Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės, džiaugiamės derliumi

merginos,
kokia cia braskiu veisle tokia ankstyva??? 4u.gif
musu braskes dar tik zydi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 06 05, 09:01)
O pas mane jau pirmas derlius, nors aišku gėda tokiu girtis.

bigsmile.gif thumbup.gif pas mus žymiai mažesnis. Sūnūs kol kas tik per pusę kiekvieną braškę dalinasi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bartukas @ 2013 06 05, 13:57)
merginos,
kokia cia braskiu veisle tokia ankstyva??? 4u.gif
musu braskes dar tik zydi blush2.gif

Net nežinau veislės blush2.gif , gavau daigų iš draugės. Čia pernai sodintos, šiltnamio užuovėjoje atseit prinoko, nors dar nelabai skanios.Galiukai dar žali, bet ragautojai trypė kojomis: gal jau biggrin.gif
Atsakyti
Is mano braskiu tai tik Zefir'ai kol kas rausvina uogas. Ai dar remontantines pora dave paraugauti. Viso tai gal kokios 7-8 braskes gavosi per 3dienas biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos braskiu augintojos,gal padesite 4u.gif Nuienu i savo braskyna ir ziuriu kodel tokie ziedai susitrauke,lapai kiauri,o gi praskleidziu braskes ir ten daugybe juodu vabaliuku schmoll.gif gal kas zinote kitaip juos isnaikynti be chemijos?Kad braskems nepakenktu?
Atsakyti
Šiandien jau ir mes paragavome Senga Senganos,
Pernai pirktos ' ankstyvosios' dar tik žydi. Bet ir gerai, ilgiau vaikai galės šviežiomis braškytėmis mėgautis.
Atsakyti
QUOTE(liina:) @ 2013 06 05, 19:24)
Sveikos braskiu augintojos,gal padesite 4u.gif Nuienu i savo braskyna ir ziuriu kodel tokie ziedai susitrauke,lapai kiauri,o gi praskleidziu braskes ir ten daugybe juodu vabaliuku schmoll.gif gal kas zinote kitaip juos isnaikynti be chemijos?Kad braskems nepakenktu?

Jauciu mano braskyne jau antri metai ta pati problema, dar ir zalias kirmeles rasti turetumet, jos lapus jaunus grauzia, man atrodo cia naktiniu drugiu darbas, as dengiu su agro plevele, ir purskiau natraliais purskalais, gal kas ka protingo patars - nes kovoti l sunku, man ir zemuogeles tvarko doh.gif
Atsakyti
unsure.gif man grambuoliai antrą braškę nuėdė šį sezoną`...ir abi viena šalia kitos...ką daryt su jais , matyt , toj vietoj jų ne vieno esama...
Atsakyti
Siandien ir mes suvalgem 15 braskiu bigsmile.gif Noksta ankstyvosios Saulene ir viena sunoko braske Marmolada. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 06 05, 22:30)
*Siandien ir mes suvalgem 15 braskiu bigsmile.gif
** Noksta ankstyvosios Saulene ir viena sunoko braske Marmolada. ax.gif

*o-ho bigsmile.gif pas mus mažiau, ragauja tik vaikai, o žalias keturkojė blondinė biggrin.gif
**negirdėti pavadinimai. Įdomu, koks skonis bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2013 06 05, 23:44)
*o-ho bigsmile.gif pas mus mažiau, ragauja tik vaikai, o žalias keturkojė blondinė biggrin.gif
**negirdėti pavadinimai. Įdomu, koks skonis bigsmile.gif

Marmolada superinės - uogos didelės, saldžios, mūsų šeimoj labai mėgstamos. tik pas mane dar žalios šiemet, labai ilgai sniegas laikėsi, vėlai vegetacija prasidėjo.
Atsakyti
QUOTE(liina:) @ 2013 06 05, 19:24)

Šitie juodi vabaliukai, manau, bus avietinis žiedgraužis (straubliukas). Prieš braškių žydėjimą reiktų pasirūpinti, kad atbaidyt šiuos vabalus. Šiuo metu lyg ir vėloka kovoti.

Pabandyk nupurkšti katpėdės nuoviru (sauja katpėdės 1 litrui vandens). Bus ekologiška, bet nežinau ar efektyvu, kadangi vabalai jau deda kiaušinėlius ir graužia žiedus. Reikėjo gerokai anksčiau tą daryti. Žinoma, jei gausi tos katpėdės...
Atsakyti