Aš šnd viriau štai tokią slyvienę (tik dariau dvigubą normą):
Slyvų uogienė
Slyvų 3 kilogramai
Cukraus 1 kilogramas
Gvazdikėliai 6 vienetai
Cinamono šaukštelis
Gaminimas:
Slyvas perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir ant slyvų puselių užberkite cukrų. Laikykite, kol išsiskirs sultys. Tada užvirinkite ir palikite 12 val. Po to slyvas vėl virkite apie 20 min. Sudėkite į stiklainius ir sandariai uždarykite.
siais metais viriau melyniu,braskiu,avieciu uogienes.Dar praita savaite issiviriau kriausias su bruknem,labai skanu Kriausias supjausciau i 4 dalis isskaptavau graustuka ir uzpyliau cukrum,laikiau per nakty,tada supyliau likusi cukru ir bruknes.Virimo laiko nezinau,nes viska verdu is akies.
Na o as virsiu ryt obuoliu ir slyvu uogiene. Dejau puse slyvu dideliu,isimtais kauliukais ir obuoliu puse.Kibirui 2kg cukraus.Subarstau pjaustydama sluoksniais.Pastatau vesiai parai laiko,ar tik per nakti kaip siandien.Nes ryt virsiu.
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 09 17, 19:21)
Man skanu obuolienė su kava, kai į obuolienę, baigiant virti, dedama tirpios kavos
o kaip reikia ruošti žiemai slyvu sultis? nesu konservavus sulčiu...
Va mama man pasake recepta kaip issivirt slyvu uogiene,kad butu joje cielos slyvu puses Reikia isaizytas slyvas su cukrum subarstyt sluoksniais ir palikt parai.Po to nupilt ta sirupa ir virt kol puse lieka.Galima dar kiek cukraus det,bet butinumo nera.Reikia kad iseitu klampokas sirupas.Tada verdanti uzpilt ant stiklainiukuose sudetu slyvu.(pridet pilnus stiklainiukus) Tada nupilt ta sirupa,vel uzvirt ir uzpilt.Tada vel nupilt-uzvirt,vel uzpilt 3 Kartus zodziu.Tada uzdaryt.Sako gerai laikos ir lb skanu,tik laiko reikia turet tokiam virimui.Galvoju pabandyt,jei dar atliekamu stiklainiuku rasiu
išviriau braškių džemą su aitriosiomis paprikomis, labai skanu ir netikėta
QUOTE(Pinavija Nuostabioji @ 2009 06 19, 16:25)
geras. Įdomus vairiantas
O gal kas bande daryt braskiu uogene su rabarbarais?
Jei iseis skanu tai pasidalinsiu receptu..begu experementuot
Jei iseis skanu tai pasidalinsiu receptu..begu experementuot
QUOTE(evemaska @ 2009 07 07, 12:16)
O gal kas bande daryt braskiu uogene su rabarbarais?
Jei iseis skanu tai pasidalinsiu receptu..begu experementuot
Jei iseis skanu tai pasidalinsiu receptu..begu experementuot
As,uogiene braskiusu rabarbarais verdu taip:
paruostas braskes[nuplautas,nusausintas]uzpilu cukrumi,palaikau pernakti.
Su rabarbarais darau ta pati.
Sekancia diena,nupilu nuo braskiu skysti kaitinu iki uzvirimo,ir uzpilu ant braskiu uogu.
Ta pati darau ir su rabarbarais.
Palaikau,kol gerai atvesta.
Tuomet statau inda su braskemis ant virykles,kaitinu is leto,supilu rabarbaru mase,uzverdu greitai{tai verdu ant dideles ugnies 3-5min.}ir isjungiu.
Supilstau i paruostius stiklainius.
Gal dauguma pasakys,kad daug terliones,bet uogiene gaunasi skaidri,uogos permatomos cielos.
Tuo,man ir patinka sis virimo budas
.
Gal kas galit pasidalinti kaip isvirti juodu serbentu drebucius ????