Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (9)

QUOTE(ate42 @ 2013 10 24, 15:09)
Merginos, visos slaugot pačios.o aš ieškau slaugės, gal galit ką parekomenduot, nes šiandie dabartinė visai į depresiją įvarė, nes neleidžiu bobutės prie fotelio pririšti, nes ji vaikštanti, o slaugei reikia pririšti, kad ji galėtų važiuoti  savais reikalais.  blink.gif

Aš samdau slauges dvi, dirba pamainom, nes viena pastoviai neištveria.
Atrodo ir to darbo nėra, maistą palieku, tik pašildyt, močiutė vaikšto, pati pavalgo, į tualetą nueina. Bet nepaleidžia nei minutei iš akių, kol mato žmogų - ok, kai dingsti iš jos horizonto - tragedija, pradeda nervuotis, drebėt, lūpos pamėlsta ir jeigu greit nepasirodai užpsichuoja. Tai ir "perdavinėjam" viena kitai iš rankų į rankas.
Čia būtų idealus darbas kažkokiai mezgėjai, papuošalų gamintojai, ir savo darbus pasidarytų, ir močiutė liktų patenkinta.
Beje, jei prireiktų kur išeit, ko gero turėčiau ir aš rišt, nes duotūsi po namus, viską darinėtų, junginėtų. Vieną kart palikau, tai sugebėjo signalizaciją įjungt.
O tu iš kokio miesto? Kiek moki?
Atsakyti
Oho, kokia slauge blink.gif . Man irgi idomu is kokio miesto ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2013 10 25, 09:22)
Oho, kokia slauge blink.gif . Man irgi idomu is kokio miesto ax.gif .

Pririši, tada nevaikšto, pati gali daryti ką nori, eiti kur reikia. Jei lieka viena, eina ieškoti po kiek laiko, arba eina "namo", nors yra savo namuose.
Mes iš Marijampolės.
Papildyta:
QUOTE(Garmina @ 2013 10 25, 08:48)
Aš samdau slauges dvi, dirba pamainom, nes viena pastoviai neištveria.
Atrodo ir to darbo nėra, maistą palieku, tik pašildyt, močiutė vaikšto, pati pavalgo, į tualetą nueina. Bet  nepaleidžia nei minutei iš akių, kol mato žmogų - ok, kai dingsti iš jos horizonto - tragedija, pradeda nervuotis, drebėt, lūpos pamėlsta ir jeigu greit nepasirodai užpsichuoja. Tai ir "perdavinėjam" viena kitai iš rankų į rankas.
Čia būtų idealus darbas kažkokiai mezgėjai, papuošalų gamintojai, ir savo darbus pasidarytų, ir močiutė liktų patenkinta.
Beje, jei prireiktų kur išeit, ko gero turėčiau ir aš rišt, nes duotūsi po namus, viską darinėtų, junginėtų. Vieną kart palikau, tai sugebėjo signalizaciją įjungt.
O tu iš kokio miesto? Kiek moki?

Atsakiau į AŽ.
Atsakyti
As skaiciau, kaip viena bobute(bet sveiko proto) risdavo savo serganti demencini vyra nakciai. Nes tas neduodavo ramiai miegoti, bandydavo eit is namu kazi kur.
Bet tas risimas tai galvoju, kad tik sunervuoja ta vargsa ligoni. Ir taip jam ten galvoj kazkas verda ir dar priristas... Na cia ta klausima su tuo risimu manau turi spresti tik artimieji, o ne slauge, kuriai yra mokami pinigai. Jei slaugei neisnesa kantrybe - tegu neslaugo tokiu ligoniu.
Psichiatre pasakojo, kad skyriuje kartais fiksuoja(risa) buinus, bet senukams tas kenkia - jie pradeda dar daugiau nervuotis, spaudimas sukyla.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2013 10 25, 13:18)
As skaiciau, kaip viena bobute(bet sveiko proto) risdavo savo serganti demencini vyra nakciai. Nes tas neduodavo ramiai miegoti, bandydavo eit is namu kazi kur.
Bet tas risimas tai galvoju, kad tik sunervuoja ta vargsa ligoni. Ir taip jam ten galvoj kazkas verda ir dar priristas... Na cia ta klausima su tuo risimu manau turi spresti tik artimieji, o ne slauge, kuriai yra mokami pinigai. Jei slaugei neisnesa kantrybe - tegu neslaugo tokiu ligoniu.
Psichiatre pasakojo, kad skyriuje kartais fiksuoja(risa) buinus, bet senukams tas kenkia  - jie pradeda dar daugiau nervuotis, spaudimas sukyla.

Apsaugok, viešpatie, rišti neleidau. Močiutė verkia, jai atrodo, kad papuolė į areštinę, o kad nieko blogo nepadariau.
Slaugė nori rišti per pažastis prie fotelio, kad nevaikščiotų. Tada ji ramiai gali išeiti, išvažiuoti ir panašiai. Tvarkosi savus reikalus arba su kaimynėm bendrauja, bet tik ne namie. Jai sakė namie maža oro, bendravimo......, lekia per kaimą, paskui parėjus man aiškina kokia aš bloga, ką pletkai sako. Paaiškinau, kad žmonės kalba ką nori, man nei šilta nei šalta. Mama yra ligonis, tai anksčiau kol gerai vaikščiojo, visokių cirkų prikrėsdavo, ir alkana ir viena ir dar..... dar...... sakau slaugei nepradėk apkalbų, tai niekas nieko ir nekalbės, bet toks jau žmogaus būdas. Ieškau naujos moters, gal ką rasiu, jau rytoj viena kandidatė atvažiuos pasikalbėti. Matysim. Ta gal nors ant manęs nešauks ir padarys ko prašau, pvz.: apiprausti močiutę, ryte nusiprausti lieps, neguldys su apatiniais rūbais ir pan. Jos gyvena vienos mamos namuose,aš tik savaitgaliais išleidžiu.
O gal aš čia svaigstu ir per daug iš jų reikalauju?? verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ate42: 25 spalio 2013 - 12:50
QUOTE(ate42 @ 2013 10 25, 12:48)
Apsaugok, viešpatie, rišti neleidau. Močiutė verkia, jai atrodo, kad papuolė į areštinę, o kad nieko blogo nepadariau.
Slaugė nori rišti per pažastis prie fotelio, kad nevaikščiotų. Tada ji ramiai gali išeiti, išvažiuoti ir panašiai. Tvarkosi savus reikalus arba su kaimynėm bendrauja, bet tik ne namie. Jai sakė namie maža oro, bendravimo......, lekia per kaimą, paskui parėjus man aiškina kokia aš bloga, ką pletkai sako. Paaiškinau, kad žmonės kalba ką nori, man nei šilta nei šalta. Mama yra ligonis, tai anksčiau kol gerai vaikščiojo, visokių cirkų prikrėsdavo, ir alkana ir viena ir dar..... dar...... sakau slaugei nepradėk apkalbų, tai niekas nieko ir nekalbės, bet toks jau žmogaus būdas. Ieškau naujos moters, gal ką rasiu, jau rytoj viena kandidatė atvažiuos pasikalbėti. Matysim. Ta gal nors ant manęs nešauks ir padarys ko prašau, pvz.: apiprausti močiutę, ryte nusiprausti lieps, neguldys su apatiniais rūbais ir pan. Jos gyvena vienos mamos namuose,aš tik savaitgaliais išleidžiu.
O gal aš čia svaigstu ir per daug iš jų reikalauju?? verysad.gif

Ko per daug reikalaujate blink.gif ? Juk jus mokate jai pinigus ir ji turi dirbti taip, kaip jums (o ne jai) reikalinga. Susiraskit kita slauge(per pazistamus, kazkieno rekomenduota), o sia vykit lauk. Dar pasirodo ir pliotkininke doh.gif .
As per savo atostogas samdziau slauge pagal drauges draugiu rekomendacijas, ne tai, kad pagal skelbima, nenusivyliau, man ji labai patiko, viska dare ka buvom sutarusios, net namus sutvarkydavo(jei vaikas nespedavo) ir valgyt vaikui pagamindavo. O laisvalaikiu, kai neturedavo kas veikt - kojines megzdavo ir man su mama po pora padovanojo. Va kokia gera aukle buvo.
Atsakyti
QUOTE(Garmina @ 2013 10 23, 09:35)
išbandėm vakar vietoj kelnaičių nakčiai uždėjau pampersą (nusipirkau kelis SENA)
Deja  verysad.gif netiko jai, pirma buvo problema, kol močiutę įmontavau į juos ir užlipdžiau. Antra, naktį matyt judėjo, buvo tualete, tai ryte radau pampersų galus surištus mazgeliais, matyt pametė. Taip kad taupyt nepavyks mums  verysad.gif

Ir dar įdomus dalykas... už kelnaites Tena tokias pat Euro vaistinėj primokėjau 51 Lt, o Camelijos - 35. Žiūrėjau žiųrėjau į čekius, taip ir nesupratau kur čia šuo pakastas.

sweikos 4u.gif mes naudojam TENA FLEX juostines , pabandykit gal patiks , nes jos patogu daug kartu gali atsegti ir uzsegti .
Atsakyti
Gal rasit ką vertingo...
Alzheimeris
Atsakyti
Reikia mini konsultacijos, gal kas pagelbės 4u.gif

Mano mama pensinykė. Jai pasiūlė papildomai prisidurti ir ana dabar derinasi su manim, kaip čia kas. Gal jūs ką nors žinote? V.ž. reikia kas antrą dieną, pusdieniui, ateiti pas senukus, moteris po insulto, vyras tiesiog senukas. Netoli gyvena, tai viskas šalia, patogu. Padaryti valgyti, nueiti į parduotuvę, turgų produktų. Namus patvarkyti. Dar senutę į WC palydėti. Pakalbėti. Sakė, kad mokėtų trisdešimt už vizitą. Kažin, čia normalu ar ne? g.gif Mama visai sutiktų, jei nesugalvotų pridėti papildomai darbų, sakiau, kad viską labai konkrečiai sutartų ir būtinai susirašytų ant lapo (apie parašų padėjimą nieko nesakiau, gal nereik laugh.gif ). Nes dabar yra kita moteris, kuri gauna keturiasdešimt už tą patį ir dar be to pas juos gyvena bei maitinasi. Sakau, kad gal derėkis šitai sumai, nes nei gyvensi, nei valgysi. Ką manote? g.gif
Atsakyti
merginos,
kas ieskot slaugiu,pasidomekit savivaldybėse ar jusu mieste, rajone, nera teikiamos integralios pagalbos paslaugos.
Slaugė dirbtu 8 val., ir moketumet pigiau nei samdant- moket reikia savivaldybei, o zmogus gauna atlyginima is savivaldybes, viskas oficialu.
Atsakyti
Skambinau i musu miesto soc.rupyba, tai tokias slaugiu paslaugas teikia tik vienisiems senukams, kuriu yra labai daug, todel ne visiems tokia laime iskrenta. Soc.rupybos skyriaus darbuotoja pasakojo, kad paskutiniu metu jos susiduria su tokiu reiskiniu, kai paskambina zmogus ir pasako, kad palieka nevaikstanti teva/motina, o jis pats vaziuoja i uzsieni. Zodziu, numeta kaip suni soc.rupybai ir visiskai jiems dzin. Tokiais atvejais, jau tos slauges nukreipiamos i tokiu senuku prieziura.
Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2013 11 19, 10:29)
Reikia mini konsultacijos, gal kas pagelbės 4u.gif

Mano mama pensinykė. Jai pasiūlė papildomai prisidurti ir ana dabar derinasi su manim, kaip čia kas. Gal jūs ką nors žinote? V.ž. reikia kas antrą dieną, pusdieniui, ateiti pas senukus, moteris po insulto, vyras tiesiog senukas. Netoli gyvena, tai viskas šalia, patogu. Padaryti valgyti, nueiti į parduotuvę, turgų produktų. Namus patvarkyti. Dar senutę į WC palydėti. Pakalbėti. Sakė, kad mokėtų trisdešimt už vizitą. Kažin, čia normalu ar ne? g.gif  Mama visai sutiktų, jei nesugalvotų pridėti papildomai darbų, sakiau, kad viską labai konkrečiai sutartų ir būtinai susirašytų ant lapo (apie parašų padėjimą nieko nesakiau, gal nereik laugh.gif ). Nes dabar yra kita moteris, kuri gauna keturiasdešimt už tą patį ir dar be to pas juos gyvena bei maitinasi. Sakau, kad gal derėkis šitai sumai, nes nei gyvensi, nei valgysi. Ką manote? g.gif

Kiek teko sudurti su slaugiu paieska, tai pigiausias variantas buvo 8 Lt/val. Paslaugos: nuo maisto gaminimo iki asmenines prieziuros.
Atsakyti
QUOTE(besitikinti @ 2013 11 19, 13:58)
Skambinau i musu miesto soc.rupyba, tai tokias slaugiu paslaugas teikia tik vienisiems senukams, kuriu yra labai daug, todel ne visiems tokia laime iskrenta. Soc.rupybos skyriaus darbuotoja pasakojo, kad paskutiniu metu jos susiduria su tokiu reiskiniu, kai paskambina zmogus ir pasako, kad palieka nevaikstanti teva/motina, o jis pats vaziuoja i uzsieni. Zodziu, numeta kaip suni soc.rupybai ir visiskai jiems dzin. Tokiais atvejais, jau tos slauges nukreipiamos i tokiu senuku prieziura.
Papildyta:
Kiek teko sudurti su slaugiu paieska, tai pigiausias variantas buvo 8 Lt/val. Paslaugos: nuo maisto gaminimo iki asmenines prieziuros.

Gal geriau nueiti reikia. Pas mus mieste soc.rupybos skyriui siule tokias paslaugas. Bet nelabai noriai eina priziureti demenciniu ligoiu, nes nera apmokytos g.gif . Daugiau eina pas vienisus senukus,maisto perka, gamina. Moketi reikia palyginus nedaug - ten skaiciuoja kazkaip, tai kad menesiui gaunasi primoketi apie 140 lt.
Atsakyti