Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairios uogienės ir džemai

QUOTE(Meila @ 2008 07 25, 15:58)
Sakykit, kas verda avietes, gal patartumėt, kaip apdoroti tas avietes, kad tų kauliukų nebūtų g.gif

Pabandyk per smulkesnį sietelį (duršliaką) pertrinti. Žaidimo daugiau, bet žiema niam niam lotuliukas.gif
Atsakyti
[quote=zuzanele,2008 07 31, 18:09]
Aš tokį auginu. mano šeimyna šias uogas labai mėgsta. Aš tai sutrinu uogas, pridedu cukraus ir užverdu. Žiemai uogienė smile.gif
[/quot

reiks išbandyt,tik itariu reikia nemažai cukraus,nes jos tokios visai nesaldžios g.gif
Atsakyti
QUOTE(MelynaBanga @ 2008 07 26, 20:47)
sveiki, tėvai augina abrikosus, norėtų kokios košės išsivirt, bet net visagalis internetas pepadeda. nepopuliarūs abrikosai matyt sad.gif gal kas pasidalintų kokiu geru patarimu?

mano mama praejusia savaite vire abrikosu uogiene.. vire paprastai, susmulkino, dejo cukru standartiniu santykiu 1:1, ir vire kol cukrus irtirpo.. rolleyes.gif kaip isejo nezinau, nes nebuvau salia, bet sake kad skanu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(indria @ 2008 08 06, 22:48)
mano mama praejusia savaite vire abrikosu uogiene.. vire paprastai, susmulkino, dejo cukru standartiniu santykiu 1:1, ir vire kol cukrus irtirpo.. rolleyes.gif  kaip isejo nezinau, nes nebuvau salia, bet sake kad skanu rolleyes.gif

dėkui! wink.gif turbūt nieko gudriau ir neina sugalvot šituo atveju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MelynaBanga @ 2008 07 26, 19:47)
sveiki, tėvai augina abrikosus, norėtų kokios košės išsivirt, bet net visagalis internetas pepadeda. nepopuliarūs abrikosai matyt sad.gif gal kas pasidalintų kokiu geru patarimu?

Abrikosų uogienė

Šiai uogienei reikės 750 g abrikosų (perkame 1 kg, kad išėmus kauliukus liktų reikiamas kiekis), 375 g želinio cukraus, 1 šaukštelio vanilino, 1 šaukšto citrinos sulčių, 1 šaukšto abrikosų likerio, romo.

Abrikosus nuplikyti verdančiu vandeniu, truputį palaikyti, perpilti šaltu vandeniu, pašalinti žievelę, perpjovus išimti kauliukus, supjaustyti kubeliais. Užpilti cukrų, palaikyti 15 min. Maišant pavirti 5-7 min., nugraibyti putas, pabaigoje įmaišyti citrinos sultis, abrikosų likerį. Kaip įprasta, pilti į iškaitintus stiklainius, uždengti dezinfekuota maistine plėvele, sandariai uždaryti ir 5 minutėms apversti.

Savaitės gale parašysiu savo praktinius atsiliepimus apie šią uogienę mirksiukas.gif
pažiūrėsiu kas man gausis
Atsakyti
QUOTE(Rode @ 2008 08 07, 11:15)
Abrikosų uogienė

Šiai uogienei reikės 750 g abrikosų (perkame 1 kg, kad išėmus kauliukus liktų reikiamas kiekis), 375 g želinio cukraus, 1 šaukštelio vanilino, 1 šaukšto citrinos sulčių, 1 šaukšto abrikosų likerio, romo.

Abrikosus nuplikyti verdančiu vandeniu, truputį palaikyti, perpilti šaltu vandeniu, pašalinti žievelę, perpjovus išimti kauliukus, supjaustyti kubeliais. Užpilti cukrų, palaikyti 15 min. Maišant pavirti 5-7 min., nugraibyti putas, pabaigoje įmaišyti citrinos sultis, abrikosų likerį. Kaip įprasta, pilti į iškaitintus stiklainius, uždengti dezinfekuota maistine plėvele, sandariai uždaryti ir 5 minutėms apversti.

Savaitės gale parašysiu savo praktinius atsiliepimus apie šią uogienę  mirksiukas.gif
pažiūrėsiu kas man gausis

ačiū! skamba labai neblogai rolleyes.gif
Atsakyti
O aš dariau abrikosų kompotus blush2.gif ,pirmas bet labai gausus buvo derlius thumbup.gif ,pridėjau 1 ir 3 l. artipilnius stiklainius abrikosų ir užpyliau verdančiu saldintu vandenuku ir žiemą kirsim essen.gif wub.gif ,nes uogienių nemėgstam schmoll.gif
Atsakyti
Gal kas zinot kaip virti "cielu", nepjaustytu, su koteliais kriausiu uogiene, vaikystej valgiau, be proto skanu, bet niekur nerandu recepto. Jei nesunku ir i az, please... wub.gif
Atsakyti
o kažin geltonom slyvukėm tinka tie mpatys slyvų uogienių ar marmeladų receptai?
Atsakyti
uogiene:
5kg slyvu (normaliu)
5-6-apelsinai su zievelem cukraus,apie 3kg -4kg ,priklauso kokio rugstumo slyvos
ir verdam kaip ir visas uogienes t.y.,kol nepasidarys tirsta tasi mase
Atsakyti
Sveikos, mamytes. Turiu daug saldiniu obuoliu ir jau neismanau, ka skanaus su jais galima padaryti - gal patartumet? ax.gif
Gal esat vire obuoliu ir raudonu serbentu uogiene ir turit gera recepta? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dincek2006 @ 2007 05 31, 14:35)
SLYVŲ UOGIENĖ SU APELSINAIS
3 kg slyvų,2 apelsinais,2 citrinų sultys,1 stikl.razinų,1 stikl.susmulkintų riešutų,apie 1,5 kg cukraus.
Eiga:
-slyvas be kauliukų supjaustome stambiai,
- nuluptus apelsinus supjaustome nedideliais gabalėliais,
-smulkiai supjaustome vieno apelsino žievę.
Į puodą sudedame visas uogienes dalis ir ant mažos ugnies nuolat maišydami išverdame.Supilame į paruoštus stiklainius ir uždarome.
Skanios uogienės essen.gif
Saldi,bet vaikams patinka mirksiukas.gif

Vakar viriau-skani uogienė thumbup.gif . Ir ne per saldi, cukraus kiek mažiau dėjau. 4u.gif Ačiū už receptuką
Atsakyti