Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės, džiaugiamės derliumi

Sveiki.
Mano darzo puosmena RAUDONZIEDE BRASKE.Tikra egzotika,tik dabar jau apmulciuota zolyte.
user posted image
Atsakyti
Kaip ginat braškes nuo skruzdžių? Šiandien pamačiau, kad keliuose kelmuose įsiveisė skruzdėlynai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jo-vita7 @ 2013 05 21, 21:57)
Kaip ginat braškes nuo skruzdžių? Šiandien pamačiau, kad keliuose kelmuose įsiveisė skruzdėlynai  doh.gif

Pas mane lygiai ta pati situacija, keli kelmai kaip gerai apkaupti atrodo. Gal kokia sausa druska pabarstyt, nepakenks braskem?
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2013 05 21, 18:49)
Mano darzo puosmena RAUDONZIEDE BRASKE.

Labai graži braškė wub.gif
Mačiau maximos prekybos aikštelėse vazonėliuose tokių jau žydinčių daigų, bet kažkaip niekad nesusimąsčiau koks tokių braškių skonis galėtų būti. Ar jos auginamos labiau tik dėl grožio..

Atsakyti
Pas mane ir yra tokiu roziniais ziedeliais... Remontantines. Pernai is seklu uzaugo. Uogu neragavau dar-smalsu ir man. Bet kupstukai istiesu graziai atrodo wub.gif Ir usu nemazai leidzia bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 22 gegužės 2013 - 07:14
QUOTE(Ex @ 2013 05 22, 08:07)
Labai graži braškė wub.gif 
Mačiau maximos prekybos aikštelėse vazonėliuose tokių jau žydinčių daigų, bet kažkaip niekad nesusimąsčiau koks tokių braškių skonis galėtų būti. Ar jos auginamos labiau tik dėl grožio..

Dvejas riūžavas auginau, vienos tokios pačios spalvos žiedukais, kitos tamsesnė rėkianti. Tai per laiką nyko ir nunyko. Uogos buvo smulkutės ir kiek per daug rūgščios.
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 05 22, 08:14)
Pas mane ir yra tokiu roziniais ziedeliais... Remontantines. Pernai is seklu uzaugo. Uogu neragavau dar

Vis pasiskaitydavau kaip kitos braškes sėja, nu man buvo niekaip nesuprantama kam jas sėt, jei galima daigais pasidaugint..

Ir ką, šį pavasarį nusprendžiau pati išbandyt kas man gausis su braškių sėja doh.gif nusipirkau Temptation svyrančių braškių sėklų, atsiplėšiau pakelį, jergutėliau - žiūriu, mikroskopo beveik reikia doh.gif Bijojau, kad tuoj kvėptelsiu ir viskas iš pakelio išskris lotuliukas.gif
Nekvėpuodama pasėjau šiaip ne taip.. iš 10 sėklyčių sudygo trys daigiukai. Auga, jau ūsiukus leidžia. Neįsivaizduoju ar šįmet sužydės. Vazoniukuose kol kas auginu, nes nežinau kur juos kitur dėt, jei svyrantys g.gif
Nu, procesas įdomus, bet kad daugiau kada sėčiau.. schmoll.gif

Gal kuri auginat Temptation braškes? Kas ten per uogos? Vertos dėmesio?
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2013 05 22, 07:52)
Gal kuri auginat Temptation braškes? Kas ten per uogos? Vertos dėmesio?

auginau. Bet analogiškai kaip tu. Iš sėklų pakelio trys sudygo ir augo, paskui išvažiavus nepalaisčiau laiku ir nusibaigė ir tos trys. Taip ir nežinau, vertos jos dėmesio buvo, ar ne.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2013 05 22, 09:52)
Vis pasiskaitydavau kaip kitos braškes sėja, nu man buvo niekaip nesuprantama kam jas sėt, jei galima daigais pasidaugint..

Ir ką, šį pavasarį nusprendžiau pati išbandyt kas man gausis su braškių sėja doh.gif nusipirkau Temptation svyrančių braškių sėklų, atsiplėšiau pakelį, jergutėliau - žiūriu, mikroskopo beveik reikia doh.gif  Bijojau, kad tuoj kvėptelsiu ir viskas iš pakelio išskris lotuliukas.gif 
Nekvėpuodama pasėjau šiaip ne taip.. iš 10 sėklyčių sudygo trys daigiukai. Auga, jau ūsiukus leidžia. Neįsivaizduoju ar šįmet sužydės. Vazoniukuose kol kas auginu, nes nežinau kur juos kitur dėt, jei svyrantys g.gif
Nu, procesas įdomus, bet kad daugiau kada sėčiau.. schmoll.gif

drinks_cheers.gif Man šis procesas taip pat nesuprantamas, juk tiek daigų yra pirkti, galima tikrai pasirinkti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 05 22, 07:14)
Pas mane ir yra tokiu roziniais ziedeliais... Remontantines.

turėjau ir aš tokių. Tik ne iš sėklų, o buvau nusipirkus du vazonėlius. Rožiniais žiedeliais žydėjo, remontantinės. Veislės nežinau. Ne super tos uogos buvo, o ir nedaug.
Atsakyti
Ex, as atsizegnojau nuo braskiu sejos... Tikrai daugiau nebandysiu schmoll.gif Pernai sejau gana nemazai-visos seklos rusiskos buvo... Dalis nesudygo, dalis zemuogemis virto...Is siu rozine spalva zydinciu kazko (skaniu braskiu g.gif ) tikiuosi...
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2013 05 22, 07:59)
turėjau ir aš tokių. Tik ne iš sėklų, o buvau nusipirkus du vazonėlius. Rožiniais žiedeliais žydėjo, remontantinės. Veislės nežinau. Ne super tos uogos buvo, o ir nedaug.

Mane tie roziniai ziedeliai labai uzkabino... ax.gif Gal mano skanesnes bus lotuliukas.gif O ziedeliu tai nemazai maciau yra ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 22 gegužės 2013 - 08:02
QUOTE(Ex @ 2013 05 22, 07:52)
Vazoniukuose kol kas auginu, nes nežinau kur juos kitur dėt, jei svyrantys g.gif

vazoniukai man nepatiko - labai greit žemė išdžiūdavo, liet ir liet reikėjo.
Atsakyti