Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės, džiaugiamės derliumi

QUOTE(Rami_Ledi @ 2013 07 18, 18:54)
gal dar kas patartų , kaip gi tuos ūsus įmti.

nelabai suprantu ko klausiate g.gif jei klausiate kaip paimti daigą ir jį apdoroti sodinimui, tada - stipriausias yra pirmas, arčiausiai motininio kerelio esantis braškės daigas, aišku, jis turi turėti gerai jau išlindusias šaknis. Ši taisyklė tinka, jeigu daigų turite pakankamai, ne ką prastesni yra ir sekantys daigai nuo motininio. Tada nukerpate ūso dalis iki pat daigo ir apskabote visus lapelius, paliekant tik du-tris prie skrotelės, na o tada jau sodinate.
Nepagailėkite apskainioti daigelio, nes kiekvienas lapas atima iš jo papildomą energiją, kuri reikalinga ne lapų senų išsaugojimui, o šaknų auginimui mirksiukas.gif
Atsakyti
Ačiū visoms, man rūpėjo, ar tinka sekantys daigai nuo motininio.Viskas aišku.
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 07 17, 21:11)
Gerai kad uzklausiau, buciau nurezus  blush2.gif Dekui  4u.gif

tikrai būtumėt nieko nepraradusi mirksiukas.gif

jeigu vešlūs krūmai,tai pavasarį bus daug senų lapų, be to ant senų lapų puikiai limpa visokie kenkėjai ir ligos, po senais lapais jiems puiki terpė gyventi, taigi juos pašalinus atliekamas puikus prevencinis darbas smile.gif

tik jeigu nutariama šalinti lapus,tą reikia padaryti iki rugpjūčio pradžios, kad spėtų ataugti nauji lapai, nes per lapus kaupiasi energija kitų metų derliui
Atsakyti
QUOTE(vera.vera @ 2013 07 19, 08:02)
tikrai būtumėt nieko nepraradusi mirksiukas.gif

jeigu vešlūs krūmai,tai pavasarį bus daug senų lapų, be to ant senų lapų puikiai limpa visokie kenkėjai ir ligos, po senais lapais jiems puiki terpė gyventi, taigi juos pašalinus atliekamas puikus prevencinis darbas smile.gif

tik jeigu nutariama šalinti lapus,tą reikia padaryti iki rugpjūčio pradžios, kad spėtų ataugti nauji lapai, nes per lapus kaupiasi energija kitų metų derliui

Tai iki rugpjucio laiko yra, spesiu, kita savaite uzsiimsiu tuom, aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 07 19, 08:20)
Tai iki rugpjucio laiko yra, spesiu, kita savaite uzsiimsiu tuom, aciu  4u.gif

skirtingos nuomonės šiuo klausimu - rinktis Jums biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vera.vera @ 2013 07 19, 08:39)
skirtingos nuomonės šiuo klausimu - rinktis Jums biggrin.gif

As siuo klausimu is vis be nuomones, bet logikos jusu parasyme yra, tad lapai bus nupjauti, o ir intuityviai sitaip norejau daryti, tad pasikliausiu si karta dar ir intuicija 4u.gif
Atsakyti
Absoliučiai visų tai nereikia nupjauti. Jaunučius reiktų palikti, skrotelės viduje esančius.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 07 19, 09:57)
Absoliučiai visų tai nereikia nupjauti. Jaunučius reiktų palikti, skrotelės viduje esančius.

Apie sita pagalvojau, kaip tik buvau jas aplankius, yra tu jaunuciu, kai kurie net neprasiskleide, viska issiaiskinau iki galo, dabar jau turiu sopraties, kaip ka pjauti, aciu visoms dar karteli 4u.gif
Atsakyti
Sugalvojau perkelti savo braškes į kitą vietą. Gal kas patars kada man geriau tai daryti: dabar ar rudeniop? Šiuo metu jos yra išravėtos ir nukirptos.
Atsakyti
QUOTE(Manguste @ 2013 07 20, 20:07)
Sugalvojau perkelti savo braškes į kitą vietą. Gal kas patars kada man geriau tai daryti: dabar ar rudeniop? Šiuo metu jos yra išravėtos ir nukirptos.

Tinkamiausias metas būtų dabar smile.gif
Atsakyti
g.gif reik ir man tvarkyti braškes , baisiai pasidarė jau šabakštynas...bet norėsiu ūsus imti , o tie dar kažkaip nelabai visi dideli g.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2013 07 21, 18:51)
g.gif reik ir man tvarkyti braškes , baisiai pasidarė jau šabakštynas...bet norėsiu ūsus imti , o tie dar kažkaip nelabai visi dideli g.gif

jei labai sužėlęs braškynas, tai vėliau labai išstyps daigai smile.gif
Atsakyti