Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės, džiaugiamės derliumi

QUOTE(liina:) @ 2013 06 06, 14:33)
Bet,kad daigai dar jauni,pernai sodinti ir derlius gan geras buvo,o pasisodinau gan nemazai ju net gaila visas israuti,o salia ju dar siemet pasodinau nauju daigeliu schmoll.gif

Jei braškelės jaunos, tada žinoma, neverta išrauti jų. Bet ir purkšti jų dabar negalima, gi uogeles jau augina ir nokina, dabar pakentėk iki kol baigsis uogos. Po šio derliaus nupjauk lapus ir juos sudegink. Ataugs nauji lapai, o ateinantį pavasarį tada tinkamai prižiūrėk, iki žydėjimo saugok daigus nuo kenkėjų.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 06 06, 14:08)
O kam skylėtus purkšt, ligų skylės juk neperneša. Baigsis derėjimas, nupjausi ir jau tada nuo kenkėjų saugok  mirksiukas.gif

skylės tai neperneša, ale graužiantys tai kilnojasi kur jiems patinka. Mačiau, vienos braškės jau ir žiedyno kotas nuėstas apačioj.
Atsakyti
o man obraskes puna sad.gif...siandine net 5 ismeciau, dar zalios bet jau supuvusios...raudonu ir tai maziau priskiniau nei supuvusiu blink.gif ...
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 06 06, 16:09)
skylės tai neperneša, ale graužiantys tai kilnojasi kur jiems patinka. Mačiau, vienos braškės jau ir žiedyno kotas nuėstas apačioj.

Niuuuu, dabar ramiai pakvėpuok ir pagalvok, išskinsi visus lapus, kad neturėtų ką kompostiruoti, tai kas bemaitins pačius augalus? biggrin.gif

QUOTE(tany @ 2013 06 06, 19:15)
o man obraskes puna sad.gif...siandine net 5 ismeciau, dar zalios bet jau supuvusios...raudonu ir tai maziau priskiniau nei supuvusiu  blink.gif ...

Plėvelėj augini, o česnakai kas 4 daigus pasodinti? Nea, tai nėra ko ir stebėtis mirksiukas.gif Maniškės su žolės mulču gyvena ir kartu su česnakais labai artimoje kaiminystėje.
Šalia kaimynės verkia, kad uogos pūva, o mes renkam sveikas. Beje, viena kaimynių prieš kelias dienas paprašė žolės mulčiavimui. Iš viršaus gerai mato mano braškes lotuliukas.gif Tiesa, toji kaimynė, kur prašo kelinti metai žolės, maniškių braškių daigus augina.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 06 06, 18:33)
Niuuuu, dabar ramiai pakvėpuok ir pagalvok, išskinsi visus lapus, kad neturėtų ką kompostiruoti, tai kas bemaitins pačius augalus?  biggrin.gif

Negi manai, kad visus lapus nušienavau, kad tik vabalai neturėtų ko ėst blink.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 06 06, 19:15)
o man obraskes puna

pirmaisiais metais, kai pradėjau mulčiuoti braškes, tai pabandymui klojau žole tik pusę braškių, nes mama bijojo, akd mulčiuotos dar labiau pus, tačiau rezultatas buvo priešingas thumbup.gif Didžiausią derlių skynėm iš mulčiuotų thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, braškių augintojos, noriu paklausti gal kuri pažins kokios veislės pas mane braškės gali būti - pernai mamos bendradarbė davė daigelių, bet pati nežino pavadinimo. Gyrėsi, kad nepaprastai derlingos, bet ir nemelavo. Niekad ant pirmamečių (pernai liepą sodinau) tiek uogų nemačiau, būtų įdomu sužinot kokia čia veislė gali būti [attachmentid=228775]
Jos ankstyvos - vaikai ketvirtą dieną po kelias saujas prisiskina, bet nufotkint su raudonom neištaikau - kai grįžtu iš darbo nurinktos jau būna tongue.gif

Dar šiemet vazonėliuose raudonžiedžių keletą nusipirkau, kvepia jos, uogų irgi nemažai, tik forma tokia netaisyklinga jų [attachmentid=228776]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ringa: 06 birželio 2013 - 19:39
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 06 06, 18:33)
Niuuuu, dabar ramiai pakvėpuok ir pagalvok, išskinsi visus lapus, kad neturėtų ką kompostiruoti, tai kas bemaitins pačius augalus?  biggrin.gif
Plėvelėj augini, o česnakai kas 4 daigus pasodinti? Nea, tai nėra ko ir stebėtis  mirksiukas.gif Maniškės su žolės mulču gyvena ir kartu su česnakais labai artimoje kaiminystėje.
Šalia kaimynės verkia, kad uogos pūva, o mes renkam sveikas. Beje, viena kaimynių prieš kelias dienas paprašė žolės mulčiavimui. Iš viršaus gerai mato mano braškes  lotuliukas.gif Tiesa, toji kaimynė, kur prašo kelinti metai žolės, maniškių braškių daigus augina.

1 lisve turiu siauduose ir su cesnaku biggrin.gif kol kas ten nepuna, bet ten ir braskiu dar nera raudonu, ziuresim ar ten tikria nepus... bet kol kas neblogai jie ten atrodo, zaliasni, nei plevelej... tik tiek kad uogos mazesnes nei plevelej g.gif aisku ten kita veisle, senga sengana, pasiseke jai smile.gif.
[attachmentid=228777]
Atsakyti
QUOTE(ringa @ 2013 06 06, 19:35)
Sveikos, braškių augintojos, noriu paklausti gal kuri pažins kokios veislės pas mane braškės gali būti

pokštininkė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 06 06, 20:02)
pokštininkė  smile.gif

Dauguma jūsų čia tiek patirties turit, kad aš tik skaitau ir ausim karpau smile.gif Tai ir pagalvojau - gal kuri ir atskiria veisles "na glaz" ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ringa @ 2013 06 06, 20:49)
Dauguma jūsų čia tiek patirties turit, kad aš tik skaitau ir ausim karpau  smile.gif  Tai ir pagalvojau - gal kuri ir atskiria veisles "na glaz"  ax.gif

manau, kad tai labai sunku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ringa @ 2013 06 06, 19:35)
Sveikos, braškių augintojos, noriu paklausti gal kuri pažins kokios veislės pas mane braškės gali būti - pernai mamos bendradarbė davė daigelių, bet pati nežino pavadinimo. Gyrėsi, kad nepaprastai derlingos, bet ir nemelavo. Niekad ant pirmamečių (pernai liepą sodinau) tiek uogų nemačiau, būtų įdomu sužinot kokia čia veislė gali būti [attachmentid=228775]

Dar šiemet vazonėliuose raudonžiedžių keletą nusipirkau, kvepia jos, uogų irgi nemažai, tik forma tokia netaisyklinga jų

Man kazkuo panasios, bet kazi ar jos labai ankstyvos g.gif
user posted image

Kokia ryski ziedu spalva tu roziniu wub.gif Kur pirkot? Kokios cia?
Atsakyti