Sveiki.
Mano darzo puosmena RAUDONZIEDE BRASKE.Tikra egzotika,tik dabar jau apmulciuota zolyte.
Kaip ginat braškes nuo skruzdžių? Šiandien pamačiau, kad keliuose kelmuose įsiveisė skruzdėlynai
QUOTE(jo-vita7 @ 2013 05 21, 21:57)
Kaip ginat braškes nuo skruzdžių? Šiandien pamačiau, kad keliuose kelmuose įsiveisė skruzdėlynai
Pas mane lygiai ta pati situacija, keli kelmai kaip gerai apkaupti atrodo. Gal kokia sausa druska pabarstyt, nepakenks braskem?
QUOTE(aurute66 @ 2013 05 21, 18:49)
Mano darzo puosmena RAUDONZIEDE BRASKE.
Labai graži braškė
Mačiau maximos prekybos aikštelėse vazonėliuose tokių jau žydinčių daigų, bet kažkaip niekad nesusimąsčiau koks tokių braškių skonis galėtų būti. Ar jos auginamos labiau tik dėl grožio..
Pas mane ir yra tokiu roziniais ziedeliais... Remontantines. Pernai is seklu uzaugo. Uogu neragavau dar-smalsu ir man. Bet kupstukai istiesu graziai atrodo Ir usu nemazai leidzia
QUOTE(Ex @ 2013 05 22, 08:07)
Labai graži braškė
Mačiau maximos prekybos aikštelėse vazonėliuose tokių jau žydinčių daigų, bet kažkaip niekad nesusimąsčiau koks tokių braškių skonis galėtų būti. Ar jos auginamos labiau tik dėl grožio..
Dvejas riūžavas auginau, vienos tokios pačios spalvos žiedukais, kitos tamsesnė rėkianti. Tai per laiką nyko ir nunyko. Uogos buvo smulkutės ir kiek per daug rūgščios.
QUOTE(madmuazele @ 2013 05 22, 08:14)
Pas mane ir yra tokiu roziniais ziedeliais... Remontantines. Pernai is seklu uzaugo. Uogu neragavau dar
Vis pasiskaitydavau kaip kitos braškes sėja, nu man buvo niekaip nesuprantama kam jas sėt, jei galima daigais pasidaugint..
Ir ką, šį pavasarį nusprendžiau pati išbandyt kas man gausis su braškių sėja nusipirkau Temptation svyrančių braškių sėklų, atsiplėšiau pakelį, jergutėliau - žiūriu, mikroskopo beveik reikia Bijojau, kad tuoj kvėptelsiu ir viskas iš pakelio išskris
Nekvėpuodama pasėjau šiaip ne taip.. iš 10 sėklyčių sudygo trys daigiukai. Auga, jau ūsiukus leidžia. Neįsivaizduoju ar šįmet sužydės. Vazoniukuose kol kas auginu, nes nežinau kur juos kitur dėt, jei svyrantys
Nu, procesas įdomus, bet kad daugiau kada sėčiau..
Gal kuri auginat Temptation braškes? Kas ten per uogos? Vertos dėmesio?
QUOTE(Ex @ 2013 05 22, 07:52)
Gal kuri auginat Temptation braškes? Kas ten per uogos? Vertos dėmesio?
auginau. Bet analogiškai kaip tu. Iš sėklų pakelio trys sudygo ir augo, paskui išvažiavus nepalaisčiau laiku ir nusibaigė ir tos trys. Taip ir nežinau, vertos jos dėmesio buvo, ar ne.
QUOTE(Ex @ 2013 05 22, 09:52)
Vis pasiskaitydavau kaip kitos braškes sėja, nu man buvo niekaip nesuprantama kam jas sėt, jei galima daigais pasidaugint..
Ir ką, šį pavasarį nusprendžiau pati išbandyt kas man gausis su braškių sėja nusipirkau Temptation svyrančių braškių sėklų, atsiplėšiau pakelį, jergutėliau - žiūriu, mikroskopo beveik reikia Bijojau, kad tuoj kvėptelsiu ir viskas iš pakelio išskris
Nekvėpuodama pasėjau šiaip ne taip.. iš 10 sėklyčių sudygo trys daigiukai. Auga, jau ūsiukus leidžia. Neįsivaizduoju ar šįmet sužydės. Vazoniukuose kol kas auginu, nes nežinau kur juos kitur dėt, jei svyrantys
Man šis procesas taip pat nesuprantamas, juk tiek daigų yra pirkti, galima tikrai pasirinkti
QUOTE(madmuazele @ 2013 05 22, 07:14)
Pas mane ir yra tokiu roziniais ziedeliais... Remontantines.
turėjau ir aš tokių. Tik ne iš sėklų, o buvau nusipirkus du vazonėlius. Rožiniais žiedeliais žydėjo, remontantinės. Veislės nežinau. Ne super tos uogos buvo, o ir nedaug.
Ex, as atsizegnojau nuo braskiu sejos... Tikrai daugiau nebandysiu Pernai sejau gana nemazai-visos seklos rusiskos buvo... Dalis nesudygo, dalis zemuogemis virto...Is siu rozine spalva zydinciu kazko (skaniu braskiu ) tikiuosi...
Papildyta:
Mane tie roziniai ziedeliai labai uzkabino... Gal mano skanesnes bus O ziedeliu tai nemazai maciau yra
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2013 05 22, 07:59)
turėjau ir aš tokių. Tik ne iš sėklų, o buvau nusipirkus du vazonėlius. Rožiniais žiedeliais žydėjo, remontantinės. Veislės nežinau. Ne super tos uogos buvo, o ir nedaug.
Mane tie roziniai ziedeliai labai uzkabino... Gal mano skanesnes bus O ziedeliu tai nemazai maciau yra
QUOTE(Ex @ 2013 05 22, 07:52)
Vazoniukuose kol kas auginu, nes nežinau kur juos kitur dėt, jei svyrantys
vazoniukai man nepatiko - labai greit žemė išdžiūdavo, liet ir liet reikėjo.