Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės, džiaugiamės derliumi

QUOTE(rionka @ 2013 07 06, 21:47)
O poto juos rudeni sukasti?

serenčiai savo šaknimis išgydo žemę nuo įvairių ligų. Rudenį, prieš šalnas, aš juos išraunu ir į kompostą dedu arba į tarplysvius.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2013 07 06, 22:03)
serenčiai savo šaknimis išgydo žemę nuo įvairių ligų. Rudenį, prieš šalnas,  aš juos išraunu ir į kompostą dedu arba į tarplysvius.

arba pakast kur augo bigsmile.gif
idomu,po kiek turgui serenciu daigeliai? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rionka: 07 liepos 2013 - 08:07
QUOTE(rrr? @ 2013 07 04, 09:34)
Mano braskytes amaras uzpuoles  blink.gif tai kaip dabar man ji naikinti?!

Pas mane irgi pora braškių amaras buvo užpuolęs, tai aš "žaliąjį muilą" ( AB „Naujoji ringuva“) naudojau. Padėjo.
Papildyta:
QUOTE(diasaja @ 2013 07 06, 22:03)
serenčiai savo šaknimis išgydo žemę nuo įvairių ligų. Rudenį, prieš šalnas,  aš juos išraunu ir į kompostą dedu arba į tarplysvius.

Aš irgi serenčiais apsodinau kopūstus, truputį morkas, bet sodinau, kad nepultų visokie vabzdžiai, o čia, jei dar ir žemei gerai, tai iš viso liuks......
thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2013 07 06, 15:32)
O mano braškės sužydo naujai  biggrin.gif
user posted image

thumbup.gif Gražu.O kaip ten tarp jų primulčiuot?Pas mani ne toks sąžalynas,ir tai užsiknisimas kaišiot...
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 07 08, 03:33)
O kaip ten tarp jų primulčiuot?

kai suželia braškės-nemulčiuoju,tik prieš tai kelis kartus.
Atsakyti
4u.gif 4u.gif turiu klausimukų pora, gal patarsit, kaip geriau daryt:

DĖL LAPŲ NUPJOVIMO: kadangi braškės baigėsi, lapus planavau jau dabar nupjaut (nes kažkokie negražūs, su taškiukais, apgraužti tokie kažkokie), bet kaimynė labai prašo ūsų, tai ar spės iki rudens vėl atželt ir užsiaugint juos? Ar geriau dabar palaukti - paauginti tuos ūsus, kad įsišaknytų ir rudeniop nukirpt lapus... (Šiais metais lapus nukirpau tik pavasarį, nes dar nebuvau įlindusi į šią temutę (antri metai tik auginu braškes) - tai labai liuks buvo, spėjo ataugti ir sunokinti tokį nemažą ir gražų derlių... wink.gif )

DĖL NUPURŠKIMO kažkuo, net nežinau kuo doh.gif blush2.gif nes kaip minėjau, kažkokie nebegražūs tie lapai.... ar pakaks nukirpt, o gal dar kažkuo nupurkšt derėtų;.... unsure.gif unsure.gif

AČIŪ UŽ PATARIMUS 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KristinaBal: 08 liepos 2013 - 14:57
QUOTE(KristinaBal @ 2013 07 08, 14:54)
4u.gif  4u.gif turiu klausimukų pora, gal patarsit, kaip geriau daryt:

DĖL LAPŲ NUPJOVIMO: kadangi braškės baigėsi, lapus planavau jau dabar nupjaut (nes kažkokie negražūs, su taškiukais, apgraužti tokie kažkokie), bet kaimynė labai prašo ūsų, tai ar spės iki rudens vėl atželt ir užsiaugint juos? Ar geriau dabar palaukti - paauginti tuos ūsus, kad įsišaknytų ir rudeniop nukirpt lapus... (Šiais metais lapus nukirpau tik pavasarį, nes dar nebuvau įlindusi į šią temutę (antri metai tik auginu braškes) - tai labai liuks buvo, spėjo ataugti ir sunokinti tokį nemažą ir gražų derlių... wink.gif  )

DĖL NUPURŠKIMO kažkuo, net nežinau kuo  doh.gif  blush2.gif nes kaip minėjau, kažkokie nebegražūs tie lapai.... ar pakaks nukirpt, o gal dar kažkuo nupurkšt derėtų;....  unsure.gif  unsure.gif

AČIŪ UŽ PATARIMUS  4u.gif  4u.gif  4u.gif

o tokia gera kaimyne ,kad del jos aukotume savo derliu g.gif blush2.gif ? Augindami usus alinat savo braskes...
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 07 09, 14:27)
o tokia gera kaimyne ,kad del jos aukotume savo derliu  g.gif  blush2.gif ? Augindami usus alinat savo braskes...

manau gera kaimynystė brangiau nei keli braškių krūmai suliesėję.Be to visada atsiranda daigų,nors ir naikini ūsus.Mano manymu,gal ir ankstoka jau ruošti rudeniui?Mano braškėse dar gausu ir uogų,vis pavalgom pribėgdami.
Atsakyti
QUOTE(KristinaBal @ 2013 07 08, 15:54)
4u.gif  4u.gif turiu klausimukų pora, gal patarsit, kaip geriau daryt:

DĖL LAPŲ NUPJOVIMO:
DĖL NUPURŠKIMO

lapus nupjaunam tada, kai pasibaigia braškės. Vienos lysvės jau nupjauti lapai ir užmulčiuota žemė žole, o kitaos dar laukia.
niekuo nepurškiu.
Atsakyti
QUOTE(užkurinė @ 2013 07 09, 18:51)
manau gera kaimynystė brangiau nei keli braškių krūmai suliesėję.Be to visada atsiranda daigų,nors ir naikini ūsus.Mano manymu,gal ir ankstoka jau ruošti rudeniui?Mano braškėse dar gausu ir uogų,vis pavalgom pribėgdami.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif juolab, kad mainomės viskuo, ką auginam: tiek gėlėm, tiek daržo gėrybėmis už ačiū... mirksiukas.gif daigiukas kitas nepakenks pasidalinant - bus dar to derliaus tongue.gif Tik tiek, kad nelabai žinau, kaip čia geriau padaryt, kad nenuskriaust nei savęs ir kad pažadą ištesėt...

4u.gif AČIŪ už patarimus visiems...
Atsakyti
Laba diena.

Gal kuri turit daigų atliekamų Vilniuje? Norėčiau savaitgalį pasisodint.

AŽ plyz.
Atsakyti
Diasaja ir kitos braskiu augintojos zinoves, turiu klausima smile.gif būti ar nebūti biggrin.gif
Mano braskes si pavasari mulciuotos siaudais, dabar jau laikas tvarkyti, nes priaugo nemazai pieniu nauju, o ir mieziu is tu senu siaudu padygo, tai man dabar rupi, ar nuimt tuos siaudus, pjaut lapus ir tada isravejus vel mulciuot, ar krapstyt is siaudu ir ju nejudint. Ugliu irgi mazai, o jei yra tai tokie oriniai, be sakneliu.
Nesijuokit is durno klausimo, bet mulciuot pradedu dar tik mokytis ax.gif
Atsakyti