QUOTE(GIZZI5 @ 2013 07 26, 10:25)
Et, būčiau anksčiau pamačius
Niekada nevėlu pabandyti kokią eilutę nuošaliam kampe
Ačiū už gerą žodį
Taip auginu jau penkti metai ir visai nepasiilgstu ankstesnio tūpčiojimo braškyne. Su malonumu perleidau ūsų karpymą MB su žoliapjove
QUOTE(bimbaM @ 2013 07 26, 23:22)
tai kaip suprantu visgi pats velenos pavirsius nuimtas, o zeme tik supurenta? Ar tik daigeliui duobutes kastos? Labai norisi kitais metais jau braskiu derliaus, o ne kankintis skinant ziedelius pavasari sodintoms braskems
Išbandžiau visokius variantus - ir duobutes tiesiai pievoje, ir nuimtą 15-20 cm velėnos juostą, ir tarpinį variantą, kurio procesas matosi nuotraukoje (po ta plytomis paslėgta lenta per porą savaičių sunyksta žolė). Mano pastebėjimu - jei mulčiavimas ne naujiena ir tikrai yra kuo mulčiuoti, galima sodinti ir tiesiai į duobutes pievoj, bet mulčą papildyti reikia praktiškai kas kelias dienas, nes pradžioj jis dingsta itin sparčiai. Labai svarbu neužleisti proceso kol po mulču nesunyks velėna. Vienžo pradžioj darbelio yra
Daug paprasčiau jei sodinant nuimama velėnos juosta - patogu, jei kartais reikia pagerinti žemę kompostu, o užmulčiavus pasodintus daigus, praktiškai daugiau nieko daryt nebereikia (iki kitų metų).
Man labiausiai tiko tarpinis variantas su lenta
, bet nėra vieno kiemo ir vienodų sąlygų
. Gal pas jus pievutė nebus tokia besotė, išalkusi mulčo kaip manoji. Jei dirvožemis derlingas, o veja nesena, nepiktžolėta - turėtų viskas būti žymiai paprasčiau. Mano eksperimentai vyko laukiniame trumpai pjaunamam žolyne, pilname pienių ir varpučio.