Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairios uogienės ir džemai

QUOTE(regna @ 2009 07 07, 14:29)
As,uogiene braskiusu rabarbarais verdu taip:


Dekoju!
As radau vienam zurnale,reikia rabarbarus ir braskes susmulkint,sumaisyt su uogenes cukrumi,uzvirinti,nugrebt putas,ir i stiklainius.
Bet kad as nenoriu smulkint,man patinka kai yra uogos,ir tas uogenes cukrus yra pakankamai brangus,todel ir naudoju paprasta cukru.Ziuresim kas gausis 4u.gif
Atsakyti
sveikutes uogieniu zinoves ax.gif 4u.gif kieme pilna tresniu,nieko nesu dariusi,nei su tresnem ,nei su vysniom,ka galetumet patarti g.gif
Atsakyti
sveikutes, gal galite man patarti ar viret vysniu uogiene su pektinu ir gal galite pasidalinti savo recepteliais ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nastulia @ 2009 07 07, 19:45)
sveikutes uogieniu zinoves ax.gif  4u.gif kieme pilna tresniu,nieko nesu dariusi,nei su tresnem ,nei su vysniom,ka galetumet patarti g.gif

Džiaugiuosiu už tuos žmones,kuriegali prisiskinti savame kieme uogų,ir,prisiruošti skanių uogienių,kompotų,prisišalldyti.
Ir,artėjant metų šventėms išsikepti šventinį vyšnių pyragą.
Toliau,iš vyšnių ir trešnių{kartu sumaišius}galima išsivirti skanią uogienę.
Dabar,juk yra priemoniųpirkti išimti kauliukams.
Aš,turiu suomės receptą vysnių.
Ji,uogas užpila cukrumi ir,ištirpus cukrui vyšnių sultyse,ji,tas sultis pakaitina iki užvirimo,ir ,užpila[uogos lieka cielos}
Po to atvesus gerai verda nedaug.
Taip pat vyšnių uogienė skanu su graikiškais riešutais{reik nuplikint juos,pavirti prieš pabaigą}
Dar skanu braškių uogienė su mėtomis{kas jas mėgsta}gaunasi ydomaus saldancio skonio.
Skanu{bet brangoka}uogas virti su medumi.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 07 08, 12:42)
Džiaugiuosiu už tuos žmones,kuriegali prisiskinti savame kieme uogų,ir,prisiruošti skanių uogienių,kompotų,prisišalldyti.
Ir,artėjant metų šventėms išsikepti šventinį vyšnių pyragą.
Toliau,iš vyšnių ir trešnių{kartu sumaišius}galima išsivirti skanią uogienę.
Dabar,juk yra priemoniųpirkti išimti kauliukams.
Aš,turiu suomės receptą vysnių.
Ji,uogas užpila cukrumi ir,ištirpus cukrui vyšnių sultyse,ji,tas sultis pakaitina iki užvirimo,ir ,užpila[uogos lieka cielos}
Po to atvesus gerai verda nedaug.
Taip pat vyšnių uogienė skanu su graikiškais riešutais{reik nuplikint juos,pavirti prieš pabaigą}
Dar skanu braškių uogienė su mėtomis{kas jas mėgsta}gaunasi ydomaus saldancio skonio.
Skanu{bet brangoka}uogas virti su medumi.

aciu regna, bet as kad nepagalvojau vakar uzpiliaus iskaulintas vysnes cukrumi ir siandien nusipirkau pektino, tai suku galva kaip daryti, nors ten raso kad sumaisyti pektina su ta vysniu mase ir nuo uzvirimo virti 5 min.O kazin as galiu sudeti i stiklainiukus su uzsukamais dangteliais nes kitokiu neturiu:( g.gif
Atsakyti
aciu Tau regna uz info,o saldant tresnes reikia kauliukus isimt blink.gif esu zalia tame reikale ax.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2009 07 08, 12:52)
aciu regna, bet as kad nepagalvojau vakar uzpiliaus iskaulintas vysnes cukrumi ir siandien nusipirkau pektino, tai suku galva kaip daryti, nors ten raso kad sumaisyti pektina su ta vysniu mase ir nuo uzvirimo virti 5 min.O kazin as galiu sudeti i stiklainiukus su uzsukamais dangteliais nes kitokiu neturiu:( g.gif

Aš jau pora metų verdu vyšnias su pektinu , pirktu maximoje.Megejų tirštinamasis uogienės mišinys su pektinu.
Užvirinu uogas be kauliukų su cukrumi, paverdu kokias 5-10 minučių ir tada įdedu ta pektiną.Dar paverdu kokias 5 minutes ir karštas išpilstau į stiklainiukus.Tuoj pat užsuku.Labai graži spalva, ir skonis geras, o , ir būna žele pavirtęs skystis, o nebegantis, kaip būdavo ankstesniais metais, kai dar nežinojau apie tą pektiną mirksiukas.gif
Į kitas uogienes nededu, nes ir taip jos sutirštėja, o vyšniom tai labai gerai Tik kaina kandžiojasi. Berods 3,19 už pakelį doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(juros banga @ 2009 07 08, 17:55)
Aš jau pora metų verdu vyšnias su pektinu , pirktu maximoje.Megejų tirštinamasis uogienės mišinys su pektinu.
Užvirinu uogas be kauliukų su cukrumi, paverdu kokias 5-10 minučių ir tada įdedu ta pektiną.Dar paverdu kokias 5 minutes ir karštas išpilstau į stiklainiukus.Tuoj pat užsuku.Labai graži spalva, ir skonis geras, o , ir būna žele pavirtęs skystis, o nebegantis, kaip būdavo ankstesniais metais, kai dar nežinojau apie tą pektiną mirksiukas.gif
Į kitas uogienes nededu, nes ir taip jos sutirštėja, o vyšniom tai labai gerai Tik kaina kandžiojasi. Berods 3,19 už pakelį doh.gif .

oi aciu labai nes uogos laukia savo eiles, as jas uzpylusi esu ir laukiau kol kas prasays, o sakyk ar tik uzsukami dangteliai ir laikyti turbut teks saldytuve
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2009 07 08, 17:19)
oi aciu labai nes uogos laukia savo eiles, as jas uzpylusi esu ir laukiau kol kas prasays, o sakyk ar tik uzsukami dangteliai ir laikyti turbut teks saldytuve

Na aš nelaikau šaldytuve, o atvėsusius išnešu į rūsį.Man atrodo, kad dangteliai turi būt metaliniai, nesvarbu ar užsukami, ar su mašinyte uždaromi g.gif Tik supils
čius aš trumpam apverčiu, kad sandarumą patikrint ir gal sterilizacijai, tad plastmasiniai netiktų, nes nuo karščio atsidarytų.Ir atvėsint nereikia apverstų, nes šaldami sustingsta, ir paskui lieka tarpas tuščias ne viršui, o apačioj lotuliukas.gif Čia pernai nuo užmaršumo man taip gavos blush2.gif
Šiandien kaip tik viriau tokią uogienę, bet patikrinus sandarumą iš karto sustačiau ant ,,kojų". Ryt išnešiu į sklepą.
Atsakyti
QUOTE(juros banga @ 2009 07 08, 21:44)
Na aš nelaikau šaldytuve, o atvėsusius išnešu į rūsį.Man atrodo, kad dangteliai turi būt metaliniai, nesvarbu ar užsukami, ar su mašinyte uždaromi g.gif Tik supils
čius aš trumpam apverčiu, kad sandarumą patikrint ir gal sterilizacijai, tad plastmasiniai netiktų, nes nuo karščio atsidarytų.Ir atvėsint nereikia apverstų, nes šaldami sustingsta, ir paskui lieka tarpas tuščias ne viršui, o apačioj lotuliukas.gif Čia pernai nuo užmaršumo man taip gavos blush2.gif
Šiandien kaip tik viriau tokią uogienę, bet patikrinus sandarumą iš karto sustačiau ant ,,kojų". Ryt išnešiu į sklepą.

dekui juros banga as kaip tik verdu ziuresiu kaip man tie dangteliai uzsukami bus truputuka devet ale manau tiks sisploviau jau viska ir puodas kunkuliuoja, tad adr kartuka dekui uz pagalba 4u.gif
Atsakyti
As taip pat naudoju tik uzsukamus dangtelius (metalinius). O su tuo aparatu, kur uzsukinet reikia, nemoku elgtis, o ir neturiu jo.
Kas liecia tarpa apacioj...tai su tuo tirstikliu jau priviriau braskiu uogienes, tai apvertus laikiau ir man sustengo, bet pakracius stipriau stiklainiuka, viskas "susiliejo" i savo vietas.
Del tu stiklainiuku apvertimo:
1. kai apverti juos, tai nuo to karscio sterelizuojasi dangteliai.
2. patikrini ar gerai ir sandariai uzsukti dangteliai, jei kyla i virsu burbuliukai - reiskia patenka oras, reiketu vel atsukti ir vel pakartotina gerai uzsukti
mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2009 07 08, 13:52)
aciu regna, bet as kad nepagalvojau vakar uzpiliaus iskaulintas vysnes cukrumi ir siandien nusipirkau pektino, tai suku galva kaip daryti, nors ten raso kad sumaisyti pektina su ta vysniu mase ir nuo uzvirimo virti 5 min.O kazin as galiu sudeti i stiklainiukus su uzsukamais dangteliais nes kitokiu neturiu:( g.gif

Mieloji,del pektino negaliu tau patarti,nes a6,jo visiskai nebenaudoju.
O,del stiklainiuku,as galiu,drasiai parasyti,kad as ,taip pat tokius naudoju.
Sekmes,tau vrdant uogienes 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Nastulia @ 2009 07 08, 14:07)
aciu Tau regna uz info,o saldant tresnes reikia kauliukus isimt blink.gif esu zalia tame reikale ax.gif

Galiu pasakyti is savo patirties,kad saldant reikia butinai isimti kauliukus.
Papildyta:
QUOTE(juros banga @ 2009 07 08, 21:44)
Na aš nelaikau šaldytuve, o atvėsusius išnešu į rūsį.Man atrodo, kad dangteliai turi būt metaliniai, nesvarbu ar užsukami, ar su mašinyte uždaromi g.gif Tik supils
čius aš trumpam apverčiu, kad sandarumą patikrint ir gal sterilizacijai, tad plastmasiniai netiktų, nes nuo karščio atsidarytų.Ir atvėsint nereikia apverstų, nes šaldami sustingsta, ir paskui lieka tarpas tuščias ne viršui, o apačioj lotuliukas.gif Čia pernai nuo užmaršumo man taip gavos blush2.gif
Šiandien kaip tik viriau tokią uogienę, bet patikrinus sandarumą iš karto sustačiau ant ,,kojų". Ryt išnešiu į sklepą.

Nezinau,kaip jus suprasite mane,bet,as niekad nevartau uogieniu su stiklainiukais.
As,supilstau ir uzsuku,tik po to uzdengiu ranksluosciu,ir,leidziu,joms atvesti virtuveje.
Del tu visu priedu nenaudoju,megstunaturalias uogienes,tokiu pilnos parduotuves.,tai mano nuomone.
Atsakyti