Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (9)

Anyta neturi visiškai jokio turto.
Dabar užvedėm reikalus su tuo 4 mėn Slaugos ligoninėje. Ji apskritai niekur nesiruošia važiuoti. ruošiasi šalti nekūrenamame šaltame name pasijungusi elektrinį pečiuką ( už kurį aišku mokėsiu aš). viena socialinio skyriaus darbuotoja patarė, kad jei matome, kad tai yra problema ir gresia jai sušalimu ir ji nepasiduoda... tai : 1 laukti kol ji pasigaus kokį plaučių uždegimą ir guldyti į paprastą ligoninę, o iš ten jau lengviau su medikais paguldyti kur reikia nori nenori. 2 variantas... jei ji pradeda kelti skandalus ir sau kenkia protestais kviesti medikų brigadą su policija ir per prievartą ją išvežti į kitokią ligoninę. o iš ten jau jos nuomonės niekas neklaus.
Esmė yra ne tame, kad niekas nenori ja rūpintis ( aišku nenori, bet darom kas reikia tiek kiek ji leidžia), o tame, kad ji savo protestais ir ožiais kenkia sau ir savo sveikatai, o gal net gyvybei... ir apsisukusi skundžiasi kaimynams, kad mes ją palikom čia numirti
Atsakyti
gal patarsit . tėčiui bevo nustate SP 2. prieš tris mėnesius, bet dabar jam visai pablogėjo, gulimas rėžimas, gyvenam su pampersais. nuo ko pradėt tvarkyti SP1, gal užtenka pranešti neigalumo nustatymo komisijai ?
ačiu
Atsakyti
Mano mama dabar gyvena savo namuose, kasdien užeina brolis, vakare susiskambinam. Ilgą laiką buvo gerai, dabar vėl prasidėjo tachikardija, tai telefonu teko įtikinti, kad spaudimą kasdien pasimatuoti būtina, kad žinotų, reikia vaistų ar ne. Tuoj mano rūpestis baigsis, nes lapkričio gale ją parsivešim žiemai. Ir ne vieną, o su šuniu ir katinu biggrin.gif Bus pilna troba žiemavotojų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(eliukė @ 2013 10 21, 10:50)
gal patarsit . tėčiui bevo nustate SP 2. prieš tris mėnesius, bet dabar jam visai pablogėjo, gulimas rėžimas, gyvenam su pampersais. nuo ko pradėt tvarkyti SP1,  gal užtenka pranešti neigalumo nustatymo komisijai ?
ačiu

Nuo seimos gydytojo ar ji gydancio gydytojo. Seimos gydytojas surinks reikalingus popierius ir nusius su jais pakartotinai Neigalumo komisijai.
Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2013 10 21, 11:03)
Mano mama dabar gyvena savo namuose, kasdien užeina brolis, vakare susiskambinam. Ilgą laiką buvo gerai, dabar vėl prasidėjo tachikardija, tai telefonu teko įtikinti, kad spaudimą kasdien pasimatuoti būtina, kad žinotų, reikia vaistų ar ne. Tuoj mano rūpestis baigsis, nes lapkričio gale ją parsivešim žiemai. Ir ne vieną, o su šuniu ir katinu  biggrin.gif  Bus pilna troba žiemavotojų  ax.gif

Nu va kaip gerai, su gyvunais namie linksmiau smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2013 10 21, 12:43)

Nu va kaip gerai, su gyvunais namie linksmiau smile.gif .

Kad ir dabar neliūdim, nes turim katę, kalytę, 2mėn kalytę iš prieglaudos (po kojytės operacijos) ir tris žiurkėnus. Labai tikiuosi, kad iki mamos atvažiavimo mažoji susiras sau namus, nes trys šunys viename bute kaip ir per daug biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2013 10 21, 17:32)
Kad ir dabar neliūdim, nes turim katę...

Oho kokia seimyna thumbup.gif
O jus bute ar name gyvenate? @
Atsakyti
QUOTE(Garmina @ 2013 10 21, 18:44)
Oho kokia seimyna  thumbup.gif
O jus bute ar name gyvenate? @

3 kambarių bute 5-ame aukšte; 3 vaikai (ne tik gyvūnai bute) biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2013 10 21, 22:27)
3 kambarių bute 5-ame aukšte; 3 vaikai (ne tik gyvūnai bute)  biggrin.gif

na jo
dar močiutė + nauji gyvūnai... liūdna nebus

Reikia patarimo
nakčiai močiutei maunu sauskelnes-kelnaites didelio sugeriamumo, tai patalynė lieka sausa. Jai kompensuoja tas sauskelnes, bet vis tiek reikia daug primokėt.
Gal turit patirties kokias geriau pirkti, kad būtų pigiau.
Dar nebandžiau pampersų nakčiai, kažin didelis skirtumas tarp kelnaičių ir pampersų.
Atsakyti
QUOTE(Garmina @ 2013 10 22, 08:56)
na jo
dar močiutė + nauji gyvūnai... liūdna nebus

Reikia patarimo
nakčiai močiutei maunu sauskelnes-kelnaites didelio sugeriamumo, tai patalynė lieka sausa. Jai kompensuoja tas sauskelnes, bet vis tiek reikia daug primokėt.
Gal turit patirties kokias geriau pirkti, kad būtų pigiau.
Dar nebandžiau pampersų nakčiai, kažin didelis skirtumas tarp kelnaičių ir pampersų.

Kelnaitės gėris, bet jos brangios. Aš ieškodavau kur akcijos ir pirkdavau tai vis vienas kitas litas susitaupydavo. O pokas Tena kelnaičių 12 vnt. apie 60 litų , tuo tarpu Senididelio sugeriamumo pampersai kainuodavo 30 vnt. apie 80 Lt.
Atsakyti
Labas .O aš kariauju su savikše. Visą vasarą zyzė kaip jai blogai namuose ir nori įslaugą ir t.t. kai sutvarkiau visus popieirus ,ir jau reikia ruoštis šaukia ,kad norim ja atsikratyti ir išvežti į durnyną doh.gif .Nebėra jėgų su ja.
Atsakyti
QUOTE(jolantoska @ 2013 10 10, 12:37)
Sveikos ,

Seniai bebuvau užsukus. Gyvenam ramiai su įvairiais lyriniais nukrypimais. Mama jaučiasi pusėtinai, bet džiugina, kad savim pasirūpina, protauja ir nekelia bangų.
Karapuzike , mačiau klausėt dėl senelių namų anytai. Jei anyta neturi jokio turto arba turto vertė neviršija 25000 tai ją reikėtų užrašyti socialinų paslaugų centre į eilę , pakliūti į senelių namus. Per tą laiką kol ji bus toj eilėj , susirasti senelių namus, kuriuose yra vietų (gali būti ir privatūs ), susiradus nueiti į socialinį skyrių savivaldybėje ir parašyti prašymą , kad savivaldybė kompensuotų trūkstamą dalį senelių namų paslaugoms apmokėti. Tik jei anytai demencija gali būt sudėtinga rasti tokius namus į kuriuos priims.

Įdomiai čia parašėt
Kaži kaip čia yra, juk žmonės turi butus, namus, tai čia irgi turtas, ir tikrai ne 25000 Lt
Tai nieks realiai ir negali pretenduoti į kompensaciją ? g.gif
Papildyta:
QUOTE(jolantoska @ 2013 10 22, 09:02)
Kelnaitės gėris, bet jos brangios. Aš ieškodavau kur akcijos ir pirkdavau tai vis vienas kitas litas susitaupydavo. O pokas Tena kelnaičių 12  vnt. apie 60 litų , tuo tarpu Senididelio sugeriamumo pampersai kainuodavo 30 vnt. apie 80 Lt.

Dėkui, čia geras skirtumas susidaro 4u.gif
Atsakyti
Dar reikia kad dėtųsi tuos pampersus. Maniškė tai kai pas mane namie buvo nori nenori uždėdavau. Nusiiminėdavo. Kavodavo. Žliumpdavo. O kai vasarai į trobą išvažiavo tai nesideda. Kaip pokį atvežėm, padėjom ant spintelės, taip iki dabar ir stovi. Pas MB brolį kaip buvo, tai jie ten nuolaidžiavo jai ( dėl tam tikrų priežasčių Nes norėjo, kad popierius savo žemės dovanojimui jiems pasirašytų), tai nesidėjo irgi... paskiau jau jiems kantrybė baigėsi, kai visi baldai apdaryti ir pradėjo griežčiau prašyti, tai bobutė įsismagino jiems į veidą juos svaidyti ir liepti patiems dėtis, kad nori. Todėl šią žiemą jau jie net žegnojasi ir sako, kad nepasiims jos pas save. Pas mus, kai žino, kad griežtai bus ir neleisiu išsidirbinėti, tai kryžium stojasi ir nevažiuoja. Ir sėdi nekurenamoje troboje. Nupirkom gerą šildytuvą, kad šikdytųsi vieną kambarį. Dar pakeisim į gerą langą. Nu kad nori, lai gyvena. Pabandė MB brolis ( pas jų gydytoją Druskininkuose ji priregistruota) pasiteirauti dėl tų 4m slaugos .. ir ką .. tipo nėr vietų ir negauna.
O galima pvz į visos lietuvos slaugos ligonines kreiptis ieškant vietų ar tik toje apskrity, kur jos gydytoja dirba ?
Atsakyti