Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės, džiaugiamės derliumi

QUOTE(Eliza68 @ 2013 04 24, 13:14)
Pundelis, kuriame sudėta 10-12 daigų, kainuoja 10litų.

Tikrai taip 4u.gif Ir pati ponia Lingiene buvo smile.gif
Atsakyti
o mano braskes serga.. lapukai taskuoti net nauji lenda. o gydyt galima kazkuom tik rudeniop?
kuom jas galima gydyt?
Atsakyti
Si svaitgali Frezijos ir Banginio muges Klaipedoje, moterytes, skubekite braskiu daigu ! biggrin.gif
Atsakyti
Buvom šiandien turguj savo uodeguotosioms maisto didesnio kiekio užpirkt. Ir nukulniavom iki braškių (nors sakiau, kad nieko nebereik). Iškulniavom su dėže daigų biggrin.gif Daigai ne Lingienės, bet gražesni nei jos, kur pernai pirkau wub.gif Sveiki, dideli, tvirti, kiekvienas atskiram vazonėly, su puokštėm žiedukų ir jau užsimezgusių uogyčių. Pirkau Dely, Senga Sengana ir Honeyone. Labai džiaugiuosi pirkiniu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 04 26, 11:59)
Buvom šiandien turguj savo uodeguotosioms maisto didesnio kiekio užpirkt. Ir nukulniavom iki braškių (nors sakiau, kad nieko nebereik). Iškulniavom su dėže daigų  biggrin.gif  Daigai ne Lingienės, bet gražesni nei jos, kur pernai pirkau wub.gif  Sveiki, dideli, tvirti, kiekvienas atskiram vazonėly, su puokštėm žiedukų ir jau užsimezgusių uogyčių. Pirkau Dely, Senga Sengana ir Honeyone. Labai džiaugiuosi pirkiniu  wub.gif

lotuliukas.gif Ir man tokia laimė atsitiko,parodoj prie Banginio. Jau ko, ko, o braškių tikrai nereikėjo, bet kažkodėl.......
Atsakyti
QUOTE(Eliza68 @ 2013 04 26, 11:06)
Jau ko, ko, o braškių tikrai nereikėjo, bet kažkodėl.......

pačios į rankas įlipo biggrin.gif
Va dėl to nevažiavau į mugę, nes žinojau, kad neatsispirsiu. Bet užtat kitoj vietoj jos mane surado. Lemta, matyt, taip buvo biggrin.gif
Atsakyti
pas mus, šiauliuose, sodininkų mugė Žalioje stotelėje bus kitą savaitgalį. planuoju prisipirkti braškių daigų. po kiek vnt kiekvienos rūšies perkat? ar normalu sodinti po 10 daigų? noriu kokių 4 rūšių skirtingų derėjimo laikų.
o kaip sodinat? kiek pamenu, mano mama trikampiuku sodindavo kažkaip. vienas keras gaudavosi iš 3 daigų unsure.gif internete neradau, kokia schema reikia sodinti. gal kas paaiškins rolleyes.gif braškes sodinsiu pirmą kartą rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(padraika22 @ 2013 04 26, 11:33)
po kiek vnt kiekvienos rūšies perkat? ar normalu sodinti po 10 daigų? noriu kokių 4 rūšių skirtingų derėjimo laikų.
o kaip sodinat?

čia priklauso kiek vietos turit ir kiek ko sodint norit. Labai normalu ir po 10vnt smile.gif
O sodina merginos irgi visaip. Kai kas eilutėm susodina, kad tarpueilius su žoliapjove pereit galima būtų.
Aš sodinu plėvelėj, tai didelė plati lysvė gaunasi. Sodinu po vieną daigą maždaug kas 70 cm. Na, iš akies, tai tie tarpai ne visur vienodi gaunasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 04 26, 12:51)
čia priklauso kiek vietos turit ir kiek ko sodint norit. Labai normalu ir po 10vnt  smile.gif
O sodina merginos irgi visaip. Kai kas eilutėm susodina, kad tarpueilius su žoliapjove pereit galima būtų.
Aš sodinu plėvelėj, tai didelė plati lysvė gaunasi. Sodinu po vieną daigą maždaug kas 70 cm. Na, iš akies, tai tie tarpai ne visur vienodi gaunasi  smile.gif

oho, kaip retai. aš sodinu trikampiuku tris daigus kas 10 cm, o tarp tų trikampiukų ne daugiau pusmetrio, jei ne mažiau, ir mulčiuoju žole visą sezoną.
Atsakyti
Pirma karta girdziu apie sodinima trikampiu blush2.gif As sodinau eilutemis i lysve-po viena daiga...
Auginti braskes pradejau nuo 20 daigu-susigundziau mugeje jomis, nors sakiau jau su braskem neuzsiimsiu schmoll.gif Dabar jau auga apie 150 daigu ir dar noriu bigsmile.gif Butu siemet joms paruosta zeme-buciau pirkusi... O dabar is anksto pasiruosiu ir kita pavasari sodinsiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 26 balandžio 2013 - 12:20
kažkada bandžiau sodinti trikampiuku, pasiklausius kai kieno rekomendacijų smile.gif
man toks sodinimo būdas labai nepatiko - kai suauga krūmeliai iš tarpelių sudėtinga iškrapštyti žoles, centre trikampio blogiau noksta uogos, esant drėgnai vasarai pradeda pūti uogos...
man toks sodinimo būdas nepasiteisino, eilute viskas daug paprasčiau smile.gif
Atsakyti
man patinka trikampiu, žolių dėl mulčo lysvėj nėra, tai ir vidury nelabai randasi, dėl mulčo ir nepūva. vėlgi kiekvienai savaip, kaip ir visa kita
Atsakyti