Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės, džiaugiamės derliumi

QUOTE(jediara @ 2013 06 13, 21:43)
Viską gerai padarėte, ūsus taip pat reikia karpyti, jei kitais metais norite stiprių kerelių.

Dekui 4u.gif Usai dar nedygsta, bet ateiciai zinosiu, kaip su jais elgtis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2013 06 13, 22:39)
taip, galima. Bus geras startas thumbup.gif

smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 06 14, 08:33)
Dekui  4u.gif Usai dar nedygsta, bet ateiciai zinosiu, kaip su jais elgtis  smile.gif

būtinai išskabykit ir ūsus, nes mano situacija pernai buvo panaši, gegužį pasisodinau daigelius, išskabiau visus žiedelius, bet ūsai taip ir liko blush2.gif aišku turėjau naujų sodinukų plotui pasididinti, tačiau kereliai nelabai jau dideli šiemet, ir braškių derlius dar kolkas nedžiugina ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 06 13, 21:02)
Papasakokit prasau, jei as sodinau tik symet, pries gera men., kaip elgtis su ziedais? As juos isskabiau, ar gerai padariau? Kazkur kazkada esu girdejus, kad reikia taip daryti, kad kitais metais derlius butu geresnis( arba jau kazka maisau  g.gif ) O su usais kaip? reikia juos skinti, ar palikti?

Aš irgi pasodinus tik šiemt. Bet pas mane žydi ir uogų jau užmezgę g.gif Tai negerai, kad leidau joms uogas vesti?
Dar norėjau paklausti ar jūs ravit dabar žoles, nes esu girdėjus, kad tipo žydint braškėms to daryti negalima?
Atsakyti
Dabar jau susimaisiau su tais usais g.gif Is vis neleisti usuotis, ar tik tol kol braskes sirpina? O as jau svaigau kokia braskiu plantacija kitamet uzsiveisiu is usu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergelė @ 2013 06 14, 10:50)
Aš irgi pasodinus tik šiemt. Bet pas mane žydi ir uogų jau užmezgę g.gif Tai negerai, kad leidau joms uogas vesti?
Dar norėjau paklausti ar jūs ravit dabar žoles, nes esu girdėjus, kad tipo žydint braškėms to daryti negalima?

geriau šaknų dabar nejudinti
Atsakyti
QUOTE(Mergelė @ 2013 06 14, 10:50)

aš neišskyniau žiedų, gaila buvo. vaikis jau po uogą suvalgo, bet baisiai rūgščios. reikia pažiūrėti užrašuose kokios veislės dabar valgėm.
Atsakyti
turiu klausima...jei man siemet taip puna braskes, kitamet ir tas pats bus? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 06 14, 17:34)
turiu klausima...jei man siemet taip puna braskes, kitamet ir tas pats bus?  blush2.gif

Pas mane puva tik remontantines, jos siauduose. Puvo kazkiek ir pernai. Manau tiesiog veisle neatspari puviniui g.gif Kitos veisles mulciuotos pjauta zole nepuva.
Atsakyti
O pas mane punanciu pasitaiko nemulciuotu.. Kurios mulciuotos siaudais-ne viena nesupuvus. Labai grazios ir dideles uogos wub.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 06 14, 18:19)
O pas mane punanciu pasitaiko nemulciuotu.. Kurios mulciuotos siaudais-ne viena nesupuvus. Labai grazios ir dideles uogos wub.gif

Tai vat vat, tiesiog matyt rusis tokia ir tiek ziniu. Mane ypac nustebino Dukat ir Zefyr savo dydziu. Venta dave viena uogyte paragaut, kokia skani wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kulke: 14 birželio 2013 - 17:43
Sveikos merginis,
neturiu dideles patirties braskiu auginime, bet turiu bromlema. Braskes auga dideles ir matyt ju veiksle gera, bet ant ju buna daug mazu skaidriu plonu kirmelyciu. Ar kas nors susidure su tokiu reiskiniu?
Atsakyti