Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės, džiaugiamės derliumi

QUOTE(Medlieva @ 2013 05 05, 18:12)
O tai juk šiaudų ant pačių braškių nededate ? g.gif Aš tai šiaudus dedu tik aplinkui braškes, o ne ant jų smile.gif

Tai taip bet tai ravint as aplink jas zemem papurenu tai bijau pagrebliuoti daug isgrebliuosiu daigiukus kuriu nesimato. Jo kaip del tresimo ar jau galima a nereik as is rudens meslo buvau po biski uzdejus gal pakanka?
Atsakyti
QUOTE(LOLITA-X @ 2013 05 06, 08:52)
Tai taip bet tai ravint as aplink jas zemem papurenu tai bijau pagrebliuoti daug isgrebliuosiu daigiukus kuriu nesimato. Jo kaip del tresimo ar jau galima a nereik as is rudens meslo buvau po biski uzdejus gal pakanka?

Mano braškės mulčiuotos, niekad nepurenu apie braškes, o ūsai nereikalingi, raunu lauk, nes labai silpnina pagrindinį kerelį, nuo jų labai smulkėja uogos.
Jei buvo mėšlo dėta, tikrai nebetręščiau, nes iš pertręštų braškių būna tik gražių lapų biggrin.gif
Daigiukų nesimato g.gif , juk žinote kur ir kaip sodinote, jei iki šiol ten nieko nėra, tai gal ten nušąlo ar koks kurklys šaknis nugraužė?
Atsakyti
QUOTE(Medlieva @ 2013 05 06, 08:49)

ačiū 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Medlieva @ 2013 05 06, 08:49)

Gal galit parekomenduoti kokias naturalias trasas braskems? Nusipirkau dvieju rusiu po 6 daigiukus pradziai, bet ziuriu, kad vienos rusies vienas jua numiro, o kiti kazkaip gelsta, biednai atrodo..
Aisku, pas mus ir kurkliu yra begales, tai bijau, kad jie nebutu isisuke, nes zeme isvagota tuneliukais belekaip doh.gif verysad.gif
Pirma karta braskes bandysiu augint, tai nei apie trasas zinau, nei siaip ka ismanau visai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Katiniena @ 2013 05 06, 12:05)
Gal galit parekomenduoti kokias naturalias trasas braskems? Nusipirkau dvieju rusiu po 6 daigiukus pradziai, bet ziuriu, kad vienos rusies vienas jua numiro, o kiti kazkaip gelsta, biednai atrodo..
Aisku, pas mus ir kurkliu yra begales, tai bijau, kad jie nebutu isisuke, nes zeme isvagota tuneliukais belekaip doh.gif  verysad.gif
Pirma karta braskes bandysiu augint, tai nei apie trasas zinau, nei siaip ka ismanau visai doh.gif

Kurkliai tai pats didžiausias braškių priešas doh.gif .Nugraužia jie šaknis ir nebeišgelbėsi braškės ax.gif

Kadangi man labai pasiteisino braškių mulčiavimas žole, šiaudais, aš jų nebetręšiu smile.gif , manau, kad pakanka joms maisto nuo mulčo.

Kažkada esu pirkusi mažą dėžutę specialiai braškėms, ten reikia jas į vandenį dėt ir palaistyt braškes. Tręšiamos pavasarį ir po derliaus nuėmimo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Medlieva @ 2013 05 06, 12:52)
Kurkliai tai pats didžiausias braškių priešas doh.gif .Nugraužia jie šaknis ir nebeišgelbėsi braškės ax.gif

Kadangi man labai pasiteisino braškių mulčiavimas žole, šiaudais, aš jų nebetręšiu smile.gif , manau, kad pakanka joms maisto nuo mulčo.

Kažkada esu pirkusi mažą dėžutę specialiai braškėms, ten reikia jas į vandenį dėt ir palaistyt braškes. Tręšiamos pavasarį ir po derliaus nuėmimo 4u.gif

Kai pjausim zolyte, as irgi pamulciuosiu, tik kaip tuos slykstynes kurklius isguit.. Rimtai gal jie cia ir eda mano braskytes doh.gif kazin tie visi kurkliu nuodai persiduoda i augala? Kad paskui neprisigertu kokiu nuodu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Katiniena @ 2013 05 06, 14:21)
Kai pjausim zolyte, as irgi pamulciuosiu, tik kaip tuos slykstynes kurklius isguit.. Rimtai gal jie cia ir eda mano braskytes doh.gif kazin tie visi kurkliu nuodai persiduoda i augala? Kad paskui neprisigertu kokiu nuodu unsure.gif

Turiu kurklių fermą cool.gif , tačiau braškių šaknis apvalgo grambuolio lervos. Yra tokia mintis, kad pastarosios gyvendamos gana greitai yrančioje organikoje, augalų šaknų neliečia. Užtenka joms kitokio maisto. Beigi mulčiuota dirva yra vėsesnė. Žodžiu, kurkliai neliečia, o grambuolio lervų braškyne senokai neaptikau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Katiniena @ 2013 05 06, 14:21)
Kai pjausim zolyte, as irgi pamulciuosiu, tik kaip tuos slykstynes kurklius isguit.. Rimtai gal jie cia ir eda mano braskytes doh.gif

Jei braškių lysvelė neseniai įrengta buvusioje pievoje, tuomet gal į jūsų braškių kerelį spragšiai įsisuko, todėl ir nyksta krūmeliai.
Atsakyti
QUOTE(irinejus @ 2013 04 28, 17:39)
O kaži kaip braškės gyventų šiltnamyje? Turiu be proto daug laisvos žemės šiltnamyje, todėl mastau, kad gal braškes ten pasodinti

Šiuo metu braškės šiltnamyje gražiai žydi, Vilniuje bent. Pasodinus esu nedaug kerelių- labai jau norisi pirmų uogų kuo greičiau sulaukti. Auga antri metai- gerai, tik kad kai šiltnamis nedidukas- tai tenka joms konkuruot su kitais augalais.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 06, 14:29)
Turiu kurklių fermą  cool.gif , tačiau braškių šaknis apvalgo grambuolio lervos.

blush2.gif , apie grambuolius aš ir galvojau, bet suklaidinau su tais kurkliais doh.gif .
Atsiprašau 4u.gif

grambuolių lervos nuėda šaknis, tai kai ištrauki krūmelį, šaknys lyg nupjautos doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medlieva: 06 gegužės 2013 - 20:46
QUOTE(Paladė @ 2013 05 06, 09:41)
nieko nenuiminėkit. ten jau gyvybė po mulču, o jūs sugriausit viską, ką gero padarėt. neteisingai įsivaizduojat mulčo naudą. kaip jūs manot, kam jis reikalingas?

Maniua kad tik ziema gerai dengti su siaudais nes su zole kaskur skaiciau negerai rudeni mulciuoti. Tik vasara...na kadangi neesu labai uzkietejusi braškiu augintja atleiskit man už klausimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2013 05 06, 14:54)
Jei braškių lysvelė neseniai įrengta buvusioje pievoje, tuomet gal į jūsų braškių kerelį spragšiai įsisuko, todėl ir nyksta krūmeliai.

pas mus skraido labai daug grambuolių, tai aš galvojau, kad jie ir tas lervas po žeme sėja, o pas kaimynę yra pilna kurklių, nors šiandien prie braškių lysvės radau vieną negyvą skraidantį kurklį doh.gif tai galimas variantas, kad yra ir tų, ir tų bjaurybių..
o dėl žėmės, tai MB sumūrijo tokias aukštas lysves, į kurias privežėm pusėtino juodžemio..
žiūrėsiu ar užaugs kas nors, ar viską nuės, nes kaimynei nuėda ir bulves, ir burokėlius, ir kitus augalus.. labai mažą derlių užaugina, nes mat tie bjaurastys maitinasi.. doh.gif
Atsakyti