Skaičiau nemažai šios temos puslapių,bet ,kaip ruošti erškėčių tyrę-uogienę neužtikau.
Gal iš jūsų čia rašančių esate gaminusios.
Būčiau dėkinga,jeigu pasidalintume savo patirtimi,tikiuosiu sulauksiu patarimo.
Mielosios, -negi nieks neverdate erškėčių?[uogienės,tyrės}
O,gal tai paslaptis?
O,gal tai paslaptis?
Na , noriu jūsų paklausti,kas esate virę gudobelių uogienę.
Gal dgalite pasidalinti?
Gal dgalite pasidalinti?
QUOTE(regna @ 2009 09 27, 20:38)
http://gyvenimas.del...i.d?id=23662413
Ten tarp kitų receptų rasi Erškėčių uogienės receptą su nuotraukomis step by step
[quote=Gytr,2009 09 30, 22:10]
[url=http://gyvenimas.delfi.lt/cooking/konkursas-mano-geriausias-konservavimo-receptas-ii.d?id=23662413]http://gyvenimas.delfi.lt/cooking/konkursa...i.d?id=23662413[/ur
Gytr aciū,tau, už informacija,bet mano erškėčių uogienė,jau vėsta stiklainiukuose
Teko nemažai man ieškoti to ilgai laukto recepto,bet aš,tik pradžią pasiėmiau,o paskui dariau pagal save.Aš radau,alfa.lt
Man svarbiausia reikėjo atrasti recepto tikslius davinius.
O, paskui mano žinios.
Prie to paties parašysiu receptą,gal kam pravers.
1kg. eršketuogių,
1kg. cukraus,,
3 stiklinės vandens,
pora nedidelių citrinų.
Uogas nuplauname,išvalome{aš ėmiau pailgas uogas,jos geresnės}
Gerai išplaunamepotekančiu vandeniu.
Supilame į puodą užpilame vandeniu,paverdame,kol suminkštėja{ant silpnos kaitros}
Vandenį nupilame į indą,uogas supilame į kitą indą.
Vandenį grąžiname į puodą supilame cukrų,išverdame sirupą.
Uogas sutriname elektriniu trintuvu,supilame į cukraus ir vandens sirupą.
Verdameant silpnos ugnies 5-7min.
Paskui pasirušiame citriną ,nutarkuojame viršų,į indą išspaudžiame sultis,kurias supilame į uogienę.
Pamaišome,paverdame ir staigiai didiname ugnį ir paverdame10min.nukeliame nuo virykles,karštą supilame į stiklainius,užsukame dangtelius,apverčiame.,kad dezinfekuotūs dangteis
Tuo pačiu noriu paklausti,gal kam teko virti "Sedulų uogienę,"
pasidalinkite
Tiesa,eršketuogių sėklų neišmečiau,išplausiu ,išdžiovinsiu,sumalsiu kavamale ,ar mikseriu,bus skani arbata,
[url=http://gyvenimas.delfi.lt/cooking/konkursas-mano-geriausias-konservavimo-receptas-ii.d?id=23662413]http://gyvenimas.delfi.lt/cooking/konkursa...i.d?id=23662413[/ur
Gytr aciū,tau, už informacija,bet mano erškėčių uogienė,jau vėsta stiklainiukuose
Teko nemažai man ieškoti to ilgai laukto recepto,bet aš,tik pradžią pasiėmiau,o paskui dariau pagal save.Aš radau,alfa.lt
Man svarbiausia reikėjo atrasti recepto tikslius davinius.
O, paskui mano žinios.
Prie to paties parašysiu receptą,gal kam pravers.
1kg. eršketuogių,
1kg. cukraus,,
3 stiklinės vandens,
pora nedidelių citrinų.
Uogas nuplauname,išvalome{aš ėmiau pailgas uogas,jos geresnės}
Gerai išplaunamepotekančiu vandeniu.
Supilame į puodą užpilame vandeniu,paverdame,kol suminkštėja{ant silpnos kaitros}
Vandenį nupilame į indą,uogas supilame į kitą indą.
Vandenį grąžiname į puodą supilame cukrų,išverdame sirupą.
Uogas sutriname elektriniu trintuvu,supilame į cukraus ir vandens sirupą.
Verdameant silpnos ugnies 5-7min.
Paskui pasirušiame citriną ,nutarkuojame viršų,į indą išspaudžiame sultis,kurias supilame į uogienę.
Pamaišome,paverdame ir staigiai didiname ugnį ir paverdame10min.nukeliame nuo virykles,karštą supilame į stiklainius,užsukame dangtelius,apverčiame.,kad dezinfekuotūs dangteis
Tuo pačiu noriu paklausti,gal kam teko virti "Sedulų uogienę,"
pasidalinkite
Tiesa,eršketuogių sėklų neišmečiau,išplausiu ,išdžiovinsiu,sumalsiu kavamale ,ar mikseriu,bus skani arbata,
QUOTE(something else @ 2009 10 01, 11:07)
bet tai kiek laiko užtrunka tą kg uogų išvalyti
Something else ,tavo tiesa,užima daug laiko,bet aš,turiu didelę kantrybę maistui.
Todėl jam aš jį darau su dideliu malonumu.
Šiandiena,viriau,mahonijų uogienę{dariau pagal save}
Viriau gudobelių +rojaus obuoliukų+imbiero uogienes
[quote=regna,2009 10 02, 00:24]
Aš,ilgai ieškojau internete sedulos uogienes recepto,sužinojau ,kad ,tai,geltonosios sedulos uogos.
Bet atradau,naują varijantą,kurį vakar išbandžiau.
Dauguma,iš mūsų soduose auginame dygliuotąją mahoniją,kuri pavasarį žydi geltonai,o rudenį subrandina tamsias mėlynas uogas.
Kuriose yra didelis kiekis vitC.
Uogas nuploviau,nuskabiau,supyliau į puodą,užpyliau pora stiklinių vandens,
Pakaitinau,,kol uogos suminkštėjo ,nupyliau skystį,bet neišpyliau,.
Uogas pertryniau per sietelį{liko daug sėklų}
Įpuodą supyliau skystį supyliau cukrų išviriau sirupą,į jį supyliau uogų masę .
Viriau ant nedideles kaitros-15min.
Aš viename žurnale radau tik tiek,kad iš jų veramos uogienes ,šaldamos sutrintos su cukrumi.
Dar ju truputis liko,svarstau,gal sudėti su medum žalias,kaip spanguoles
Aš,ilgai ieškojau internete sedulos uogienes recepto,sužinojau ,kad ,tai,geltonosios sedulos uogos.
Bet atradau,naują varijantą,kurį vakar išbandžiau.
Dauguma,iš mūsų soduose auginame dygliuotąją mahoniją,kuri pavasarį žydi geltonai,o rudenį subrandina tamsias mėlynas uogas.
Kuriose yra didelis kiekis vitC.
Uogas nuploviau,nuskabiau,supyliau į puodą,užpyliau pora stiklinių vandens,
Pakaitinau,,kol uogos suminkštėjo ,nupyliau skystį,bet neišpyliau,.
Uogas pertryniau per sietelį{liko daug sėklų}
Įpuodą supyliau skystį supyliau cukrų išviriau sirupą,į jį supyliau uogų masę .
Viriau ant nedideles kaitros-15min.
Aš viename žurnale radau tik tiek,kad iš jų veramos uogienes ,šaldamos sutrintos su cukrumi.
Dar ju truputis liko,svarstau,gal sudėti su medum žalias,kaip spanguoles
QUOTE(something else @ 2009 10 02, 13:51)
Something else
Verdu su obuoliais{bet aš trinu blenderiu}
QUOTE(something else @ 2009 10 02, 15:10)
Something else -galima įairiai virti,bet man daug maloniau,valgyt.
Ir,aš ižvelgiu,kad cieloms uogoms virti reikia daugiau .
Juk,užpili vandenuku{nedideliu kiekiu,otai priklauso nuo uogų kiekio}jos išskiria savo natūraias sultis,ir tame vandens+sulčių kiekyje verdi cukrų{laikas nedidelis}
Sutrini trintuvu uogas ir sudedi.
Terlionės daudgiau,bet.....man skaniau
Čia mano tik nuomonė.
O,tu,šermukšnius viriai celus ,u-pylus cukrumi?