Norecia patarimo, esu nusipirkus baltu braskiu, tik jos ne zydi, o tik usus leidzia, gal kazkas augina ir patarima duotu, reikia gal usus pjaustyt istisai,ar leist jiems augt. Buvo infotmacija kad po pasodinmo pradeda zydeti po menesio. Bet nematyti nei vieno ziedo kolkas.
QUOTE(Sebile @ 2013 08 02, 12:20)
Norecia patarimo, esu nusipirkus baltu braskiu, tik jos ne zydi, o tik usus leidzia, gal kazkas augina ir patarima duotu, reikia gal usus pjaustyt istisai,ar leist jiems augt. Buvo infotmacija kad po pasodinmo pradeda zydeti po menesio. Bet nematyti nei vieno ziedo kolkas.
aš turiu tik vieną, na ir dabar keli ūseliai atsirado. Sodinau pernai rudeniop daigelį, šiemet jau ragavau. Kolkas nelabai ką patart galiu- laukit kitų metų, o ūsus tai šiemet jau gal leiskit augt- bus daugiau daigiukų, didesnis krūmas, nes ant vieno daigo tai uogyčių varge varge- labai nedaug ir nedidutės. Bent pas mane.
Sveikos, braskiu augintojos ir aisku valgytojos
Esu pradedanti sodininke, turiu jau paruosta ploteli braskynui, perskaiciau aibes visokios literaturos. Parasysiu ka galvoju daryt, jei "nuvaziavau i pievas" pataisykit naujoke
1. Planuoju augint Rumba ir Sonata. Rumba kiek skaiciau ansktyvesne, Sonata velyvesne, tai braskiu valgymo laikas turetu but ilgesnis.
2. Noriu pasidaryt 3 lysves, po dvi eiles. 2 lysves Rumbos ir lysve Sonatos. Lysves ilgis kazkur 5 metrai. Kaip paskaiciuot kiek daigu reikes ? Randu skirtingus sodinimo atstumus
3. Pasodinus kuo mulciuoti ? Durpemis gal ? Sodas uz 17 km, kas vakara laistyt neprilakstysiu ir dar tos piktzoles
Aciu uz atsakymus is anksto
Esu pradedanti sodininke, turiu jau paruosta ploteli braskynui, perskaiciau aibes visokios literaturos. Parasysiu ka galvoju daryt, jei "nuvaziavau i pievas" pataisykit naujoke
1. Planuoju augint Rumba ir Sonata. Rumba kiek skaiciau ansktyvesne, Sonata velyvesne, tai braskiu valgymo laikas turetu but ilgesnis.
2. Noriu pasidaryt 3 lysves, po dvi eiles. 2 lysves Rumbos ir lysve Sonatos. Lysves ilgis kazkur 5 metrai. Kaip paskaiciuot kiek daigu reikes ? Randu skirtingus sodinimo atstumus
3. Pasodinus kuo mulciuoti ? Durpemis gal ? Sodas uz 17 km, kas vakara laistyt neprilakstysiu ir dar tos piktzoles
Aciu uz atsakymus is anksto
QUOTE(beladona @ 2013 08 05, 11:17)
2. optimalus variantas - kas 40 cm.
3. durpėse iškeps, juolab, kad neturėsite kaip laistyti. Jūsų atveju siūlyčiau dengti plėvele - ir drėgmę sulaikys ir piktžolės neaugs.
Jeigu norite kuo ilgiau džiaugtis uogomis, tai siūlau rinktis 3 veisles, juolab kad 3 lysves planuojate daryti. "Sonata" man rodos irgi prie ankstyvesnių priskiriama, tai reikėtų dar vėlyvos veislės, būtų užtikrintai ilgas derlius
QUOTE(bumsik @ 2013 08 06, 01:21)
2. optimalus variantas - kas 40 cm.
3. durpėse iškeps, juolab, kad neturėsite kaip laistyti. Jūsų atveju siūlyčiau dengti plėvele - ir drėgmę sulaikys ir piktžolės neaugs.
Del atstumu supratau, aciu, pasiskaiciuosiu
Mmm kazkur skaiciau. kad pasodinus durpemis pamulciuoti, tai ir susimasciau. Pleveles dengt nenoriu, kazkaip sudetingai man ten viskas atrodo. Galvoju susitvarkysiu taip. Tai gal siaudais kokiais
QUOTE(bumsik @ 2013 08 06, 02:05)
Jeigu norite kuo ilgiau džiaugtis uogomis, tai siūlau rinktis 3 veisles, juolab kad 3 lysves planuojate daryti. "Sonata" man rodos irgi prie ankstyvesnių priskiriama, tai reikėtų dar vėlyvos veislės, būtų užtikrintai ilgas derlius
Dekui, pasidairysiu kokios velesnes veisles
Sveikos
Ateinu su tokiu klausimuku:
Kaimynai visada tokiu laiku nupjauna braškių lapus visiškai, ką tai reiškia? Ar tai gerai ar blogai, gal kuri nors žinote? Aš niekados jų nepjaunu, rudenį kai jie nuvysta nurenku nuvytusius ir tiek.
Kaimynai visada tokiu laiku nupjauna braškių lapus visiškai, ką tai reiškia? Ar tai gerai ar blogai, gal kuri nors žinote? Aš niekados jų nepjaunu, rudenį kai jie nuvysta nurenku nuvytusius ir tiek.
QUOTE(perla30* @ 2013 08 07, 12:04)
Sveikos
Gerai daro ir kaimynai, ir jūs Atliekate tą patį darbą, tik skirtingai - šalinate senus lapus, taip saugodami nuo ligų. Visų lapų nėra būtina nupjauti.
QUOTE(perla30* @ 2013 08 07, 12:04)
mes darome taip:
kai braškės atiduoda derlių, tai nupjauname visus lapus, po to mulčiuojame, šiandien braškės atrodo štai taip:
as pasakyciau taip:
jei norit pjauti visus lapus, pjaukit iskart po derliaus nuemimo, kad spetu uzaugti, kaip pas diasaja...
sio metu as jau to nedaryciau, tada salinciau tik pazeistus ir ligotus lapus...
jei norit pjauti visus lapus, pjaukit iskart po derliaus nuemimo, kad spetu uzaugti, kaip pas diasaja...
QUOTE(tany @ 2013 08 07, 15:48)
as pasakyciau taip:
Sakai nespes uzaugti lapai? Pries sav. visus lapus buvau nupjovus, siai dienai ;lapai jau atzele, jau visi krumeliai matosi, tai per men. jau kupstai nemazi bus, manau, kad dar galima tuos lapus sienauti
Lapai tikrai labai greitai atželia. Per anksti nupjauti irgi gali būti rizikinga, pernai paskubėjau, nupjoviau švariai viską iškart po derliaus, tai rugpjūtį ne tik kad kelmai sužėlė, bet žiedų galybę sukrovė. Kadangi mano braškės ne remontantinės, tai toks vėlyvas žydėjimas stipriai pakenkė šių metų derliui
Diasaja - neatsistebiu jūsų daržų švarumu ir tokiu kruopščiu įdirbiu Pati bandau mulčiuoti braškes, bet vaizdelio nei per pusę tokio nėra
Kas žinote kokiu atstumu nuo braškių saugu sodinti žemuoges? Palikau gal 2 m tarpą, kuris bus užpildytas daugiamečiais prieskoniais - ar tiek užteks, kaip manot?
Diasaja - neatsistebiu jūsų daržų švarumu ir tokiu kruopščiu įdirbiu Pati bandau mulčiuoti braškes, bet vaizdelio nei per pusę tokio nėra
Kas žinote kokiu atstumu nuo braškių saugu sodinti žemuoges? Palikau gal 2 m tarpą, kuris bus užpildytas daugiamečiais prieskoniais - ar tiek užteks, kaip manot?