Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairios uogienės ir džemai

QUOTE(Filia @ 2009 07 27, 16:30)
Pernai viriau pagal tokį receptą (radau internete), keistokas skonis, vyrui patiko, man - šiaip sau, dukra nevalgė doh.gif
Anasnasų skonio cukinijos
1 kg cukinijų,
2 citrinos,
700 g cukraus.
Gaminimas
Cukinijas nulupti, išpjauti sėklas, supjaustyti nedideliais gabaliukais-kvadračiukais.Citrinas gerai nuplauti ir smulkiai supjaustyti kartu su žieve. Sudejus į puodą ir užpylus cukrų, virti.Sandariai uždaryti stiklainiuose.



mano mama darė kažkada cukinijas su svarainiais. atrodo, irgi vadinosi ananasų skonio bigsmile.gif labai skanu buvo
Atsakyti
niuva- uogieniu kolekcijoje jau turiu melynuju slyvu su bananais uogienuke, visai nieko gavos ax.gif essen.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Filia @ 2009 07 27, 16:30)
Pernai viriau pagal tokį receptą (radau internete), keistokas skonis, vyrui patiko, man - šiaip sau, dukra nevalgė doh.gif
Anasnasų skonio cukinijos
1 kg cukinijų,
2 citrinos,
700 g cukraus.
Gaminimas
Cukinijas nulupti, išpjauti sėklas, supjaustyti nedideliais gabaliukais-kvadračiukais.Citrinas gerai nuplauti ir smulkiai supjaustyti kartu su žieve. Sudejus į puodą ir užpylus cukrų, virti.Sandariai uždaryti stiklainiuose.


jau ir as issiviriau rolleyes.gif dabar tik reik laukt kada paragausim mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal kas virėt ar teko valgyti? Labai nrėčiau pabandyti, savaitgaly manau nusipirksiu visko ir išbandysiu

Slyvų uogienė su saulėgrąžomis

3kg slyvų be kauliukų, 2stiklinės išlukštentų saulėgražų, 1,5 kg cukraus.
Slyvas sumalti mėsmale, supilti ant jų cukru ir virti, kol pradės tirštėti. Tada suberti saulėgrąžas ir dar 15 min pavirti.


Papildyta:
QUOTE(sonyyte @ 2009 07 28, 21:36)
niuva- uogieniu kolekcijoje jau turiu melynuju slyvu su bananais uogienuke, visai nieko gavos ax.gif  essen.gif  rolleyes.gif


Pagal tokį receptą virėt? jeigu ne, tai parašykit pagal kokį 4u.gif drinks_cheers.gif .

Slyvų ir bananų uogienė

2 kg slyvų, 1 kg bananų, 1 kg cukraus.
Iš slyvų išimti kauliukus, slyvas susmulkinti, užberti 0,5 kg cukraus ir kaitinti ant silpnos ugnies nuolat pamaišant. Po 10-15 min. supilti likusį cukrų, sudėti griežinėliais supjaustytus bananus. Dar virti apie 30 min.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Filia: 29 liepos 2009 - 15:19
Viriau slyvų-bananų uogienę. Skanu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Filia @ 2009 07 29, 17:18)
Gal kas virėt ar teko valgyti? Labai nrėčiau pabandyti, savaitgaly manau nusipirksiu visko ir išbandysiu

Slyvų uogienė su saulėgrąžomis

3kg slyvų be kauliukų, 2stiklinės išlukštentų saulėgražų, 1,5 kg cukraus.
Slyvas sumalti mėsmale, supilti ant jų cukru ir virti, kol pradės tirštėti. Tada suberti saulėgrąžas ir dar 15 min pavirti.
Papildyta:
Pagal tokį receptą virėt? jeigu ne, tai parašykit pagal kokį 4u.gif  drinks_cheers.gif .

Slyvų ir bananų uogienė

2 kg slyvų, 1 kg bananų, 1 kg cukraus.
Iš slyvų išimti kauliukus, slyvas susmulkinti, užberti 0,5 kg cukraus ir kaitinti ant silpnos ugnies nuolat pamaišant. Po 10-15 min. supilti likusį cukrų, sudėti griežinėliais supjaustytus bananus. Dar virti apie 30 min.

taip viriau panasiai,tik cukraus dejau maziau, nes slyvos buvo saldzios rolleyes.gif (melynosios)rewikes issivirt su tom smulkiom geltonom slyvukem- tos rugscios, bus fantastiska uogiene essen.gif ok.gif ok.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sonyyte: 31 liepos 2009 - 21:58
Sveikutes 4u.gif
Turim daug savu abrikosu ax.gif gal zinot koki receptuka smile.gif kaip skania uogiene is ju isvirti g.gif nes is vienu abrikosu man neskanu schmoll.gif tiurle tokia gaunasi...
labai lauksiu pasisakymu ax.gif 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Apie abrikosus neturiu ka pasakyti, bet verdu raudonuju serbentu drebucius. Daug kas juos augina ir dazniausiai "numarina" ant krumo, o as visuomet prikaupiu ziemai drebuciu. Pats paprasciausias elementariausias jokiu pastangu nereikalaujantis budas:
Sumeti nuplautus serbentus su visais koteliais i puoda, uzpili vandeniu kad neapsemtu ir verdi. Verda sitas reikalas pats, galima i parduotuve suvaiksciot arba knyga paskaityti, prieziuros nereikia. Kai serbentai susprogineja, isleidzia visas sultis, nukosi turini per sieteli i puoda, tirscius ismeti o i skysti idedi gan daug cukraus (dedu visuomet is akies, bet jau tirstas skystis turi but) na ir toliau verdu ant nedideles ugnies per daug nemaisydama, nes drebuciai neskaidrus gaunasi. Karts nuo karto atsargiai nugrebiu putas o siaip prieziuros ypatingos irgi nereikia. Pavirus (laikas velgi is akies, bet galima patikrinti uzlasinus ant lekstes. Turi nevarveti lasas) uzdarau i stiklainius ir viskas, baigtas kriukis. Gaunasi puikus saldziarugsciai drebuciai, labai tinkantys ant balto lietuvisko surio arba i pyraga. Na o jeigu pasitaiko, kad cukraus pagailejau arba per trumpai viriau, tuomet gaunasi puikus sirupas ziemai vaikams gerima padaryti.
Atsakyti
QUOTE(Filia @ 2009 07 27, 17:30)
Pernai viriau pagal tokį receptą (radau internete), keistokas skonis, vyrui patiko, man - šiaip sau, dukra nevalgė doh.gif
Anasnasų skonio cukinijos
1 kg cukinijų,
2 citrinos,
700 g cukraus.
Gaminimas
Cukinijas nulupti, išpjauti sėklas, supjaustyti nedideliais gabaliukais-kvadračiukais.Citrinas gerai nuplauti ir smulkiai supjaustyti kartu su žieve. Sudejus į puodą ir užpylus cukrų, virti.Sandariai uždaryti stiklainiuose.

Kad uogienė nebutų karti nuo citrinų žievelių, aš citrinas (arba apelsinus) "išdarinėju", kad nebūtų ne tik žievės, bet ir skiltelių odelės. Tada sūnus kerta net čepsėdamas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(*GALATĖJA* @ 2009 08 07, 14:37)
Apie abrikosus neturiu ka pasakyti, bet verdu raudonuju serbentu drebucius. Daug kas juos augina ir dazniausiai "numarina" ant krumo, o as visuomet prikaupiu ziemai drebuciu. Pats paprasciausias elementariausias jokiu pastangu nereikalaujantis budas:
Sumeti nuplautus serbentus su visais koteliais i puoda, uzpili vandeniu kad neapsemtu ir verdi. Verda sitas reikalas pats, galima i parduotuve suvaiksciot arba knyga paskaityti, prieziuros nereikia. Kai serbentai susprogineja, isleidzia visas sultis, nukosi turini per sieteli i puoda, tirscius ismeti o i skysti idedi gan daug cukraus (dedu visuomet is akies, bet jau tirstas skystis turi but) na ir toliau verdu ant nedideles ugnies per daug nemaisydama, nes drebuciai neskaidrus gaunasi. Karts nuo karto atsargiai nugrebiu putas o siaip prieziuros ypatingos irgi nereikia. Pavirus (laikas velgi is akies, bet galima patikrinti uzlasinus ant lekstes. Turi nevarveti lasas) uzdarau i stiklainius ir viskas, baigtas kriukis. Gaunasi puikus saldziarugsciai drebuciai, labai tinkantys ant balto lietuvisko surio arba i pyraga. Na o jeigu pasitaiko, kad cukraus pagailejau arba per trumpai viriau, tuomet gaunasi puikus sirupas ziemai vaikams gerima padaryti.

Ačiū labai, nes būčiau serbentus ir aš ant krūmo palikus, juoduosiu nuskinam, o raudonieji- visada lieka. Nes drebučius gaminti kai mali su mėsmale, paskui sunki sultis- - ojetus, ne man, o uogienė raudonųjų serbantų neskani. Tikrai išbandysiu šį lengvesnį receptą, pažiūrėsim, kas gausis. Ačiū 4u.gif
Atsakyti
gal kas turi ideju gervuogiu uogieniei ax.gif
Atsakyti
Darbštuolė -Koncervavimas 2009m. specialus leidinys
Daug įvairių receptų yra šioje knygelėje , ir uogienės ir mišrainės ir troškiniai mirksiukas.gif Sėkmės gamyboje mirksiukas.gif
Atsakyti