Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės, džiaugiamės derliumi

QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 18, 08:22)
Bet tai reikia dar taip sugalvoti, kad skruzdės švariai pačias uogas nuvalgo  blink.gif Lizdus šalia ar po krūmu daro, bet nuvalgyti uogas  doh.gif

Metų uoga  biggrin.gif

Žinai, gal aš irgi tuo suabejočiau, jei pati nebūčiau mačiusi.. Didelėj, gražioj uogoj skruzdės pasidariusios skylę, o kai tą uogą praplėšiau, tai iš braškės vidaus išsilakstė tuntas skruzdžių, o vidus buvo gražiai išvalgytas.. Jos uogas išknaibo greit ir iš krašto, ir iš vidaus, specialiai gaišau savo laiką, stebėjau ir baisiai piktinausi. Kad jas kur tas skruzdes doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2013 05 18, 09:21)
Žinai, gal aš irgi tuo suabejočiau, jei pati nebūčiau mačiusi.. Didelėj, gražioj uogoj skruzdės pasidariusios skylę...

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif ne vieną kartą teko dalint uogą pusiau, kad skruzdžių neprisivalgyt doh.gif lotuliukas.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Rimtai, nufotkinkit. Gyvenime nepatikėsiu biggrin.gif

Greičiau kiti gyviai padaro takus ar apvalgo, o skruzdės jau vėliau susirenka ir dar taip nebuvo, nors pilnas braškynas rudųjų, kad skruzdės lėkštėj plaukiotų. Ir nenaikinu jų ne todėl, kad tingėčiau, puikiai už mane tą darbą atlieka rupūžės ir driežiukas bigsmile.gif

Ex, kiek vakar turguj supratau, jau prasidėjo didysis pomidorų vežimas iš šiltnamių mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 18, 09:42)
Greičiau kiti gyviai padaro takus ar apvalgo

Ex..  mirksiukas.gif

Nu taip, visą laiką žinojau, kad uogas apgraužia sraigės, bet ką ten tos skruzdės veikia braškės viduje?..
Kažkur skaičiau, kad šitas mažas skruzdes sunaikina tos didelės miško skruzdės. Bet kaip paskui šitas gigantes išgyvendinti irgi klausimas.. biggrin.gif

Aha, ačiū 4u.gif kitoj savaitėj žvilgtersiu, reiks tik diedo su savim neimti, kad daugiau tilptų.. lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 18 gegužės 2013 - 09:17
Noreciau paklausti... ax.gif Taip jau susikloste, kad tik dabar sodinsiu braskes (turbut jau gerokai velu, nes pas kaimynus jau zydi) blush2.gif gal patarsite kur ju isigyti? Babtuose gal yra, gal kuri ten lanketes siemet? Ar ten daugiau rusiu yra ir kokios kainos daigelio?
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 16, 10:12)
lotuliukas.gif taip taip, Pandoros pas mane pilnu tempu žydi, derės su visomis tuo pačiu laiku. Tik tiek, kad skonis tinka ir uogos diiidelės, number 1  wub.gif

QUOTE(saintlina @ 2013 05 16, 10:14)
eik tu  blink.gif  O rašo, kad pačios vėlyviausios  doh.gif  Pas mane nežydi dar. Bet pas mane ir ankstyvos dar nežydi.

mano Pandoros jau irgi su žiedais wub.gif
šiemet joms antri metai jau jau daug daugiau nei pernai wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(rrr? @ 2013 05 18, 18:03)
Noreciau paklausti...  ax.gif  Taip jau susikloste, kad tik dabar sodinsiu braskes (turbut jau gerokai velu, nes pas kaimynus jau zydi)  blush2.gif gal patarsite kur ju isigyti? Babtuose gal yra, gal kuri ten lanketes siemet? Ar ten daugiau rusiu yra ir kokios kainos daigelio?

Važiuojant nuo Kauno link Karmėlavos (keli km nuo Kauno) yra dvi netoli viena nuo kitos prekybos aikštelės augalais. Pirmoje aikštelėje mačiau, berods, trijų veislių braškių daigus vazonėliuose. Kainos neįsidėmėjau. Tik reik klaust, jei nerasi, nes už tokio šiltnamio lentynose sustatyti buvo.
Antroje aikštelėje buvo kažkokia ankstyva veislė, jau žydinti. Taip pat buvo baltų (ananasinių) braškių daigų. Kainų taip pat nežinau, nepaklausiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 19 gegužės 2013 - 05:22
Pandoros pas mane tikrai dar nežydi ir net nesiruošia. Krūmeliai puikūs, tai tikiuosi, kad dar sužydės.
O kitos.. vaišinkitės smile.gif

user posted image
Atsakyti
Negaliu džiaugtis viena, Senga Sengana žydi pilnu pajėgumu wub.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(GIZZI5 @ 2013 05 19, 19:52)
Negaliu džiaugtis viena, Senga Sengana žydi pilnu pajėgumu wub.gif

gražu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 05 19, 20:06)
O kitos.. vaišinkitės  smile.gif