Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės, džiaugiamės derliumi

QUOTE(Mergelė @ 2013 06 14, 11:50)
Aš irgi pasodinus tik šiemt. Bet pas mane žydi ir uogų jau užmezgę g.gif Tai negerai, kad leidau joms uogas vesti?

Aš kai sodinau pernai pavasarį, per svajonių sodus braškininkas pasakojo, jog pavasariniams daigams reikia leisti augintis stiprų šaknyną, o ne atiduoti jėgas uogų auginimui, taigi, kad ir kaip būtų gaila, visus žiedelius reikia išskinti, kad kitais metais derlius būtų geras ax.gif pernai visus žiedelius išskyniau, tik ūsus ne, derliaus norėtųsi geresnio, bet dar tik pradžia pas mus, nes per 25daigelius po 7-8 braškytes per dieną nusiskinam, bet daug užmegstų ir dar žydi, taigi negaliu pasakyti ar išskynimas pagerino derlių, nes ūsai augo nevaržomai blush2.gif bet jei tikėt braškių augintoju, kuris prekiauja ir daigais, tai reiktų pirmais metais paaukoti braškytes dėl tolimesnių metų derliaus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mamiukas @ 2013 06 16, 17:13)
Sveikos merginis,
neturiu dideles patirties braskiu auginime, bet turiu bromlema. Braskes auga dideles ir matyt ju veiksle gera, bet ant ju buna daug mazu skaidriu plonu kirmelyciu. Ar kas nors susidure su tokiu reiskiniu?

susidūriau tiek, kad kaimynė atnešė braškių ir ant jų tikrai buvo baltų kirmėliukų. Braškės didelės, gražios, bet va su tokiais gyventojais.
Manau, kad po žydėjimo reiktų askaricidu nupurkšti. Dabar jau vėlu, braškių pats nokimas. Kitais metais galima NeemAzaliu purkšt, kiek skaičiau, jis šitam reikalui irgi tinka, o visgi priskiriamas prie tinkamų ekologiškam auginimui.
Ant savų braškių neradau, bet kitais metais turbūt ir aš dėl visa ko iš anksto nupurkšiu..
Atsakyti
Gal kas zinote kame beda. Pernai buvo laaabai daug uogu didelou ir laabai dideliu, o siemet ju daug, bet maziukes verysad.gif ko joms truksta?
Atsakyti
klausimas kas augina baltą braškę- kokio dydžio jos pas jumis? pas mane tai mažukės, bet tikrai ne žemuogės o braškytės. skonis- įdomus. Kažkiek braškės kažkiek ananaso lygtais yra, bet sunku nutaikyt jų išnokimą. Bandžiau ragaut jau tai viena pusžalė buvo, o ta kurios visai visos sėkliukės ant uogos raudonos ryškiai- jau prinokus
Atsakyti
mano baltoji
user posted image
Atsakyti
daug kalbeta pas mus ta baltuju braskiu tema, man jos nepriimtinai atrodo, neapetitnai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2013 06 20, 11:56)

skonis savotiškas, bet jei gerai prinokusi tai skani, jei nevisai prinokusi- ką dabar...ir kaip sakiau- primena braškę viskuom, ne žemuogę, nors ir smulkios. gal dar išdidės su laiku, bet šiemet pirmi metai mano daigiukui, tai kolkas tik ragauju
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2013 06 20, 12:56)
man jos nepriimtinai atrodo, neapetitnai biggrin.gif

tą patį norėjau parašyti,kokios neapetitnos unsure.gif
Atsakyti
O man visai skaniai atrodo thumbup.gif , noreciau pas save tureti ir baltu, ir juodu,....
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 06 20, 13:38)
O man visai skaniai atrodo  thumbup.gif , noreciau pas save tureti ir baltu, ir juodu,....

juodas ir aš užmačiau, norėčiau vienos drinks_cheers.gif . Dabar laukiu atžalų baltosios, jei tik bus- galim keistis biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2013 06 20, 13:44)
juodas ir aš užmačiau, norėčiau vienos  drinks_cheers.gif . Dabar laukiu atžalų baltosios, jei tik bus- galim keistis  biggrin.gif  4u.gif

Mano baltosios braskytes žydejo,bet neužmezgė,bet ūsus jau augina,bandysiu pasidauginti bent jau thumbup.gif paragauti jau neteks šiemet.
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2013 06 20, 13:44)
juodas ir aš užmačiau, norėčiau vienos  drinks_cheers.gif . Dabar laukiu atžalų baltosios, jei tik bus- galim keistis  biggrin.gif  4u.gif

neturiu i ka biggrin.gif Pas mane standartines, raudonos tik, kuriu symet net nemaciau kaip atrodo biggrin.gif , visus ziedus nuskyniau, nesenai pasodintos.
Atsakyti