QUOTE(MelynaBanga @ 2008 07 26, 19:47)
sveiki, tėvai augina abrikosus, norėtų kokios košės išsivirt, bet net visagalis internetas pepadeda. nepopuliarūs abrikosai matyt
gal kas pasidalintų kokiu geru patarimu?
Abrikosų uogienė
Šiai uogienei reikės 750 g abrikosų (perkame 1 kg, kad išėmus kauliukus liktų reikiamas kiekis), 375 g želinio cukraus, 1 šaukštelio vanilino, 1 šaukšto citrinos sulčių, 1 šaukšto abrikosų likerio, romo.
Abrikosus nuplikyti verdančiu vandeniu, truputį palaikyti, perpilti šaltu vandeniu, pašalinti žievelę, perpjovus išimti kauliukus, supjaustyti kubeliais. Užpilti cukrų, palaikyti 15 min. Maišant pavirti 5-7 min., nugraibyti putas, pabaigoje įmaišyti citrinos sultis, abrikosų likerį. Kaip įprasta, pilti į iškaitintus stiklainius, uždengti dezinfekuota maistine plėvele, sandariai uždaryti ir 5 minutėms apversti.
Savaitės gale parašysiu savo praktinius atsiliepimus apie šią uogienę
pažiūrėsiu kas man gausis