Jų spalva tikrai ryški, ir dar kvepia. Kol kambary vazonėliuose parvežtos gyveno ir gerų orų laukė, kambarys kvepėjo Pirkau gėlių šiltamiuose link Šakių važiuojant. Veislę užsirašius kažkur turiu, vėliau surasiu ir pasakysiu. Kol kas nuo jų daugiausia uogų suvalgėm, bet tai nereiškia, kad jos labai ankstyvos - namie gyvendamos žydėjo, uogas krovė ir tik atšilus orams išneštos buvo. Tai tik kitąmet matysiu jų ankstyvumą.
QUOTE(ringa @ 2013 06 06, 21:07)
Jų spalva tikrai ryški, ir dar kvepia. Kol kambary vazonėliuose parvežtos gyveno ir gerų orų laukė, kambarys kvepėjo Pirkau gėlių šiltamiuose link Šakių važiuojant. Veislę užsirašius kažkur turiu, vėliau surasiu ir pasakysiu. Kol kas nuo jų daugiausia uogų suvalgėm, bet tai nereiškia, kad jos labai ankstyvos - namie gyvendamos žydėjo, uogas krovė ir tik atšilus orams išneštos buvo. Tai tik kitąmet matysiu jų ankstyvumą.
O uogos skanios? Lauksiu pavadinimo
QUOTE(tany @ 2013 06 06, 20:44)
1 lisve turiu siauduose ir su cesnaku kol kas ten nepuna, bet ten ir braskiu dar nera raudonu,
jeigu anksti pavasarį arba nuo rudens buvo užmulčiuota storu sluoksniu, tai derlius bus vėlyvesnis maždaug 1 savaite.
QUOTE(diasaja @ 2013 06 07, 06:45)
jeigu anksti pavasarį arba nuo rudens buvo užmulčiuota storu sluoksniu, tai derlius bus vėlyvesnis maždaug 1 savaite.
ne siemet gudresne, mulciuota labai neseniai is rudens mulciavau durpem... nes anu metu pvz parode, kad nieko ten nebus su sviesiu mulcium pavasari...krumeliai buvo mizerni,o ir uogu neradau tai siemet uzmulciavau tik uzaugus krumelems ir pradejus zydeti
mano manymu nereikia mulčo nuiminėti dėl savaitės paankstinimo. visas pernykštis mulčo darbas veltui, visas dirvos paviršius sugadintas.
Jau skruzdėlės dirba savo darbą. Vakar palikau dvi jau raudonas braškes,galvojau vakare nuskinsiu,grįžau iš sodybos,braškės jau suvalgytos. Du pakelius mielių padariau su uogiene,nei vienos skruzdėlės nesimato.Ramunėlių pribarščiau.Matysime toliau,šiandien palikau kelias uogas,vakare matysis,ar berasiu?O tiek primegzta uogų,gaila būtų atiduoti,suprantu reikia dalintis,bet ne taip naglai.
QUOTE(Paladė @ 2013 06 07, 08:30)
mano manymu nereikia mulčo nuiminėti dėl savaitės paankstinimo. visas pernykštis mulčo darbas veltui, visas dirvos paviršius sugadintas.
as uo nenuiminejau, tiesiog rudieni nepiliau siaudu o veitoj ju piliau durpes....
kaip nekeista, bet vakar jau nuskiniau net 4 uogas Senga sengana is siaudu...nu ka as pasakysiu...skoniu net nepaliginsi su Honeyone is pleveles... Ir svarbiausai tikrai nei 1 supuvusios
idomu del skonio gal tiesiog pati veisle tokia aromatinga
QUOTE(tany @ 2013 06 09, 18:27)
kaip nekeista, bet vakar jau nuskiniau net 4 uogas Senga sengana is siaudu...nu ka as pasakysiu...skoniu net nepaliginsi su Honeyone is pleveles... Ir svarbiausai tikrai nei 1 supuvusios
sengana tikrai labai man skani...mano dar žalios iš šiaudų...bet , tos kur pernai sodintos na už dienos kitos tikrai jau bus tinkamos , o senesnės tai dar ne...
Sveiki, matau jau dziaugetes derliumi, o man sodybos naujakuriui uzejo noras pasodinti braskyna, patarkit, ar dar nepervelu, ar laukti pavasario? Nes tas kuris yra, pasenes, po medziais, ir perdauk dregmes nes apauges samanomis.Kur zadu sodinti, pernai buvo darzas, saulieta vieta, priemolis truputi, butu 1metras plocio ir 10 metru ilgumo. Dekui lauksiu patarimo.