sveikos
gal turite daigeliu ivairaus ankstyvumo braskiu rugpjucio pradziai?
Visiškai žalia esu braškininkystėje, nors braškės pasodintos gal 3 metai, bet nelabai aš jomis rūpinuosi - apkaupiu, ir tiek. O dabar sugalvojau, kad reikia lapus nupjaut... Ar dar ne vėlu? Ir ar galima mulčiuoti dabar žole? Ir kokia nauda iš to?
prakalbot apie lapu pjovima, pasodinom braskes symet pavasari, auga graziai, visus usus salinu, kiek ziedu krove, taip pat skyniau. Dabar krumeliai tokie pastipreje, patankeje, lapu priaugine, tai ar reikia man tuos lapus salinti, ar palikti kaip yra? Ka patartumet daryti su pirmametem?
QUOTE(zikas1970 @ 2013 07 17, 17:44)
prakalbot apie lapu pjovima, pasodinom braskes symet pavasari, auga graziai, visus usus salinu, kiek ziedu krove, taip pat skyniau. Dabar krumeliai tokie pastipreje, patankeje, lapu priaugine, tai ar reikia man tuos lapus salinti, ar palikti kaip yra? Ka patartumet daryti su pirmametem?
paprastai,pjauna senesnių braškių lapus,norėdami jas atgaivinti...jaunų kaip jūsų-nereikia
QUOTE(užkurinė @ 2013 07 17, 16:47)
paprastai,pjauna senesnių braškių lapus,norėdami jas atgaivinti...jaunų kaip jūsų-nereikia
Gerai kad uzklausiau, buciau nurezus Dekui
1. Turiu ir aš klausimą:braškės paleido ūsus į tuščią vietą, specialiai leidau, nes noriu daigų, bet tie ūsai tokie dvigubi:dar neįsišaknijo vienas (jis žiemės nesiekė, jau antras toliau augą ir jis jau su šaknim) Tai jei paimsiu abu - blogai, antras daigas silpnas, neaugs?
2.O dar svarstau;daigus noriu sodinti ten,kur dabar cukinijos, tad sodinsiu rugsėjo mėn, ne anksčiau (žinau, kad kitamet nebus daug uogų),tai dabar braškių ir netvarkyti, nes labai ūsai persipynę ir raunasi, nu nieko gero neišeina. nesuprantu..... o gal su žirklėm tuos ūsų voratinklius prakirpti ir išravėti (žolių daug, mulčio neturiu, tik šiltnamį mulčiuoju).
Būsiu dėkinga už patarimus
2.O dar svarstau;daigus noriu sodinti ten,kur dabar cukinijos, tad sodinsiu rugsėjo mėn, ne anksčiau (žinau, kad kitamet nebus daug uogų),tai dabar braškių ir netvarkyti, nes labai ūsai persipynę ir raunasi, nu nieko gero neišeina. nesuprantu..... o gal su žirklėm tuos ūsų voratinklius prakirpti ir išravėti (žolių daug, mulčio neturiu, tik šiltnamį mulčiuoju).
QUOTE(Rami_Ledi @ 2013 07 17, 21:49)
jei turite laiko, vietos ir tuščių indelių tiesiog įsodinkite daigus į indelius, sudėkite juos vienoje vietoje ir tegu jie laukia sodinimo tada nebus jokio vargo nei ravint, nei daigai skurs žolėse galėsit po to gražiai išsiravėti, o kol reikės sodinti, trūkstamų daigų vėl parūpins išravėti daigai
taip dariau su viena veisle, kadangi stipriai sužėlė žolės, daigų buvo tik pabandymui pasodinta, o norėjosi surinkti kuo daugiau dauginamosios medžiagos indelius sustačiau šalia šiltnamio ir jie puikiausiai sulaukė rudens, be to buvo stiprūs įsišakniję daigai, o ir su prigijimu nebuvo jokio vargo
QUOTE(Rami_Ledi @ 2013 07 18, 07:34)
Ačiū,vera.vera. Tikrai gera išeitis, pati nesugalvojau. Tai ši savaitgalį galima jau darbuotis?
nėra už ką, kai atsiduri beviltiškoj padėty, tai visko prisigalvoji
o šį savaitgalį netgi mėnulis palankus braškių sodinimui
QUOTE(Rami_Ledi @ 2013 07 17, 21:49)
1. Turiu ir aš klausimą:braškės paleido ūsus į tuščią vietą, specialiai leidau, nes noriu daigų, bet tie ūsai tokie dvigubi:dar neįsišaknijo vienas (jis žiemės nesiekė, jau antras toliau augą ir jis jau su šaknim) Tai jei paimsiu abu - blogai, antras daigas silpnas, neaugs?
gal dar kas patartų , kaip gi tuos ūsus įmti.
O kurioj vietoj neaišku? Teoriškai nereiktų krūmams duoti žydėti ir vesti uogas ir tik tokių ūsus imti dauginimui. O bet tačiau, vera.vera jau parašė būdą, tvirtumui dar vielute prismeigdavau. Pernai dariau visai paprastai, leidau gerai dirvoj įsišaknyti ir rugsėjo pabaigoj persodinau didžiausius 'ūglius', šiemet uogų davė visai ne kaip pirmametės