Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės, džiaugiamės derliumi

QUOTE(diasaja @ 2013 06 05, 22:44)
*o-ho bigsmile.gif pas mus mažiau, ragauja tik vaikai, o žalias keturkojė blondinė biggrin.gif
**negirdėti pavadinimai. Įdomu, koks skonis bigsmile.gif

Mes visi dalinomes... vyrui maziausiai teko. ax.gif

Del Marmolados atsake drinks_cheers.gif
O Saulene, kaip pirma uoga, tai thumbup.gif Man patinka, kad ji istiesu ankstyva. Atleidziu jos trukuma-uogos nera dideles.
Atsakyti
QUOTE(GIZZI5 @ 2013 06 05, 18:55)
Šiandien jau ir mes paragavome Senga Senganos,
Pernai pirktos ' ankstyvosios' dar tik žydi. Bet ir gerai, ilgiau vaikai galės šviežiomis braškytėmis mėgautis.

sengana tai tikrai ne ankstyva. pas mane dar tik žydi. bet aš nebvau uždengus su agro danga
Atsakyti
O gal dar kam buvo,kad braskiu lapai su rudais mazais taskiukais butu ir jie susiriete ir ziedai nurudave schmoll.gif
Atsakyti
As kai tik pamatau koki demeta ar itartina lapa tuoj pat ji salinu. Maza kas ten gali buti g.gif

Kelias dienas stebejau skruzdeliu gyvenima vienoj uogoj, galvojau jos ten ja valgo ar kaip, nes skylute su kiekviena diena vis didejo braskeje. Kai ta braske prisirpo, nuskyniau, o gi ziuriu jos ten kelis amariukus popino. Ir dabar klausimas - kas pirmiau ten atsirado, ar skruzes juos atsinese, ar atseke paskui juos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Neris @ 2013 06 04, 20:06)
Ar dabar galima sodinti braškes?

Galima, as praeita pavasari sodinau jau zydincias, derlius nenukentejo, o siandien jau is tu pernyksciu sodintu zydinciu daigu, pasmaguriavom vaikiska kibireli braskyciu, dideliu, skaniu, be pavadinimo jos pas mane 4u.gif
Papildyta:
Tiesa, aisku ne naujiena niekam, bet skirtumas akivaizdus kur braskes buvo apdengtos agro plevele iki zydejimo, ir tos kur buvo visai nedengtos. Kita meta butinai vel dengsiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(liina:) @ 2013 06 06, 11:09)
O gal dar kam buvo,kad braskiu lapai su rudais mazais taskiukais butu ir jie susiriete ir ziedai nurudave schmoll.gif

Tai jūs čia ieškot nelaimės draugų ar norit išspręst braškių problemą?

Taigi ankstesniam poste rašiau, kad vargšės jūsų braškės, jas apnikę žiedgraužiai, todėl ir ruduoja žiedai, be nuotraukos sunku pasakyt, bet manyčiau, kad daigai dar ir dėmėtlige serga, tikriausiai ir patys krūmeliai nežinia kokio amžiaus, o gal pasisodinot jau užkrėstus daigus, žodžiu gyva bėda..

Man norisi pasakyti taip: išraukit tuos niekam tikusius braškių krūmus, įsigykit naujų sveikų daigų iš patikimų rankų, įveiskit braškyną naujoj vietoj, kokybiškai prižiūrėkit ir turėsit derliaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 06 birželio 2013 - 12:00
QUOTE(vijoleta20 @ 2013 06 06, 12:29)

Tiesa, aisku ne naujiena niekam, bet skirtumas akivaizdus kur braskes buvo apdengtos agro plevele iki zydejimo, ir tos kur buvo visai nedengtos. Kita meta butinai vel dengsiu  4u.gif

tai dėl ankstyvumo? ar ne? juk daigų sveikatai įtakos neturi?
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 06 06, 13:53)
tai dėl ankstyvumo? ar ne? juk daigų sveikatai įtakos neturi?

taip, anksciau zydet pradejo, anksciau derliaus sulaukiau.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2013 06 06, 12:00)
Tai jūs čia ieškot nelaimės draugų ar norit išspręst braškių problemą?

Taigi ankstesniam poste rašiau, kad vargšės jūsų braškės, jas apnikę žiedgraužiai, todėl ir ruduoja žiedai, be nuotraukos sunku pasakyt, bet manyčiau, kad daigai dar ir dėmėtlige serga, tikriausiai ir patys krūmeliai nežinia kokio amžiaus, o gal pasisodinot jau užkrėstus daigus, žodžiu gyva bėda..

Man norisi pasakyti taip: išraukit tuos niekam tikusius braškių krūmus, įsigykit naujų sveikų daigų iš patikimų rankų, įveiskit braškyną naujoj vietoj, kokybiškai prižiūrėkit ir turėsit derliaus.

Bet,kad daigai dar jauni,pernai sodinti ir derlius gan geras buvo,o pasisodinau gan nemazai ju net gaila visas israuti,o salia ju dar siemet pasodinau nauju daigeliu schmoll.gif
Atsakyti
Dar šian dukra čepsėdama po nosim bambėjo, kokios skanios mūsų braškės - vien dėl tikro skonio ir kvapo nedangstysiu jokiomis plėvelėmis.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 06 06, 13:40)
Dar šian dukra čepsėdama po nosim bambėjo, kokios skanios mūsų braškės ..

ai, šiuo metu visos savos braškės skanios baisingai smile.gif

Mano braškes irgi kažkokie choleros užpuolė. Jauni lapai visi skylėti. Nebūtų uogų, purkščiau nedvejodama. Dabar gi tik pažeistus lapus išskyniau ir kol kas laukiu.
Ko čia šiemet visi parazitai tokie alkani? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 06 06, 14:57)
ai, šiuo metu visos savos braškės skanios baisingai  smile.gif

Mano braškes irgi kažkokie choleros užpuolė. Jauni lapai visi skylėti. Nebūtų uogų, purkščiau nedvejodama. Dabar gi tik pažeistus lapus išskyniau ir kol kas laukiu.
Ko čia šiemet visi parazitai tokie alkani?  doh.gif

Ot ir nea, pirkau kelis kartus turguj, tai po turgaus ir atrado skirtumą bigsmile.gif

O kam skylėtus purkšt, ligų skylės juk neperneša. Baigsis derėjimas, nupjausi ir jau tada nuo kenkėjų saugok mirksiukas.gif
Atsakyti