Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės, džiaugiamės derliumi

O pas mus pirmi metai, kai braškės visai nenukentėjusios. Bet jaučiu uogų vis vien tikėtis prūdų neverta, nors labai gražiai peržiemojo. Rudeniop aplinkinių ganyklų jaučiai išvertė tvorą, ir išmyniojo visą braškyną, juoda žemė likus buvo - nei mulčio, nei braškių lapų. Tai dalį pasodinom iš pasiruoštų ūsų (planavom plėst), dalis ataugo...ir va galvoju dabar tas braškynas pirmametis gausis, nors turėjo būt per pus antrametis ir trečiametis.
Atsakyti
QUOTE(rionka @ 2014 02 28, 10:21)
rudeni negrazius lapus pasalinau,dabar tie grazi vel negrazi doh.gif  galvoju i kita vieta persodint g.gif  kada tam tinkamiausias laikas(menesis)? g.gif  Daug uogu nesitykiu g.gif  nesidalina derliumi schmoll.gif  bet iki kilogramo per sezona surenku vaikams,nedidukas braskynas blush2.gif  braskiu uogenei tai perku  doh.gif

kad lapai pavasarį runda normalu, juk juos paveikė šaltis, mano braškyne lapų lieka mažai, tačiau atbudus braškėms labai greitai sužaliuos kupsteliai mirksiukas.gif

persodinti senų krūmų nerekomenduojama, nebent nėra kitos išeities, nes jei krūmai seni, derliaus bus tik paragavimui smile.gif palaukite rudens ir tada pasodinsite iš ūsų, nors jei braškynas senas nelabai ir ūsus leidžia unsure.gif

braškės sodinamos balandžio - gegužės mėnesį, priklausomai nuo orų smile.gif

kilogramas turėtų būti nuo krūmo, o ne iš braškyno doh.gif

meskit tuos senus krūmus ir įsigykit daigelių, anksti pavasarį pasodinę, galėsite paragauti uogų, o kitais metais valgysite pilna burna mirksiukas.gif

jei norit galiu atsiųsti kelių rūšių daigų pagal ankstyvumą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 02 28, 11:28)
tik kilogramą braškių per sezoną? O kiek metų jūsų braškymui?

Siemet 3 m. bus.Ne mes vieni derliu ragaujam,skruzdes dideli ir mazi,sraiges,lygos gun_bandana.gif
Atsakyti
dėl skruzdėlių.. neseniai vyras internete rado rusišką video, kad skruzdėms iškraustyti reikia pabarstyti sorų kruopų. Skruzdės tieisog išeina. Kodėl - neaišku, gal tos kruopos jų kiaušinius negyvus primena unsure.gif
Reiks šiemet išbandyti.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 02 28, 14:44)
dėl skruzdėlių.. neseniai vyras internete rado rusišką video, kad skruzdėms iškraustyti reikia pabarstyti sorų kruopų. Skruzdės tieisog išeina. Kodėl - neaišku, gal tos kruopos jų kiaušinius negyvus primena  unsure.gif
Reiks šiemet išbandyti.

nepaliais saknis tos kruopos g.gif pas mus ju per visa darza pilna,juodu ir raudonu ir dydeliu dar turim.Net prie suns budos raudonu buvo tai suni apkandziojo siaubingai vargsas ant budos pastoviai sedejo kad nepultu.Visko isbandiau,bet tik tam kartui poto vel pilna doh.gif
Atsakyti
Skruzdėlės ir pas mane namus braškėse statosi. Braškyne tai dėjau indelius su uogiene ir mielėm, kad naturaliau butų. O kitur, jei pievoj pamatau, nesismulkinu ir jokių humaniškų naikinimo būdų netaikau, esu ir chemikalų barsčiusi, iš pasiutimo ir acto pyliau, aplink namą druską barstau.
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2014 02 28, 15:20)
Skruzdėlės ir pas mane namus braškėse statosi. Braškyne tai dėjau indelius su uogiene ir mielėm, kad naturaliau butų. O kitur, jei pievoj pamatau, nesismulkinu ir jokių humaniškų naikinimo būdų netaikau, esu ir chemikalų barsčiusi, iš pasiutimo ir acto pyliau, aplink namą druską barstau.

Uogene su melem ir as dejau braskyne,dar boro rugsti su cukrum. doh.gif skruzdes nemirtingi man atrodo lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rionka: 28 vasario 2014 - 14:48
QUOTE(rionka @ 2014 02 28, 14:07)
nepaliais saknis tos kruopos g.gif 

va šito negaliu pasakyt. Gal parduotuvėje jos apdorotos, nebedaigios? Galima pabandyt dabar namie padaigint ir aišku bus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vera.vera @ 2014 02 28, 12:36)
kad lapai pavasarį runda normalu, juk juos paveikė šaltis, mano braškyne lapų lieka mažai, tačiau atbudus braškėms labai greitai sužaliuos kupsteliai mirksiukas.gif

persodinti senų krūmų nerekomenduojama, nebent nėra kitos išeities, nes jei krūmai seni, derliaus bus tik paragavimui smile.gif palaukite rudens ir tada pasodinsite iš ūsų, nors jei braškynas senas nelabai ir ūsus leidžia unsure.gif

braškės sodinamos balandžio - gegužės mėnesį, priklausomai nuo orų smile.gif

kilogramas turėtų būti nuo krūmo, o ne iš braškyno doh.gif

meskit tuos senus krūmus ir įsigykit daigelių, anksti pavasarį pasodinę, galėsite paragauti uogų, o kitais metais valgysite pilna burna mirksiukas.gif

jei norit galiu atsiųsti kelių rūšių daigų pagal ankstyvumą mirksiukas.gif

aciu uz pasiulima 4u.gif noreciau bigsmile.gif tik as is Vilniaus doh.gif kaip davaziuos tie daigeliai g.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 02 28, 16:03)
va šito negaliu pasakyt. Gal parduotuvėje jos apdorotos, nebedaigios? Galima pabandyt dabar namie padaigint ir aišku bus  smile.gif

Maniškis irgi iš kažkur ištraukė, kad reikia soras barstyti smile.gif , reiks bandyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rionka @ 2014 02 28, 14:48)
Uogene su melem ir as dejau braskyne,dar boro rugsti su cukrum. doh.gif  skruzdes  nemirtingi man atrodo lotuliukas.gif

o kaip jūs dėjot? Vandens buvo kur netoliese? Jei taip, tai netaisyklingai tručinot 4u.gif

Labiausiai pasiteisinęs metodas tiesiog kastuvu nukast dirvožemio sluoksnį su visais kiaušiniais, į kibirą ir išnešt į mišką. Čia tais atvejais, kai jau kiekis šiurpą sukeldavo.
Atsakyti
jo reikes bandyt visus metodus, labai aciu kad pasidalinot, neina atsigint, as tai karstu vandeniu visa vasara laisciau.
Atsakyti