Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (9)

QUOTE(cambala @ 2013 09 01, 11:13)
Vaizgante, labai dziugu, kad pas jus situacija pagerejo ir mamai geriau smile.gif .

Tikiuosi kurį laiką pagyventi ramiau... Visgi jai 81 m...
Atsakyti
Na šuo tikrai yra didelė problema, nes ne vieni gyvename name, o bute reikia suprasti, kad ir kiti aplink mus gyvena... O jei kas ateina svetimas gali loti savo sodriu balsu kelias h. doh.gif Taip, kad kol šuo yra, situacija tokia kokia yra smile.gif
Norėjau pasidžiaugti, kad šiandiena mūsų močiutė geresnės nuotaikos, bandžiau aiškinti dar apie tą dienos centrą, tai sako na bandome, gal ir noriu jau pabandyti smile.gif Taip, kad žiūrėsime kaip čia bus toliau, bet bandysiu tvarkyti dokumentus
nes jei taip ir toliau nieko neveiks, nebus su kuo pabendrauti, tai pati užsidepresuos dar labiau ir mus išvarys iš proto doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sniega1 @ 2013 09 01, 11:50)
Na šuo tikrai yra didelė problema, nes ne vieni gyvename name, o bute reikia suprasti, kad ir kiti aplink mus gyvena... O jei kas ateina svetimas gali loti savo sodriu balsu kelias h.  doh.gif Taip, kad kol šuo yra, situacija tokia kokia yra smile.gif
Norėjau pasidžiaugti, kad šiandiena mūsų močiutė geresnės nuotaikos, bandžiau aiškinti dar apie tą dienos centrą, tai sako na bandome, gal ir noriu jau pabandyti smile.gif Taip, kad žiūrėsime kaip čia bus toliau, bet bandysiu tvarkyti dokumentus
nes jei taip ir toliau nieko neveiks, nebus su kuo pabendrauti, tai pati užsidepresuos dar labiau ir mus išvarys iš proto doh.gif

O ji neskaito, nemezga ir pan? Mano mama skaito ir knygas, ir laikraščius, sprendžia kryžiažodžius, tai viskuo ją aprūpinu, kad nenuobodžiautų.
Atsakyti
QUOTE(Sniega1 @ 2013 09 01, 12:50)
Na šuo tikrai yra didelė problema, nes ne vieni gyvename name, o bute reikia suprasti, kad ir kiti aplink mus gyvena... O jei kas ateina svetimas gali loti savo sodriu balsu kelias h.  doh.gif Taip, kad kol šuo yra, situacija tokia kokia yra smile.gif

Matot, vis gi kiekviena bėda turi ir išeitį thumbup.gif . Tik reikia ieškoti ir veikti.
Papildyta:
QUOTE(cambala @ 2013 08 31, 23:41)
Man tai soc darbuotoju pagalba siule dar praeita rudeni, kada mama gyveno viena savo bute, o as vazinejau kiekviena diena po du kartus pas ja. Soc. paramos skyriui sako, ateis, pamaitins, nupirks produktu... Na ir kas, pvz mano mama nezino ko ji nori, as perku vitamininga maista, kuo maziau e ir kuo naturalesni, gaminu pati , trinu, tarkuoju(nes mama tik su keliais dantim), kartais tenka valgydint, nes tai valgyt nenori, tai ''maistas uznuodytas'' doh.gif . Tai ar ''cackinsis'' soc. darbuotojas su tokiais kaprizais?. Bet kiekvieno psichika kitokia - vienas bendrauja labai su svetimais, kitas visai jais nepasitiki. Mano mamai ir taip viskas '' dingdavo, ja apvokdavo... ir t.t.'', tai kad to pasiulymo is soc. skyriaus atsisakiau , nes kas geriau zinos situacija nei as. O kai atejo dviem savaitem visiskai svetimas zmogus i namus (kai buvom atostogu, tai samdem labai faina moteriske), tai mamai buvo pablogejimas, ta moteriske verke, sake nebedirbs tas kitas dienas (nors pinigai nemazi musu buvo doh.gif ), bet kazkaip aukle po kiek laiko apsipratro, mama ne. Na bet cia buvo tik dviem savaitem.
Cia nera taip, kad patarti kaip geriau. Viskas priklauso nuo situacijos(darvo, ligonio psichikos, finansiniu galimybiu ir kt.).

Tikrai taip, soc. darbuotojai cackinasi biggrin.gif . Dėl maisto pirkimo ir ruošimo, tai visuomet tariamės su giminaičiais, kurie žino geriausia, verdam, trinam, malam, tarkuojam, valgydinam kaip mažus vaikus, na visaip būna. O dėl pablogėjimo, tai be abejo, kaip žmogus nusiteiks, jei vien tik pesimistinės nuotaikos, tai ir pablogėjimas galimas. Dažnai senukai, kurie atsiduria kokioj tai įstaigoj (senelių globos namai, slaugos namai) nuo psichologinių sukrėtimų patiria pablogėjimą sveikatos, o ir miršta dažnai (mano draugės uošvis senukų globos namuose teišbuvo 2 savaites ir užgeso).
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2013 08 30, 14:35)
biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif , sakai žoliapjovę įsisjungi  lotuliukas.gif . maniškis tai zeimerį  biggrin.gif

tai jojo žinau, arba zeimerį arba varną ir varo per sodą blūdydamas. Kur aš nežinosiu. Pati su juo gyvenu lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 09 01, 17:41)
Matot, vis gi kiekviena bėda turi ir išeitį  thumbup.gif . Tik reikia ieškoti ir veikti.
Papildyta:

Tikrai taip, soc. darbuotojai cackinasi  biggrin.gif . Dėl maisto pirkimo ir ruošimo, tai visuomet tariamės su giminaičiais, kurie žino geriausia, verdam, trinam, malam, tarkuojam, valgydinam kaip mažus vaikus, na visaip būna. O dėl pablogėjimo, tai be abejo, kaip žmogus nusiteiks, jei vien tik pesimistinės nuotaikos, tai ir pablogėjimas galimas. Dažnai senukai, kurie atsiduria kokioj tai įstaigoj (senelių globos namai, slaugos namai) nuo psichologinių sukrėtimų patiria pablogėjimą sveikatos, o ir miršta dažnai (mano draugės uošvis senukų globos namuose teišbuvo 2 savaites ir užgeso).

Man nera bandyti nei laiko nei noro. Viskas ir taip aisku, pas mama sunki Alz bukle, manau tai daug ka pasako. Mano mama savo buklej negali nusiteikti pries viena ar kita... Aciu uz nora padeti, bet zinau savo situacija, zinau kas geriausia. Man yra tik vienas aktualu - kuo stipresni pacios nervai ir susivaldymas(neberekti ir nebepykti). Tai pasiekti yra gan sunku, bet bandau. Nuo kitos savaites uzsirasiau i joga, gal kazkiek pades.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cambala: 01 rugsėjo 2013 - 23:00
QUOTE(Sniega1 @ 2013 09 01, 12:50)
smile.gif Taip, kad žiūrėsime kaip čia bus toliau, bet bandysiu tvarkyti dokumentus

būtinai parašyk kaip seksis

QUOTE(vaižgantė @ 2013 09 01, 18:03)
O ji neskaito, nemezga ir pan? Mano mama skaito ir knygas, ir laikraščius, sprendžia kryžiažodžius, tai viskuo ją aprūpinu, kad nenuobodžiautų.

mūsų neskaito, nemezga, TV nežiūri, neguli, verysad.gif tik retkarčiais pasėdi, o šiaip iš paskos sekioja ir stebi, kad tik kas jai iš akiračio nedingtų

QUOTE(cambala @ 2013 09 01, 23:58)
Nuo kitos savaites uzsirasiau i joga, gal kazkiek pades.

kur eisi ? gal į RJM, Šermukšnių gatvėj pirmas penkiadienis
Atsakyti
QUOTE(Garmina @ 2013 09 02, 06:52)
būtinai parašyk kaip seksis
mūsų neskaito, nemezga, TV nežiūri, neguli, verysad.gif  tik retkarčiais pasėdi, o šiaip iš paskos sekioja ir stebi, kad tik kas jai iš akiračio nedingtų
kur eisi ?  gal į RJM, Šermukšnių gatvėj pirmas penkiadienis

Prie Ekrano kulturos rumu(dabar nezinau kaip jie ten vadinasi) zemyn arciau upes nemazas pastatas(tarybiniu laiku kazkokia gamykla buvus).

O tai jusu mociute nemiega, tai stebi visus, is paskos vaiksto, bet naktim miega normali? O zmones (na, sunus, marti) atpazista?
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2013 09 02, 09:58)
Prie Ekrano kulturos rumu(dabar nezinau kaip jie ten vadinasi) zemyn arciau upes nemazas pastatas(tarybiniu laiku kazkokia gamykla buvus).

O tai jusu mociute nemiega, tai stebi visus, is paskos vaiksto, bet naktim miega normali? O zmones (na, sunus, marti) atpazista?

linkiu malonių užsiėmimų, aš jogą jau keletą metų lankau (nelabai sąžiningai, pasidarau pertrauką kartais), man patinka. Bandžiau keisti mokyklą, bet vėl grįžau į RJM Kai kur daugiau dėmesio skiria sportui, kai kur psichologijai, o pas juos - visko po truputį.
Ačiū dievui, naktį močiutė dar miega gerai. O dieną negalim nė kiek vienos palikt, jei nemato - tragedija, tada bėga, lipa, viską junginėja, darinėja. Šiaip laiptais į antrą aukštą viena neužlipa, turim užvesti, o kai užsinervuoja - užskrenda kaip viesulas, nepagausi. Penktadienį slaugė paliko ją vieną kol šiukšles nešė, o grįžusi neberado. Mergaitei stresas, į ašaras puolė, kiemą aplakstė, laimė viršuj surado drabužius bedėliojančią.
Sūnų pažįsta visada ir kai jį pamato iškart nurimsta, atsipalaiduoja, mane irgi dažniausiai pažįsta, o kitų - ne.

Atsakyti
QUOTE(Garmina @ 2013 08 29, 08:28)
aš vis svarstau, gal aš kokia nenormali, neišauklėta, bet kodėl tokia kvaila situacija gaunasi
Vienas koks "bujojantis" senolis sugadina gyvenimą krūvai žmonių.
Giminės susipyksta dėl jų priežiūros,šeimoje įtampa, stresas, namiškiai pratrūksta iš nervų, pradeda vienas kitą kaltint nebūtais dalykais. Susinervuoji, pakeli balsą ant močiutės, MB pyksta ant manęs ko aš ją skriaudžiu ir t.t.

QUOTE(Sniega1 @ 2013 08 29, 09:23)
Nes jo labai jau reikia, vakar vakare tokią fūgą sukėlė, kad baisu, ji maždaug sėdi čia kaip kalėjime (nors užvakar buvome Ikea, tai visą parduotuve praėjo pati, veži pasižmonėti visur kur pats važiuoji) niekas jos neaplanko kaip savuose namuose buvo ir t.t. reikėjo man ir valerijono geros dozės ir trental gėriau ir dar visokių papildų, nes ranka pradėjo tirpti matomai nuo nervų...

QUOTE(karapuzike @ 2013 08 29, 09:27)
oi kad jie su giminėm santykius sugadina tai 150 procentų. eina ir visiems bėdavojasi. O realiai visi savo reikalus palikę bėga ir apie ją šokinėja.  Aš atvažiuoju, tai apie kitus giminaičius loja kad net saldu ( tai įsijungiu žoliapjovę ir varau apie trobą visą dieną, kad birbtų ir negirdėčiau ).

labas merginos,

šiuo metu jūsų temelė nėra man aktuali (vienų žmonių, dėl kurių skaityčiau, jau nebėra, o kiti tikiuosi dar ilgai nepaskatins čia įsijungti į diskusijas).

Tačiau perskaičius paskutinius puslapius, kilo mintis pasiūlyti -
o jūs nebandote naudoti ausų kamštukus? Sau žinoma smile.gif
Senolių rėkimas, keiksmai, pretenzijos su kuriomis susiduriate - ko gero, neįmanoma negirdėti, 'nekreipti dėmesio', atsiriboti, jie labai veikia psichiką ir savijautą. Su ausų kamštukais , kai dalies net negirdėtumėte, o tai ką girdėtumėte - tai prislopintai , tikrai pavyktų lengviau priimti ir išsaugoti savo savitvardą ir sveiką protą...
Kad ir aprašytos situacijos su maudymu - išmėginkite, su ausų kamštukais būtų žymiai lengviau psichologiškai atlaikyti. Mano gan jautri nervų sistema, tai tam tikrose situacijose gyvenime teko panaudoti - tikrai veiksminga. Būna vienkartiniai poliuretatininiai, būna daugkartiniai silikoniniai - reikia atsirinkti patogiausius, geriausiai tinkančius. Kartais tai vienintelis būdas leisti sau ir savo nervams pailsėti, kai fiziškai pasišalinti negali...
Atsakyti
As kartais ausinukus isikisu, muzika paklausau.
Atsakyti
QUOTE(karapuzike @ 2013 09 01, 18:54)
tai jojo žinau, arba zeimerį arba varną ir varo per sodą blūdydamas. Kur aš nežinosiu. Pati su juo gyvenu  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Daba aišku ko nėr sylos ir taip š.... jaučiasi lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Nespėjom grįžti iš mokyklų kai mūsų babūnė pavydo sceną iškėlė, mat jos nepasiemėm,palikom vieną ir t.t.
Babūnė mokslų kąsti užsimanė doh.gif biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(MuseZuze @ 2013 09 02, 11:25)
labas merginos,

šiuo metu jūsų temelė nėra man aktuali (vienų žmonių, dėl kurių skaityčiau, jau nebėra, o kiti tikiuosi dar ilgai nepaskatins čia įsijungti į diskusijas).

Tačiau perskaičius paskutinius puslapius, kilo mintis pasiūlyti -
o jūs nebandote naudoti ausų kamštukus? Sau žinoma smile.gif
Senolių rėkimas, keiksmai, pretenzijos su kuriomis susiduriate - ko gero, neįmanoma negirdėti, 'nekreipti dėmesio', atsiriboti, jie labai veikia psichiką ir savijautą. Su ausų kamštukais , kai dalies net negirdėtumėte, o tai ką girdėtumėte - tai prislopintai , tikrai pavyktų lengviau priimti ir išsaugoti savo savitvardą ir sveiką protą...
Kad ir aprašytos situacijos su maudymu  - išmėginkite, su ausų kamštukais būtų žymiai lengviau psichologiškai atlaikyti.  Mano gan jautri nervų sistema, tai tam tikrose situacijose gyvenime teko panaudoti - tikrai veiksminga. Būna vienkartiniai poliuretatininiai, būna daugkartiniai silikoniniai - reikia atsirinkti patogiausius, geriausiai tinkančius. Kartais tai vienintelis būdas leisti sau ir savo nervams pailsėti, kai fiziškai pasišalinti negali...

Taip. Praktijoje yra siūlomi tokie, žinau, bet su mano babce reikia vat tokios įrangos : user posted image user posted image

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti