Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės, džiaugiamės derliumi

QUOTE(Katiniena @ 2013 05 06, 22:23)
pas mus skraido labai daug grambuolių, tai aš galvojau, kad jie ir tas lervas po žeme sėja, o pas kaimynę yra pilna kurklių, nors šiandien prie braškių lysvės radau vieną negyvą skraidantį kurklį doh.gif tai galimas variantas, kad yra ir tų, ir tų bjaurybių..
o dėl žėmės, tai MB sumūrijo tokias aukštas lysves, į kurias privežėm pusėtino juodžemio..
žiūrėsiu ar užaugs kas nors, ar viską nuės, nes kaimynei nuėda ir bulves, ir burokėlius, ir kitus augalus.. labai mažą derlių užaugina, nes mat tie bjaurastys maitinasi.. doh.gif

Tikrai? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 06, 22:46)

Turejau omeny, kad radau ne jo lerva, o ta su sparnais. Saknis juk eda tik ju lervos ar nea?ar tik grambuoliai turi lervas? Susimakalavau tarp tu vabalu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katiniena: 06 gegužės 2013 - 22:26
QUOTE(Katiniena @ 2013 05 06, 23:05)
Turejau omeny, kad radau ne jo lerva, o ta su sparnais. Saknis juk eda tik ju lervos.

Grambuoliai skraido, kurkliai - dirvoj gyvena, sparnais jie prieš poravimąsi susikalba tarpusavy, t.y. kad ir turi, tačiau ne tam jie skirti.

Beje, grambuoliai, vabzdžiai per naktį gali jaunus vaismedžius be lapų palikti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 06, 23:26)
Grambuoliai skraido, kurkliai - dirvoj gyvena, sparnais jie prieš poravimąsi susikalba tarpusavy, t.y. kad ir turi, tačiau ne tam jie skirti.

Beje, grambuoliai, vabzdžiai per naktį gali jaunus vaismedžius be lapų palikti  4u.gif

Nu as ir sakau, kad susimakalavau tarp tu vabalu. Bet jei radau ji, vadinas mano braskem amen verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 06, 23:26)

Beje, grambuoliai, vabzdžiai per naktį gali jaunus vaismedžius be lapų palikti  4u.gif

Šį kartą jūs klystate 4u.gif . Baltos riebios kirmėlės yra grambuolių lervos iš kurių išsivysto patys grabuoliai, Kenkia tos lervos žemėje, o suaugę tikrai graužia lapus 4u.gif ir ne tik vaismedžių. Pas mane nemažą ąžuolą be lapų paliko doh.gif

Deja, kurklio aš nemačius, tik internete biggrin.gif vikipedija man viską paaiškino biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Katiniena @ 2013 05 06, 23:28)
Nu as ir sakau, kad susimakalavau tarp tu vabalu. Bet jei radau ji, vadinas mano braskem amen verysad.gif

Katiniena, čia rašo apie kurklių nugraužtas braškes, paskaityk, man labai panašu į tavo nupasakotą situaciją:
http://www.manosodas...012/06/kurklys/
Atsakyti
QUOTE(Medlieva @ 2013 05 07, 00:16)
Šį kartą jūs klystate 4u.gif . Baltos riebios kirmėlės yra grambuolių lervos iš kurių išsivysto patys grabuoliai, Kenkia tos lervos žemėje, o suaugę tikrai graužia lapus 4u.gif ir ne tik vaismedžių. Pas mane nemažą ąžuolą be lapų paliko doh.gif

Deja, kurklio aš nemačius, tik internete biggrin.gif vikipedija man viską paaiškino biggrin.gif

A kurioj vietoj suklydau? Apie suaugusius vabalus jau kalbėjom, nes lervos ir dar negyvos juk neskraido biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 07 gegužės 2013 - 07:19
QUOTE(Medlieva @ 2013 05 06, 23:16)
Šį kartą jūs klystate 4u.gif .

tai kad tą patį abi parašėte smile.gif Abi neklystat smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2013 05 07, 06:41)
Katiniena, čia rašo apie kurklių nugraužtas braškes, paskaityk, man labai panašu į tavo nupasakotą situaciją:
http://www.manosodas...012/06/kurklys/

Jo jo, kurkliai ir bus pas mus.. doh.gif nes yra grioveliai ir braskes gelsta, vysta.. Nu zarazos, ne kitaip.. Grambuoliai skraido visa vasara, negana to ir kurkliai dar uzsiveise.. Lyg vieno brudo negana butu doh.gif kai vasara prasieini per veja, tai tiesiog matai kaip jo visa tiesiog isvagota tuneliais..siaip idomu, nes mes kasmet ir kurmius gaudom, o sako, kad jei yra vienas, tai ner kito biggrin.gif o pas mus jie visi draugauja lotuliukas.gif
Atsakyti
LAbadiena,
kur būtų galima daugiau pasiskaityt apie mulčiavimą šiaudais? Turiu daug braškių. Pradėsiu pirmąjį savo braškyną. g.gif Galvoju gal sodinti ant agro plėvelės. doh.gif Labai jau nemėgstu aš jų kapliuoti. Pas mamą sode kai reikėdavo, tai oi.
Atsakyti
QUOTE(Mergelė @ 2013 05 08, 08:29)
LAbadiena,
kur būtų galima daugiau pasiskaityt apie mulčiavimą šiaudais? Turiu daug braškių. Pradėsiu pirmąjį savo braškyną. g.gif  Galvoju gal sodinti ant agro plėvelės.  doh.gif Labai jau nemėgstu aš jų kapliuoti. Pas mamą sode kai reikėdavo, tai oi.

Sveikute 4u.gif
http://www.supermama...;#entry62411464
Čia daug info, turėtum kažką prisitaikyt sau.
Atsakyti
gal galit paaiškint kaip sodinti svyrančias braškes vazonėliuose? gavau daigelius kelis ir nežinau ar reikia drenažą daryti dugne rolleyes.gif ar reikia akmenukų ant dugno? ir kaip jas prižiūrėti? tikriausia vazonėlyje ir tręšti reikia g.gif
Atsakyti