Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės, džiaugiamės derliumi

QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 16, 12:59)
Pasiskaičiau, ką dabar rašo apie Pandorą. Gerai, kad to anksčiau nežinojau  lotuliukas.gif
Pasirodo, kartais visai gerai šalia esantis kaimyno daržas, pas jį tikrai auga tos keistosios vijoklinės ( remontantinės) ir nereikia pergyvent dėl apdulkinimo  bigsmile.gif

Kaip matau, vyksta abiems pusėms naudingi žiedadulkių mainai thumbup.gif lotuliukas.gif .
Šiemet bandysiu "susidraugaut" su remontantinėm (anyta kelis daigelius davė), o kitamet gal ir Pandorai vietos atrasiu - labai jau viliojantis aprašymas jų biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 16, 12:59)
Pasiskaičiau, ką dabar rašo apie Pandorą. Gerai, kad to anksčiau nežinojau  lotuliukas.gif
Pasirodo, kartais visai gerai šalia esantis kaimyno daržas, pas jį tikrai auga tos keistosios vijoklinės ( remontantinės) ir nereikia pergyvent dėl apdulkinimo  bigsmile.gif

šiaip aš pernai kai nusipirkus pasisodinau, pražydo ir simboliškai derėjo be jokios kaimynystės. Bet dabar jau ir remontantinių turiu - pirkau nežinodama apie jų būtinybę Pandoros derliui užtikrinti, ale, pasirodo, labai gerai pataikiau smile.gif
Atsakyti
Pas mane ankstyvos jau zydi. Laukuose ir niekuo nedengtos.
Atsakyti
dėl Pandoros smile.gif
ši veislė žydi beveik tuo metu, kaip ir kitos veislės tik uogas subrandina vėliau už kitas smile.gif
ši veislė dera ir viena auginama, tačiau prasčiau. Aš jų kaimynystėje auginu Tagą smile.gif tinka ir kitos vėlyvos veislės
Atsakyti
No problem, yra pas mane remontantiniu, gales dulkintis i valias biggrin.gif
Atsakyti
Siandien mulciavau braskes zole. Po mulciavimo palijo lietus. Tikiuosi nieko tokio. Gal neprades kaisti zole?
Atsakyti
QUOTE(jo-vita7 @ 2013 05 17, 20:59)
Gal neprades kaisti zole?

Ar lyja, ar saulė šviečia žolė pradeda kaisti, kai būna per storas sluoksnis. Iš karto atsiranda nemalonus kvapas.
Atsakyti
Ryt, poryt eisiu uostyt lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2013 05 13, 07:56)
Man skruzdės visas uogas nuvalgo. doh.gif Tik pradeda rausti ir taip švariai nuvalgo,rudosios.Šiemet bandysiu kovoti su uogiene ir mielėmis.Nes milteliai pirkti iš sodininkų parduotuvės nei trupučio nepadėjo. schmoll.gif

Gal galit placiau smile.gif kaip tai daryti?nes prisiveise ir pas mus doh.gif Aciu
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2013 05 18, 00:37)
Gal galit placiau smile.gif  kaip tai daryti?nes prisiveise ir pas mus doh.gif Aciu

Aš tik bandysiu,nežinau ar padės?Bet jau nežinau ką daryti?Jau dabar matau braškės žydi ir jau žiede skruzdelės vaikšto. doh.gif
Išleisiu mieles su cukrumi,gyvas ir sumaišysiu su uogiene,pridėliosiu indelių tarp braškių. g.gif
Atsakyti
Bet tai reikia dar taip sugalvoti, kad skruzdės švariai pačias uogas nuvalgo blink.gif Lizdus šalia ar po krūmu daro, bet nuvalgyti uogas doh.gif

Metų uoga biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 18, 08:22)
Bet tai reikia dar taip sugalvoti, kad skruzdės švariai pačias uogas nuvalgo  blink.gif Lizdus šalia ar po krūmu daro, bet nuvalgyti uogas  doh.gif

Metų uoga  biggrin.gif

Galėsiu šiemet pafotografuoti,jei netikite.Aš irgi tokios nesamonės neišsigalvosiu. ax.gif Taip nuvalgo,kad lieka tik žalias kotelis.Prieš tai žemėje buvo dilgėlynas ir varpis. blink.gif
Dar nuo paukščių galima uždengti agroplėvele,bet čia niekuo neuždengsi. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 18 gegužės 2013 - 08:07