Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairios uogienės ir džemai

Aš šnd viriau štai tokią slyvienę (tik dariau dvigubą normą):

Slyvų uogienė

Slyvų 3 kilogramai
Cukraus 1 kilogramas
Gvazdikėliai 6 vienetai
Cinamono šaukštelis

Gaminimas:
Slyvas perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir ant slyvų puselių užberkite cukrų. Laikykite, kol išsiskirs sultys. Tada užvirinkite ir palikite 12 val. Po to slyvas vėl virkite apie 20 min. Sudėkite į stiklainius ir sandariai uždarykite.

Atsakyti
siais metais viriau melyniu,braskiu,avieciu uogienes.Dar praita savaite issiviriau kriausias su bruknem,labai skanu smile.gif Kriausias supjausciau i 4 dalis isskaptavau graustuka ir uzpyliau cukrum,laikiau per nakty,tada supyliau likusi cukru ir bruknes.Virimo laiko nezinau,nes viska verdu is akies.
Atsakyti
radusi slyvų ir bananų uogienės receptuką nutariau išbandyti. tikrai nenusivyliau. skonis labai geras. tik viską viriau trumpiau. iš akies tongue.gif
Atsakyti
Na o as virsiu ryt obuoliu ir slyvu uogiene. ax.gif Dejau puse slyvu dideliu,isimtais kauliukais ir obuoliu puse.Kibirui 2kg cukraus.Subarstau pjaustydama sluoksniais.Pastatau vesiai parai laiko,ar tik per nakti kaip siandien.Nes ryt virsiu. smile.gif
Atsakyti
Man skanu obuolienė su kava, kai į obuolienę, baigiant virti, dedama tirpios kavos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 09 17, 19:21)
Man skanu obuolienė su kava, kai į obuolienę, baigiant virti, dedama tirpios kavos ax.gif

o kaip reikia ruošti žiemai slyvu sultis? nesu konservavus sulčiu...
Atsakyti
Va mama man pasake recepta kaip issivirt slyvu uogiene,kad butu joje cielos slyvu puses smile.gif Reikia isaizytas slyvas su cukrum subarstyt sluoksniais ir palikt parai.Po to nupilt ta sirupa ir virt kol puse lieka.Galima dar kiek cukraus det,bet butinumo nera.Reikia kad iseitu klampokas sirupas.Tada verdanti uzpilt ant stiklainiukuose sudetu slyvu.(pridet pilnus stiklainiukus) Tada nupilt ta sirupa,vel uzvirt ir uzpilt.Tada vel nupilt-uzvirt,vel uzpilt doh.gif biggrin.gif 3 Kartus zodziu.Tada uzdaryt.Sako gerai laikos ir lb skanu,tik laiko reikia turet tokiam virimui.Galvoju pabandyt,jei dar atliekamu stiklainiuku rasiu ax.gif
Atsakyti
išviriau braškių džemą su aitriosiomis paprikomis, labai skanu ir netikėta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pinavija Nuostabioji @ 2009 06 19, 16:25)

blink.gif geras. Įdomus vairiantas smile.gif
Atsakyti
O gal kas bande daryt braskiu uogene su rabarbarais? smile.gif
Jei iseis skanu tai pasidalinsiu receptu..begu experementuot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(evemaska @ 2009 07 07, 12:16)
O gal kas bande daryt braskiu uogene su rabarbarais? smile.gif
Jei iseis skanu tai pasidalinsiu receptu..begu experementuot smile.gif

As,uogiene braskiusu rabarbarais verdu taip:
paruostas braskes[nuplautas,nusausintas]uzpilu cukrumi,palaikau pernakti.
Su rabarbarais darau ta pati.
Sekancia diena,nupilu nuo braskiu skysti kaitinu iki uzvirimo,ir uzpilu ant braskiu uogu.
Ta pati darau ir su rabarbarais.
Palaikau,kol gerai atvesta.
Tuomet statau inda su braskemis ant virykles,kaitinu is leto,supilu rabarbaru mase,uzverdu greitai{tai verdu ant dideles ugnies 3-5min.}ir isjungiu.
Supilstau i paruostius stiklainius.
Gal dauguma pasakys,kad daug terliones,bet uogiene gaunasi skaidri,uogos permatomos cielos.
Tuo,man ir patinka sis virimo budas
.
Atsakyti
Gal kas galit pasidalinti kaip isvirti juodu serbentu drebucius g.gif ????
Atsakyti