Prieš porą metų draugai sodinosi daug gerų veislių braškių. bet jau nuo rudens nebegali prižiūrėti, tad jos apaugo žole. Ar galima iš tokių imti ūsų ir tikėtis gero derliaus? Ar nevargti ir sodinti rudeniop jaunus daigelius.
klausykit savatgalį sužinojau tokį dalyką - tipo kai braškės pradeda žydėti tai jų negalima nei ravėti jau nieko. Iki kol bais sunokti uogos Uogos dar nenoksta kaime o žolės jau tokios geros apaugę.......... nes nemulčiuota. Nuravėjau ir tada sužinojau šitą zababoną iš anytos - čia ką rimtai? tai kad per tokias žoles tai nė braškės nenoks
pagaliau ir mes sualukem pirmo derliaus
[attachmentid=228694]
bet dar neparagavom...kaip reikes ta veina padalinti
[attachmentid=228694]
bet dar neparagavom...kaip reikes ta veina padalinti
QUOTE(Avijacija @ 2013 06 03, 10:02)
klausykit savatgalį sužinojau tokį dalyką - tipo kai braškės pradeda žydėti tai jų negalima nei ravėti jau nieko.
girdėjau ir aš šitą. Bet nelabai tikiu. Esu ravėjus žydinčias, jokių negerovių nepastebėjau. Aišku, šaknų iškilnot nereikia ravint.
QUOTE(saintlina @ 2013 06 03, 11:25)
girdėjau ir aš šitą. Bet nelabai tikiu. Esu ravėjus žydinčias, jokių negerovių nepastebėjau. Aišku, šaknų iškilnot nereikia ravint.
na jo nedrapakuosi jau lysvių, gražiai tiesiog išrauni viską. Nes nu neketinu braškių ieškoti žolėse Ir tai jau ten ne daigai o braškių pievelė matyt gaila rauti tuos plencus jaunus tai augina viską...... o jei dar žolės tarpuose tai saulės nulis. Įdomi braškių auginimo technologija ale ką jau padarysi, mulčaus jau įdėt tarp braškių daigų vietos nėra, tai tik pakraščius uždėjau kad uogų lietųs nepurvintų taip.
Papildyta:
QUOTE(sarkela @ 2013 05 30, 18:39)
O aš šiemet neturėsiu turbūt braškių
Taip džiaugiausi žiedų gausa, braškynas tvarkingas, šiaudais mulčiuotas... prieš porą dienų pastebėjau, kad patys mažiausi, jauniausi žiedeliai lyg pakąsti, lyg nulaužti, kiti jau nudžiūvę... ant kai kurių didesnių žiedų žalių kirmėliukų radau. Čia kažkur skaičiau, kad gal pjūklelis taip elgiasi? Gal susidūrėte kas nors?
Bet čia dar ne viskas - aš vakar panikavau darže, o šiandien MB manęs nelaukęs, po darbo viską nupurškė ACTARA
Tai jau dabar - galas braškėms??? Nebevalgomos bus, jei ir išgyvens kokia uoga?
Negaliu, nu kaip širdį skauda, kiek darbo ir meilės įdėta...
Taip džiaugiausi žiedų gausa, braškynas tvarkingas, šiaudais mulčiuotas... prieš porą dienų pastebėjau, kad patys mažiausi, jauniausi žiedeliai lyg pakąsti, lyg nulaužti, kiti jau nudžiūvę... ant kai kurių didesnių žiedų žalių kirmėliukų radau. Čia kažkur skaičiau, kad gal pjūklelis taip elgiasi? Gal susidūrėte kas nors?
Bet čia dar ne viskas - aš vakar panikavau darže, o šiandien MB manęs nelaukęs, po darbo viską nupurškė ACTARA
Tai jau dabar - galas braškėms??? Nebevalgomos bus, jei ir išgyvens kokia uoga?
Negaliu, nu kaip širdį skauda, kiek darbo ir meilės įdėta...
Viskas išgyvens, o Actara pilnai suskyla per 14 dienų, bet kai šitaip šilta, užteks ir 10 dienų.Tik bitės namo neparskris Galėčiau lažintis, kad po 10 dienų nuvežę patikrinti uogas, gautumėt parašyta"žemiau nustatymo ribos". Nusišluostot ašaras ir ruošiat stiklainius uogienei
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 06 03, 10:35)
Papildyta:
Viskas išgyvens, o Actara pilnai suskyla per 14 dienų, bet kai šitaip šilta, užteks ir 10 dienų.Tik bitės namo neparskris Galėčiau lažintis, kad po 10 dienų nuvežę patikrinti uogas, gautumėt parašyta"žemiau nustatymo ribos". Nusišluostot ašaras ir ruošiat stiklainius uogienei
Man labai aktualu, ar ziauriai pakenks braskems (pacioms uogoms) tekancios kaimynu srutos per musu darza. gal kas susiduret?
QUOTE(jolanka @ 2013 06 03, 22:53)
Man labai aktualu, ar ziauriai pakenks braskems (pacioms uogoms) tekancios kaimynu srutos per musu darza. gal kas susiduret?
ar per patį braškyną teka?
Papildyta:
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 06 03, 10:35)
Viskas išgyvens, o Actara pilnai suskyla per 14 dienų....
tik ar aplamai tinkamai preparatas panaudotas? Nuo kirmėliukų, man rodos, jis nelabai..
Pamenu, vienais metais buvau be proto įsiutus ant kaimynų. Pats derėjimas braškių buvo, nurinkau braškes, o po kurio laiko kaimynas sako - ai, tiesa, aš šiandien bulves nuo kolorado purškiau, vėjas į tavo braškyną buvo, tai gal braškių nevalgykit Čiut nenusprogau iš pasiutimo
QUOTE(zujka @ 2013 06 03, 10:34)
Prieš porą metų draugai sodinosi daug gerų veislių braškių. bet jau nuo rudens nebegali prižiūrėti, tad jos apaugo žole. Ar galima iš tokių imti ūsų ir tikėtis gero derliaus? Ar nevargti ir sodinti rudeniop jaunus daigelius.
teoriškai kokybiškiausi daigai turėtų būti tokių braškių kerų, kuriems neleidžiama žydėti ir vesti vaisių. Bet mažuose braškynuose į tai niekas nekreipia dėmesio. Be to, tas tik nuo rudens ir tik tiek, kad žole užžėlė, tai čia dar nieko blogo nematau.
QUOTE(Avijacija @ 2013 06 03, 11:02)
klausykit savatgalį sužinojau tokį dalyką - tipo kai braškės pradeda žydėti tai jų negalima nei ravėti jau nieko. Iki kol bais sunokti uogos Uogos dar nenoksta kaime o žolės jau tokios geros apaugę.......... nes nemulčiuota. Nuravėjau ir tada sužinojau šitą zababoną iš anytos - čia ką rimtai? tai kad per tokias žoles tai nė braškės nenoks
jei koks varputis ir dirva nemulčiuota, taigi galima nukirpti tas žoles ir gerai išsiravėti nuderėjus. Netikiu tokiais prietarais, bei jei lengviau miegoti bus, tai ne viską reikia rauti ( varpučio išvis rauti negalima).
Dėl Actaros Tai grynai sisteminis insekticidas.Jis apnuodija šaknis, lapus, vaisius, žiedus. Kenkėjai, kurie paragauja, griūna negyvi, nesvarbu, ar sulčių paciulpė, ar vaisių paragavo. Laimė, greit skylantis. Vienas iš nedaugelio, kuris gali judėti nuo šaknų aukštyn. O vat nuo kolorado su juo purkšti yra tam tikri niuansai. Kolorado patelės dažniausiai susirenka ant bulvių dėti kiaušinių ir maitinasi menkai. Tad purškimas Actara tuo metu- pinigai perniek ir gamtos nuodijimas. O vat kai išsirita lervos, jos labai ėdrios, tada pats tas. Beje, neveikia voratinklinių erkių.
Dėl vėjo į braškyno pusę, tai kaimynui užpakalį išspardyti. Pavyzdys, kam negalima parduoti chemijos. Purkšti negalima, kai vėjas, ir vakare reikia, kai bitės neskraido.
Jei teka srutos, tai gali braškes apdeginti stipri amoniako koncentracija. Ką jau kalbėti apie mikrobiologinį užterštumą. Daug gyvūnų ligų užkrečiamos žmogui.
Dėl vėjo į braškyno pusę, tai kaimynui užpakalį išspardyti. Pavyzdys, kam negalima parduoti chemijos. Purkšti negalima, kai vėjas, ir vakare reikia, kai bitės neskraido.
Jei teka srutos, tai gali braškes apdeginti stipri amoniako koncentracija. Ką jau kalbėti apie mikrobiologinį užterštumą. Daug gyvūnų ligų užkrečiamos žmogui.
QUOTE(jolanka @ 2013 06 03, 23:53)
aš tai visų pirma pakalbėčiau su kaimynais apie tokį dalyką. Taip tikrai neturi būti.
QUOTE(saintlina @ 2013 06 04, 06:10)
ar per patį braškyną teka?
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 06 04, 08:30)
QUOTE(Avijacija @ 2013 06 04, 08:31)
aš tai visų pirma pakalbėčiau su kaimynais apie tokį dalyką. Taip tikrai neturi būti.
Teka ir per braskyno gala, zodziu pakalbejom pora kart...nieko keisto, kad jiems tai norma...vakar jau skambinom i aplinkos apsauga, ir jau viskas, musu kantrybe truko, ieskosim budu kitokiu, jei jiems juokinga ir desto, kad musu tokia geografine padetis, mes pakalnej, jie ant kalno.
Negaliu kaip pikta...