Sveikos
Gal kas pavasarį aplink Kauną braškių daigelių turėsit? Norėčiau ankstyvų ir vėlyvesnių po kokius 30 daigelių.
QUOTE(Ciocė @ 2014 02 19, 14:47)
Sveikos
Gal kas pavasarį aplink Kauną braškių daigelių turėsit? Norėčiau ankstyvų ir vėlyvesnių po kokius 30 daigelių.
turėsiu kelių rūšių, taip pat turiu kam perduoti į Kauną
protingosios braskiu augintojos, reik patarimo.
Apziurejau savo braskes, praktiskai visu lapai nurude. Panasu, kad nusale.. Braskes lyg ir gyvos, tik lapus tai jau teks beveik visus per nauja augintis.
Buvau pradejus karpyt senus lapus, betgi susimasciau - gal per anksti dar? Jei bus koks saltukas, gal tie seni lapai kiek apsaugos pacia braske?
Apziurejau savo braskes, praktiskai visu lapai nurude. Panasu, kad nusale.. Braskes lyg ir gyvos, tik lapus tai jau teks beveik visus per nauja augintis.
Buvau pradejus karpyt senus lapus, betgi susimasciau - gal per anksti dar? Jei bus koks saltukas, gal tie seni lapai kiek apsaugos pacia braske?
Pas mane kasmet iš po žiemos tas pats vaizdelis braškyne - rudų sudžiuvusių lapų šabakštynas. Kai pavasaris savalaikis, tai be baimės aš juos nukarpau, bet dabar kolkas ir aš bijau juos karpyti dėl tos pačios minties apie galimas šalnas
QUOTE(saintlina @ 2014 02 22, 11:07)
protingosios braskiu augintojos, reik patarimo.
Viską dar palieku kaip yra, nieko nejudinu darže, anksti dar.
aš iš rudens buvau visus lapus nukirpusi,na po kelis mažus palikau,bet iki žiemos vėl jų daug užaugo,o dabar vaizdelis toks kaip Saintlina rašo ,reiks jau tikram pavasariui atėjus apskabyti vėl
QUOTE(suvalkiete @ 2014 02 22, 15:16)
Prasau patarimo noriu pavasari pasisodinti braskiu prie namu esancioj pievoj. Zeme tik supurenti ar reikia kokio ypatingo paruosimo? Atleiskit jei kvailas klausimas,tik kad as dar "zalia" darzininke
Jei ten pieva, tai ne tik supurenti reikėtų, bet ir šaknis daugiamečių žolių labai kruopščiai išrinkti, tik ne kastuvu o šakėmis dirbti, nes prisidauginsit piktžolių dar daugiau. Dėčiau komposto šiek tiek ir tada jau sodinčiau. Šviežias mėšlas netinka, į lapus išaugs. Šiaip braškėm tinka kiek rūgštesnė dirva ir ne riebi, nereikia jų pertręšti. Pasodinus gerai mulčiuoti šiaudais ar juoda plėvele, kam kaip patinka.
QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 02 22, 16:57)
Jei ten pieva, tai ne tik supurenti reikėtų, bet ir šaknis daugiamečių žolių labai kruopščiai išrinkti, tik ne kastuvu o šakėmis dirbti, nes prisidauginsit piktžolių dar daugiau. Dėčiau komposto šiek tiek ir tada jau sodinčiau. Šviežias mėšlas netinka, į lapus išaugs. Šiaip braškėm tinka kiek rūgštesnė dirva ir ne riebi, nereikia jų pertręšti. Pasodinus gerai mulčiuoti šiaudais ar juoda plėvele, kam kaip patinka.
aciu,dabar zinosiu nuo ko pradet
QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 02 22, 11:55)
Viską dar palieku kaip yra, nieko nejudinu darže, anksti dar.
seni lapai tokiu metu gali labiau pasitarnauti nei pakenkti
Apsvieskit mane, kam rinkti senus lapus,ir po to zolem mulciuoti,juk sudziuve lapai ir yra ta pati zole,kuo jie kenkia? Braskes turiu tik pirmi metai todel idomu kas kaip??
QUOTE(Sebile @ 2014 02 25, 07:04)
Apsvieskit mane, kam rinkti senus lapus,ir po to zolem mulciuoti,juk sudziuve lapai ir yra ta pati zole,kuo jie kenkia? Braskes turiu tik pirmi metai todel idomu kas kaip??
seni lapai - ligų ir kenkėjų priedanga