siandien virsim juoduju serbentu uogiene su apelsinais kadangi paprastos uogienes atsibodo, o pazystama sake ragavo su apelsinais, ir buvo labai skanu galesiu parasyti kaip gavos (jei isvis gausis kazkas )
na ka, uogiene tikrai super tik truputi galejom cukraus daugiau ideti, nes man rugstoka, nors kiti sake labai skanu. tie apelsinai priduoda toki gera prieskoni, kad jei nezinotum tikriausiai is kart nepasakytum kad cia su apelsinais
Sakykit, kas verda avietes, gal patartumėt, kaip apdoroti tas avietes, kad tų kauliukų nebūtų
QUOTE(merga @ 2008 07 15, 11:35)
Va tokios uogos augo pas mano senelį kaime Jis jas "razynkom"vadino kažkodėl.....Prisimenu iš pat vaikystės jų skonį...Mama jų dedavo virdama obuolių kompotus...
o ar imanoma isvirti serbentu zele nenaudojant jokiu tirstikliu ir pirktines zele kaip nors tik su cukrumi
Galima. Sumali ir išspaudi sultis. Įdedi cukraus. Ir verdi. Tada supili į stiklainius. Vandens aš truputį įpilu į sumaltą masę, taip geriau sunkiasi.
QUOTE(alisa1 @ 2008 07 27, 17:12)
Va tokios uogos augo pas mano senelį kaime Jis jas "razynkom"vadino kažkodėl.....Prisimenu iš pat vaikystės jų skonį...Mama jų dedavo virdama obuolių kompotus...
Zemaitijoje jas dar vadina-karentem.Pagegiu kraste-kurentais
O jei kas auginant ar gaunat siu uogu galiu duoti keleta receptu,kuriuos pati naudoju.
labai skani gaunasi juoduju serbentu uogiene juos issukus per tokia masina,panasi i mesmale(mamos musu gal kurios turi) idejus cukraus ir maisyti su mediniu saukstu.ir uogiene paruosta.gaunasi kaip dzemas
QUOTE(merga @ 2008 07 29, 14:53)
Zemaitijoje jas dar vadina-karentem.Pagegiu kraste-kurentais
O jei kas auginant ar gaunat siu uogu galiu duoti keleta receptu,kuriuos pati naudoju.
ooooooooo karentas ir pas mus auga,liuks uogos tik rankos po to nuo ju kaip nuo melyniu... parasyk kokiu ten turi receptuku,nes mes jas tik nuo krumo valgom
o beje gal kas žinot ka galima padaryti iš... na ju pavadinimo nežinau agrasto ir juodojo serbento hibrido?
Aš tokį auginu. mano šeimyna šias uogas labai mėgsta. Aš tai sutrinu uogas, pridedu cukraus ir užverdu. Žiemai uogienė