Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės, džiaugiamės derliumi

Mano braskyne karaliauja skruzdeles. I pacius kerelius isisuke. Gali jos pridaryti zalos ar ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kulke: 12 gegužės 2013 - 22:17
Dabar galima laukti ir uogų:

user posted image

Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2013 05 13, 06:47)
Dabar galima laukti ir uogų

labai tvarkinga wub.gif
diasaja, norėjau paklaust, kai lysvelės mulčiuotos trumpa žolyte, ar tau braškių uogos ar neapsivelia žole? Gal dar vėliau papildomai kloji tarp braškių kerelių šienu ar šiaudais..

Vakar užmulčiavau šviežia žole, o šiandien lietus.. nelabai gerai, žolė net normaliai pradžiūt nespėjo..
Atsakyti
QUOTE(Kulke @ 2013 05 12, 23:16)
Mano braskyne karaliauja skruzdeles. I pacius kerelius isisuke. Gali jos pridaryti zalos ar ne?

Man skruzdės visas uogas nuvalgo. doh.gif Tik pradeda rausti ir taip švariai nuvalgo,rudosios.Šiemet bandysiu kovoti su uogiene ir mielėmis.Nes milteliai pirkti iš sodininkų parduotuvės nei trupučio nepadėjo. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2013 05 13, 07:47)
Dabar galima laukti ir uogų:

Labai gražiai sutvarkyta thumbup.gif
Atsakyti
labai graziai sutvarkyti uogynai 4u.gif
pirmus metus braskes auginu, jau apsipyle ziedais ir labai orai atsalo, lyja, ar reikia kokia agro plevele uzdengti, ar nieko joms nebus?
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2013 05 13, 07:22)
* ar tau braškių uogos ar neapsivelia žole? Gal dar vėliau papildomai kloji tarp braškių kerelių šienu ar šiaudais..
**Vakar užmulčiavau šviežia žole, o šiandien lietus.. nelabai gerai, žolė net normaliai pradžiūt nespėjo..

*neapsivelia. Kai užmulčiuoju pjauta žole, tai vėliau dar šieno arba šiaudų kloju, nes vėliau jau neįmanoma mulčiuoti.
**nieko blogo neatsitiks. Jeigu sluoksnis tinkamas, tai po lietaus pradžius.
Atsakyti
QUOTE(ziogelis2003 @ 2013 05 13, 07:52)
pirmus metus braskes auginu, jau apsipyle ziedais ir labai orai atsalo, lyja, ar reikia kokia agro plevele uzdengti, ar nieko joms nebus?

žiedams baisu tik šalnos.
Atsakyti
QUOTE(ziogelis2003 @ 2013 05 13, 08:52)
ar reikia kokia agro plevele uzdengti, ar nieko joms nebus?

kol kas nėra šalnų. Aš nedengiu.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2013 05 13, 11:22)
*neapsivelia.  Kai užmulčiuoju pjauta žole, tai vėliau dar šieno arba šiaudų kloju, nes vėliau jau neįmanoma mulčiuoti.
**nieko blogo neatsitiks. Jeigu sluoksnis tinkamas, tai po lietaus pradžius.

ačiū 4u.gif o aš, atbuliešius, atvirkščiai padariau, paklojau šieno, po savaitės šviežia žole užmulčiavau doh.gif reiks vėl šieno ar šiaudų paklot ant viršaus.. tik va, galvoju, ar per tokį sluoksnį man įsišaknys braškių ūsai g.gif man reik daigelių pasidaugint.. unsure.gif

aha, sluoksnis normalus, tikiuosi, kad pradžius, saulutė jau kaitint pradėjo.
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2013 05 13, 07:56)
Man skruzdės visas uogas nuvalgo. doh.gif Tik pradeda rausti ir taip švariai nuvalgo,rudosios.Šiemet bandysiu kovoti su uogiene ir mielėmis.Nes milteliai pirkti iš sodininkų parduotuvės nei trupučio nepadėjo. schmoll.gif

Oh tos rudosios doh.gif kad jas kur galas, einu ieskot uogienes. O sausos mieles tinka, ar reik slapiu, na tu tikruju?
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2013 05 13, 11:44)
tik va, galvoju, ar per tokį sluoksnį man įsišaknys braškių ūsai g.gif  man reik daigelių pasidaugint.. unsure.gif

kol ūsai pradės augti, tai mulčiaus sluoksnis bus pakritęs ir įsišaknys, lengviau bus išrauti, nes šaknys būna ilgos.
Atsakyti