Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairios uogienės ir džemai

QUOTE(alincikita @ 2009 08 11, 12:29)
gal kas turi ideju gervuogiu uogieniei ax.gif

Aš,gervuoges viriau praėjusiais metais su avietemis.
Dabar ruošiuosi virti vienas gervuoges ,ieškojau sau receptoir,radau,virsiu dabar pagal tokį receptuką.
2 kg. gervuogių,
Sirupui:3stiklinės vandens,1,6kg. cukraus,keli cinamono žievės gabalėliai.
Išvirti sirupą ,į jį suberkite uogas ir virkite nugraibydami putas ,kol uogos ims blizgėti.
Karštą uogienę supilstyti į stiklainius,atvėsinkite,ir uždarykite.
Šaltinis knygutė koncervavimas.
Aš,noriu paklausti,kas virėte bruknes su kriaušėmis,gal galite pasidalinti receptuku. 4u.gif
Atsakyti
Slyvų ir bananų uogienė

2 kg slyvų, 1 kg bananų, 1 kg cukraus.
Iš slyvų išimti kauliukus, slyvas susmulkinti, užberti 0,5 kg cukraus ir kaitinti ant silpnos ugnies nuolat pamaišant. Po 10-15 min. supilti likusį cukrų, sudėti griežinėliais supjaustytus bananus. Dar virti apie 30 min.




Kokiu slyvu reikia? tiktu mazos geltonos slyvutes?
Atsakyti
QUOTE(adiaVT @ 2009 07 28, 15:12)
mano mama darė kažkada cukinijas su svarainiais. atrodo, irgi vadinosi ananasų skonio  bigsmile.gif  labai skanu buvo

Darau šią uogienę - labai skani ax.gif
Atsakyti
nežinau, ar jau buvo paminėta štai tokia slyvų uogienė

3 kilogramai slyvų,
1 kilogramas cukraus,
6 vienetai gvazdikėlių.

Slyvas pusiau, išimkite kauliukus ir slyvų puselių užberkite cukrų. Laikykite, kol išsiskirs Tada užvirinkite ir palikite 12 Po to slyvas vėl virkite 20 min. Sudėkite į stiklainius ir uždarykite.
liux thumbup.gif praeitą žiemą prasitariau ją - kaip slyvų džemas thumb_yello.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MoonDark: 18 rugpjūčio 2009 - 14:02
QUOTE(Renatukx @ 2009 08 15, 20:18)
Slyvų ir bananų uogienė

2 kg slyvų, 1 kg bananų, 1 kg cukraus.
Iš slyvų išimti kauliukus, slyvas susmulkinti, užberti 0,5 kg cukraus ir kaitinti ant silpnos ugnies nuolat pamaišant. Po 10-15 min. supilti likusį cukrų, sudėti griežinėliais supjaustytus bananus. Dar virti apie 30 min.
Kokiu slyvu reikia? tiktu mazos geltonos slyvutes?

Paskaičiau receptuką ir,man,iškilo klausimukas?
Galgalite man atsakyti?
Verdant slyvas su bananais ,nesigauna rūgimas?
Ta prasme ar gerai stovi? 4u.gif
Atsakyti
Aš,dažnai užsuku į čia,bet neesu užtikusi receptuko rojaus obuoliukų.
Noriu,kad pasidalintume,man bus labai ydomu.
Aš,dariau pagal save ,bet rytoj parašysiu kas pavyko,dabar vėsta.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 08 30, 01:33)
Aš,dažnai užsuku į  čia,bet neesu  užtikusi receptuko rojaus obuoliukų.
Noriu,kad pasidalintume,man bus labai ydomu.
Aš,dariau pagal save ,bet rytoj parašysiu kas pavyko,dabar vėsta.

Nusipirkau rojaus obuoliukų,,jie man patiko savo išvaizda.
Pasieškojau internete ,radau,bet man tas varijantas nepatiko.
Todėl nutariau virti pagal save,nutariau,juos išpjaustyti{kol juos pjausčiau ,galvojau visokių varijantų}
Paruoštus supyliau į virimo indą{puodą}užpyliau pora stiklinių vandens.
Pakaitinau,kol jie pasidarė minkšti.
Nupyliau
vandenį į indą,{bet neišmečiau}
Obuoliukus supyliau į indą.
Skystį gražinau į virmo indą į jį supyliau cukrų ir išviriau sirupą.
Obuolius sutryniau elektrine trintuve.
Supyliau atgal į sirupą ,paviriau.nugraibiau putas.
Supyliau į stiklainius,uždariau ir apvertus palaikiau 7min.
Atsakyti
kaip tik tą, kur 2 kg slyvų, 1 kg bananų ir 1 kg cukraus - kątik tokią išviriau, tai patėvis nei kol atvės, nei kol žiema ateis nelaukė, puslitrį sutaršė, šiek tiek šeimos visos padedamas ;D tikrai labai faina, ir verdant tos odelės nusineria, lengva išimt, ir uogienė išeina raudona, ir atrodo, kad ji juk neturėtų būt raudona, o va būna raudona, o odelės išimtos ;D ir labai skani išties, ir paprasta paruošt <;
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo peanut: 06 rugsėjo 2009 - 22:24
Tikiuosiu,kas mėgsta morkas,gal ,patiks šis mano receptas.
Aš,jį pati dariau viriau pirmą kartą,bet tikiuosiu,kad pavyko,kol dar stovi ant stalo šiltutėlės.

Morkų marmeladas su imbieru.
reikia po kg. morkų ir tiek pat cukraus,
400g. rūgščių obuolių,
apie 30-50g. šviežios imbiero šaknies,
2 citrinos,
2 apelsinai,
Nuvalytas morkas ir obuolius smulkiai sutarkuokite.
Imbiero šaknį nulupkite ir smulkiai sukapokite.
Išspauskite citrinų ir apelsinų sultis,o žieveles sutarkuokite..
Visus paruoštus produktus sumaišykite,suberkite cukrų ir virkite,kol sutirštės,
Tada sukrėskite į stiklainius ir laikykite vėsioje vietoje.

Panašus mermeladas morkų verdamas su spanguolėmis.
Skonis irgi nuostabus 4u.gif
Atsakyti
labas vakaras katik isviriau obuoliene su apelsinais ir lazdynu riesutais . receptukas : obuoliai geriau alyviniai arba panasus, apelsinai pagal skoni kas daugiau kas maziau megsta, cukrus nedaug tereik.
obuolius supjaustom skiltelem sumetam i puoda ir verdam kol suminkstes, apelsinus nuplikom verdanciu vandeniu kad nebutu kartus, smulkiai supjaustom su visom odelem suberiam i apvirusius obuolius suberiam cukru ir verdam kol suminksteja visa mase nu iki koses, baigiant virt sudedam lazdynu riesutus, kiekis irgi pagal nora. skanaus.

Atsakyti
Obuolienė su apelsinais
2kg. obuolių,
1,5kg.cukraus,
4 apelsinai,
šaukštelis vanilinio cukraus,
šaukštelis cinamono,
Obuolius nulupti ,perpjauti pusiau,išimti sėklalizdžius,supjaustyti skiltelėmis stambiomis ,užpilti cukrumi,ir palaikyti puė paros.
Apelsinus nuplautitekančiu vandeniu ir neluptus supjaustyti kūbeliais.
Trečdalį obuolių atidėti ,o kitus virti apie30-40min.,virti ant nedidelės ugnies.
Sudėti likusius obuolius,apelsinus ir virti dar apie10-15min.
Nugraibyti putas.
Suberkite vanilinį cukrų,cinamoną,išmaišykite ir nukaiskite.
Po kiek laiko supilstykite į stiklainius ir apvertę palaikykite apie 5-7min. 4u.gif
Atsakyti
Šiandiena viriau tyrelę iš vaisių,kuriuos tiesiog reikėjo sunaudoti.
Turėjau keletą kriaušių{450g}+nektarinu{500g}+obuoliu{250g}+slyvos[400g}
cukraus{750Gg.}
vVaisius sv4riau ,jog,žinočiau,kiek cukraus pilti.
Visus vaisius užpyliau pora stiklinių vaindens,kai jie suminkštėjo,nupyliau tą kystį į jį supyliau turimą cukrų,išviriau sirupą.
Vaisius sutryniau eletriniu trintuvu,supyliauį sirupą ,viriau,nugraibiau atsiradusias putas.
Kaštą supyliau į paruoštus stiklainius užsukau ,apverčiau. 4u.gif
Atsakyti