po vandens užvirimo. Apie 1 l neklauskit - nepamenu.
Amazing
cukraus į trintas šaldomas braškes gali dėti bet kiek - rūgimo bakterijos mėgsta šilumą
QUOTE(bea @ 2005 06 28, 11:14)
žinoma tik kameroj. paprastai šaldytuve stovės keletą dienų, po to gi supelys ar surūgs...
Bet kažko vistiek nesuprantu.
Kai ta trinta masė sustings... ką tada su ja daryt?...kirviu kapot? reiks viską atšildyt,kad būtų galima valgyti...o kur dėt tą dalį,kuri liks,atgal gi kameron nekiši?...
Labutis
Amazing as laikiau braškes trintas su cukrumi ne kameroje, o šaldytuve. Tik aš jas pakaitinau iki virimo (bet ne virinau). Niekas nesurūgo
Laiza ačiu uz receptelį Reiks gal pabandyti taip braškes padaryti
Amazing as laikiau braškes trintas su cukrumi ne kameroje, o šaldytuve. Tik aš jas pakaitinau iki virimo (bet ne virinau). Niekas nesurūgo
Laiza ačiu uz receptelį Reiks gal pabandyti taip braškes padaryti