As tai neverdu, nes tingiu, be to nelabai mes valgom. O dar kai mama duoda
O uogienei kiek pamenu imdavo 1 kg uogu - 1 kg cukraus. Brt kai braskes saldzios, tai reiktu maziau matyt
Ne, gal as geriau patylesiu, o tai nesamoniu prirasysiu
Bet siaip tai skaniau braskes sutrinus su cukrum uzsaldyti ir issitraukti ziema pvz., kaip sviezios - niam
O uogienei kiek pamenu imdavo 1 kg uogu - 1 kg cukraus. Brt kai braskes saldzios, tai reiktu maziau matyt
Ne, gal as geriau patylesiu, o tai nesamoniu prirasysiu
Bet siaip tai skaniau braskes sutrinus su cukrum uzsaldyti ir issitraukti ziema pvz., kaip sviezios - niam
optimaliausias variantas 1 kg uogu/1 kg cukraus. Is pradziu reikia uogas nuplauti, apziureti, kad nebutu papuvusiu, sudeti i gilu dubeni ir uzpilti cukrumi, taip uzpiltas laikyti geriausia per nakti, kad istrauktu sultis. O tuomet virti emaliuotam puode (nes jei virsi aliuminiam jis paliks juodas is vidaus) kol sutirstes, o tirstumo laipsni galima pasirinkti, gal noresi kad liktu cielos uogos, tada maziau virti, o jei tokio kaip dzemo tai ilgiau virti. Putas reikia nugraibyti, ir maisyti. O trim litram manau apie 4-5 kg uogu reikia, jei ne daugiau tiksliai negaliu pasakyti. Geriausia uogiene pilstyti i mazus indelius is tikruju. Maziuka indeli atidarai ir greiciau suvalgai, o trys litrai gali ir sugesti kol iskopinesit.
Sekmes uogaujant ir verdant, saugokis BICIUUUUUU
Sekmes uogaujant ir verdant, saugokis BICIUUUUUU
O jei teks saldytuva atitirpinti kaip tada??? teks visas uogas valgyt Issivirk truputi. Nors as kai paskaiciavau, uogas pirkti, cukru pirkti, dujos, darbas, tai geriau nusipirkti gatavos uogienes is parduotuves, jokio vargo, o kaina ta pati. Be to mes ne smaliziai tai mociutes uogienes tenka dazniausiai ismesti, nes atidarau puslitrini stiklaini, ir apipelyje per menesi, paskui jau nebenoriu tokios graibyti is stiklainio. Va taip va.
Na, as niekada neverdu, tik trinu su cukrum, tada i stiklaini ir i saldikli O del atitirpinimo, tai ziema galima laukan isnest, i balkona pvz. Jei temperatura ir nera labai zema, bet su fenu galima greit atsildyt, isvalyt ir atgal sudet, nespes uogos ne susigaudyt, kad aplink oras atsilo
Mano mama verda! Ir dar mane aprupina! Tai ji daro kaip ader sako- uzpila cukrum ir palieka per nakti, kol sultys issiskirs. Po to verda ir butinai putas nugraibo! Tik intensyviai nemaiso, o tik kartkartemis permaiso. I stiklainiukus ispilsto dar karsta. Kazkada virem vysniu uogiene, bet pamirsom ir palikom tai teko pilstyt salta- kai atidarem ziema buvo tokia karamele pasidariusi, kad vos saukstelis nesuluzo bandant pakabinti! O siaip uogu ir cukraus santykis 1:1. Bet jei uogos labai saldzios ima maziau cukraus! beje, melynes galima virti isvis be cukraus- kadangi jos pasizymi antiseptinemis savybemis tai nesurugsta. Bet tada cukraus negalima deti ne gramo!
Ir dar, jei uogienes nedavirsi ji gali surugti, todel ziurek, kad skystis butu sirupo tirstumo, tuomet jau isvire. Braskiu uogiene mano mama verda apie 15 min nuo uzvirimo SEKMES!!!!!
Ir dar, jei uogienes nedavirsi ji gali surugti, todel ziurek, kad skystis butu sirupo tirstumo, tuomet jau isvire. Braskiu uogiene mano mama verda apie 15 min nuo uzvirimo SEKMES!!!!!
Labutis
Taigi uzsimaniau slyvu uogienes, o nemoku virti...
Gal kas pasakytumet kaip darot? Kokiu santykiu deti slyvas ir cukru? 1 kg + 1 kg ar kaip? Kiek laikyti uzpylus? Kiek virti?
Taigi uzsimaniau slyvu uogienes, o nemoku virti...
Gal kas pasakytumet kaip darot? Kokiu santykiu deti slyvas ir cukru? 1 kg + 1 kg ar kaip? Kiek laikyti uzpylus? Kiek virti?
O kokias slyvas turi? Dideles ar mazytes - kaukazietiskas?
QUOTE (Jurgitak @ 2004 07 28, 18:49) |
O kokias slyvas turi? Dideles ar mazytes - kaukazietiskas? |
Turiu tas dideles tamsiai melynas..ar violetines
vai kaip noreciau ir as tokios uogienes...