Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės, džiaugiamės derliumi

kaip ir mulčas - ligų ir kenkėjų priedanga biggrin.gif

Vidinė nuojauta sako, kad daugiau žiemos nebus ir galimos naktinės šalnos tik žydint gali pakenkti, patiems krūmeliams nea ax.gif
Atsakyti
kadangi esu tingine tai jokiu lapu nepjausiu,kas uzaugs tas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sebile @ 2014 02 26, 19:37)
kadangi esu tingine tai jokiu lapu nepjausiu,kas uzaugs tas biggrin.gif

tai ir braškių turguj nusipirksit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sebile @ 2014 02 25, 07:04)
Apsvieskit mane, kam rinkti senus lapus,ir po to zolem mulciuoti,juk sudziuve lapai ir yra ta pati zole,kuo jie kenkia? Braskes turiu tik pirmi metai todel idomu kas kaip??

Kaip minėjo mergaitės - ligų ir kenkėjų priedanga. Bet ne ta prasme kaip mulčas, o ta kad kenkėjai "prisikabina" prie senų lapų, ligos palieka sporas, na ir visa kita limpa prie augalų lapų, kad pavasarį peržiemojus nereiktų naujų namų toli ieškot. Yra specifinės ligos ir kenkėjai, kurie kenkia būtent braškėms ar giminingiems augalams (dažniausios žemuoginė erkutė, braškių šviesmargė). Va seni svogūnų ar česnakų lapai nekenks, o žemuogių - jau blogai. Be to žolės ar šienas nėra pats geriausias mulčas braškėms. Jai auginsit pagal gamtinę žemdirbystę, ten kiek viskas kitaip, ten auginam ir ligas ir kenkėjus, ir priešus... tokią mini eko arealą sukuriam, kur būna gan stabili pusiausvyrą. Bet kaip sako, jai tuščiam rajone prisiveis chuliganų, tai sunku tarp chuliganų gerą pilietį išauginti. Taigi pagal gamtinę žemdirbystę irgi nėr taip - pasodinau ir nieko nedarau. Ten sava sistema. Pirmais metais auginant gal geriau lapus visgi surinkit, o tai jai ligos ir kenkėjai įsisuks į jūsų braškyną vargsit labiau nei lapus senus nupjaunant ir surenkant. Paskui tikrai numosit ranka, ir sakysit kad pas jus nieks neauga.
Atsakyti
bet rudeni nupjoviau senus lapus,tai gal tik mulciuosiu kazkuo,aplink pasodinsiu tageciu gal uzteks.O del turgaus jus teisi,galiu nusipirkt, tik kad chemijos jua negaili sugintojai ir sudo......as netresiu kas uzauga ta ir valgau
Atsakyti
QUOTE(Sebile @ 2014 02 28, 07:36)
bet rudeni nupjoviau senus lapus,tai gal tik mulciuosiu kazkuo,aplink pasodinsiu tageciu gal uzteks.O del turgaus jus teisi,galiu nusipirkt, tik kad chemijos jua negaili sugintojai ir sudo......as netresiu kas uzauga ta ir valgau

o sakot, kad tinginė smile.gif Tinginiai iš rudens lapų nepjautų smile.gif
dėl visiško netręšimo tikrai nesutinku, nes augalai žemę alina. Ją reikia maitinti. Ir tas maistas ne tik cheminis būna, o ir mulčas yra maistas, ir visi natūralūs priedai - kiaušinių lukštai, mėšlo raugai ir pan. Nebent jūsų žemė yra pasakiško derlingumo, tai jums pasisekė, kažkiek laiko nereikės papildomai maitinti. Jei aš savo žemės nebūčiau tręšus visom tom natūraliom trąšom, mėšlu, kompostu ir humusu tame tarpe, tai pažiūrėjus į tręštus daržus sakyčiau, kad pas mane vis tiek niekas neauga. nes natūraliai tikrai niekas neaugtų toje žemėje, kokia buvo.
Atsakyti
sveikos.pavasari galima lapus kirpt braskem g.gif derlius bus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(rionka @ 2014 02 28, 08:53)
sveikos.pavasari galima lapus kirpt braskem g.gif  derlius bus? g.gif

Pavasarį kerpami sudžiūvę,ligoti, nušalę iš po žiemos lapai, o žali, sveiki, gražūs paliekami.
Atsakyti
QUOTE(R&B @ 2014 02 28, 09:22)
... o žali, sveiki, gražūs paliekami.

man toks įspūdis, kad pas mane šiemet tokių beveik ir nėr blink.gif Pirmi metai tokie. Sniego per mažai per šalčius buvo, matyt.. Kaži, turės jos energijos uogoms užauginti, ar kol užsiželdins kupetas lapų, uogelių vos vieną-kitą išstenės? O taip tikėjausi, kad šiemet daug braškių bus, antrametis braškynas, kupstai galingi buvo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 02 28, 09:30)
man toks įspūdis, kad pas mane šiemet tokių beveik ir nėr  blink.gif

Pas mane tai kasmet pavasarį kuokštai sudžiuvusių, bet kai juos karpau viduriuky būna susiformavę pumpuriukai ir bepradedantys lysti nauji švieži lapukai. Bet čia būdavo balandžio mėn. Šiemet dar braškių netvarkiau, tai nežinau kas po tais džiūvėsiais slypi biggrin.gif . Kažkaip saulėtų dienų paskutiniu metu šykšti gamta, tai nėr noro dar kapstytis doh.gif Bet tikiu, kad viskas bus gerai, kaip ir kasmet, bus tų uogų biggrin.gif
Atsakyti
rudeni negrazius lapus pasalinau,dabar tie grazi vel negrazi doh.gif galvoju i kita vieta persodint g.gif kada tam tinkamiausias laikas(menesis)? g.gif Daug uogu nesitykiu g.gif nesidalina derliumi schmoll.gif bet iki kilogramo per sezona surenku vaikams,nedidukas braskynas blush2.gif braskiu uogenei tai perku doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rionka @ 2014 02 28, 10:21)
bet iki kilogramo per sezona surenku vaikams,nedidukas braskynas blush2.gif 

tik kilogramą braškių per sezoną? O kiek metų jūsų braškymui?
Atsakyti