Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (9)

QUOTE(cambala @ 2013 08 29, 22:15)
Taip, galima, bet pas mus mieste tie soc darbuotojai vaiksto pas senukus, kurie serga kitokiom ligom. Jau ankstesnese temose buvo sneka, galit paskaityti. Pas Jus mieste gal kitaip.
Jei Jus is Vilniaus - tai idedu nuoroda http://www.senoliai.lt/ .
Cia apie si darzeli suaugusiems auksciau rasiau.

Taip, Vilnius
Būtinai susižinosiu kaip galima būtų ten papulti, ir man labai netoli palyginus
Atsakyti
QUOTE(Sniega1 @ 2013 08 28, 18:39)
Sveikos, ir mes su šeimyna prižiūrime mano močiutę, kuriai jau bus greitai 87 m., ji yra po insulto jau 4 m bet atsistatė neblogai, pavaikšto su lazda, bet visokių avarijų būna, iki viso kambario pridergimo, valai valai (nieko nesitiesia, nesideda pampersų), dabar maistas negeras ar vaistai, vitaminai, žodžiu pastoviai kas nors negerai... jau prie savo 38 m. turiu ir pati insultą ir kitų ligų, smagu, negaliu nesinervinti, nesigauna sad.gif Kai labai retai kas pasikviečia (per metus kartą kokį pasisvečiuoti ją pas save ) tai pastebėjau, taip gerai jaučiuosi, atrodo gyvenimas sužydi kitomis spalvomis sad.gif Bet yra kaip yra...

Nuosirdziai uzjauciu ir mielai kvieciu i sveciu per Jusu atostogas, tik keleta dienu is anksto i az pranesti,kazko ypatingo nepasiulysiu,bet bent jau pastoge,maista ir ekskursija po Londona apturesim
Atsakyti
QUOTE(Sniega1 @ 2013 08 29, 23:06)
O tai čia galima taip jei tik senatvė kreiptis, nes mes nei invalidumo nebeturime nei nieko daugiau tik savo pensija. Ji labai kaip minėjau pas mus atsistačiusi. Gal jai tiktų toks pabendravimas, reiks pasisukti į tą įstaigą, net nežinojau apie tas soc. paslaugas.

Nes šiai  dienai net vaistų mano nebegeria, viskas nuodai ir kažin sako ką ten duodi man... doh.gif

Mano mieste
"Centro klientai

Tai šeimos, asmenys, turintys įvairių socialinių problemų - pagyvenę, neįgalūs asmenys, bedarbiai, šeimos ir pavieniai asmenys, turintys ypač mažas pajamas, šeimos auginančios vaikus, pensininkai, asmenys grįžę iš laisvės atėmimo vietų, NVO ir kt. "
Dažniausiai tai senukai, turintys spec.slaugos poreikius.
Atsakyti
QUOTE(karapuzike @ 2013 08 29, 08:53)
Sveikute, nu va jau mėnuo kaip į darbą išėjo. Nėra kaip naujas aišku. Matau, kad truputi paskauda. Bet pats sako, kad jam viskas gerai ir kad viskuo patenkintas. Pernai pasimokiau - laksčiau globojau naktymis nemiegojau dabodama, o atgal gavau kaltinimus, kad ją skriaudžiau ir nesirūpinau ir ji buvo kaip kalėjime. su ašaromis pas MB brolį išlėkė. Tai va dabar tegu tas brolis toliau pasiima. Man pofik

Negąsdinu ,bet skaudės nuolat unsure.gif ,pagal save sakau. PO mano pasisakymo plačiai giminei, nė viena dūšia pas mūsų babūnę nebeatvažiuoja biggrin.gif .
Rezgu planą-huliganą,babcę gruodį į slaugos ligoninę paguldyti blush2.gif juolab,jei pastvirtins mano spėjimai,man reiks daug laisvo laiko smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Garmina @ 2013 08 29, 09:28)
jo .... verysad.gif
aš vis svarstau, gal aš kokia nenormali, neišauklėta, bet kodėl tokia kvaila situacija gaunasi
Vienas koks "bujojantis" senolis sugadina gyvenimą krūvai žmonių.
Giminės susipyksta dėl jų priežiūros,šeimoje įtampa, stresas, namiškiai pratrūksta iš nervų, pradeda vienas kitą kaltint nebūtais dalykais. Susinervuoji, pakeli balsą ant močiutės, MB pyksta ant manęs ko aš ją skriaudžiu ir t.t.
Tie kas slaugo niekur nebegali kartu išeit, išvažiuot, visur po vieną arba namie priverstinai sėdi. Ir taip ne metus ir ne du, gali ir 20 metų praeit.
O tada jau ir patys būsim seni, pakrikusiais nervais, be sveikatos ir tapsim našta savo vaikams...

Sveika atvykusi į realybę ax.gif ,bet turi išmokti savo laiką skirti ir sau. Nes mūsų slaugomi asmenys būtent jausmais,veiksmais manipuliuoja. Išmokit į dugeli smulkmenų nebekreipti dėmesio mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(karapuzike @ 2013 08 29, 10:27)
oi kad jie su giminėm santykius sugadina tai 150 procentų. eina ir visiems bėdavojasi. O realiai visi savo reikalus palikę bėga ir apie ją šokinėja.  Aš atvažiuoju, tai apie kitus giminaičius loja kad net saldu ( tai įsijungiu žoliapjovę ir varau apie trobą visą dieną, kad birbtų ir negirdėčiau ). Atvažiuoja kitos giminės, tai net apsiseiliojusi loja apie mane ir likusius. visi blogi, visi baisūs. Ji viena čia pati geriausia ir nuostabiausia ir neįvertinta žvaigždė.

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif , sakai žoliapjovę įsisjungi lotuliukas.gif . maniškis tai zeimerį biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 08 29, 21:05)
Ar buvote soc. paramos centre? Ten skiria soc. darbuotojų padėjėjus ar slaugytojų padėjėjus, jie ateina į namus ir sėdi su bobutėm, padeda buityje, perka ir gamina maistą (ne visai šeimai aišku, o tik bobutei), eina pasivaikščioti, na pagal poreikius. Kainuoja tikrai daug mažiau, nei jūsų sveikata

http://www.socmin.lt...article_id=5698

Asmuo, pageidaujantis gauti integralios pagalbos paslaugas, ar vienas suaugusių jo šeimos narių, globėjas, rūpintojas dėl šių paslaugų skyrimo jau gali kreiptis į miesto ar rajono savialdybės administracijos Socialinės paramos skyrių, kur reiks pateikti nustatytos formos prašymą ir kitus būtinus dokumentus.

Po sudarytų sąrašų miestų gyventojams paslauga pradėta teikti nuo rugpjūčio,o kaimuose nuo rugsėjo.

Tačiau tai nėra taip paprasta. Miestuose tokia paslauga teikiama maksimaliai 30-80 žmonių,o rajonose tokia paslauga skiriama - 20-30 žmonių.
Atsakyti
Ilgai nerašiau, nes su mama buvau tėviškėje. Šiandien vyras parkraustė mane su tašėmis , kate ir šuniu ir dar 4 žiurkėnais namo. Mamą palikau, jei bus viskas gerai, nuvažiuosiu savaitgaliui po dviejų savaičių. Džiaugiuosi, nes mama labai šauniai atsistatinėja. Puikiai vaikšto po visą miestą, apsiperka, pasidaro valgyti. Daugiau dirbti ko kas negali nieko, nes galva svaigsta, geria vaistus, tvarkančius kraujotaką ir smegeninės veiklą. Užeis kaimynės, draugės, viena nebus.
Spalio 23 d bus metai po gaisro, siūlau jai nueiti tą dieną į reanimaciją su gėlėmis.
Man buvo labai darbinga vasara, nes abu su broliu perdirbom viską dviejų aukštų name. Sienos, lubos, grindys, baldai...Aišku, santecnika ir elektra, kurią teko pervedžioti iš naujo. Grįžau namo į savo butelį, dabar jis man toks ankštas atrodo smile.gif
Atsakyti
Šiandiena kalbėjausi su ja dėl to dienos centro, sakau ar norėtumei į tokį prasiblaškytumei nes sakai nėra su kuo bendrauti ir žodžiu būtų įdomesnis gyvenimas.. sako aš niekur nenoriuuuuuuuuuuuuuuuu
noriu tik greičiau numirti
Siaubelis ir kaip tokiu atveju, ar būtinas jos sutikimas į ten važinėti, gal kas važiojate į tą dienos centrą fabijoniškėse? Kaip ten vyksta visas priėmimas?
Nes kitaip tai tik į nervų skyrių teks guldyti, nes išeis iš proto ir mus išvarys.. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Sniega1 @ 2013 08 31, 12:51)
Šiandiena kalbėjausi su ja dėl to dienos centro, sakau ar norėtumei į tokį prasiblaškytumei nes sakai nėra su kuo bendrauti ir žodžiu būtų įdomesnis gyvenimas.. sako aš niekur nenoriuuuuuuuuuuuuuuuu
noriu tik greičiau numirti
Siaubelis ir kaip tokiu atveju, ar būtinas jos sutikimas į ten važinėti, gal kas važiojate į  tą dienos centrą fabijoniškėse? Kaip ten vyksta visas priėmimas?
Nes kitaip tai tik į nervų skyrių teks guldyti, nes išeis iš proto ir mus išvarys.. verysad.gif

Manau per prievartą tikrai nieko nebus. Ir į nervų skyrių kažin ar kas guldys, gydytoja tik gali vaistų skirti.
Gal ieškokit privačiai jai kokią "draugę" po keletą val į dieną. šiaip tai aš dirbu soc. darbuotojos padėjėja, vaikštom pas tokius senukus į namus, visokių aišku pasitaiko, bet bandom sutarti su jais, mums tai yra darbas, dėl to labai į galvą visko neimam, taikstomės su jų ožiais, klausomės tų pačių dainelių... manau artimiesiems tikrai lengviau būna.
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 08 31, 12:13)
Manau per prievartą tikrai nieko nebus. Ir į nervų skyrių kažin ar kas guldys, gydytoja tik gali vaistų skirti.
Gal ieškokit privačiai jai kokią "draugę" po keletą val į dieną. šiaip tai aš dirbu soc. darbuotojos padėjėja, vaikštom pas tokius senukus į namus, visokių aišku pasitaiko, bet bandom sutarti su jais, mums tai yra darbas, dėl to labai į galvą visko neimam, taikstomės su jų ožiais, klausomės tų pačių dainelių... manau artimiesiems tikrai lengviau būna.

Pas mus į namus nelabai kas gali ateiti, nes šuo loja kaip pasiutęs ant svetimų doh.gif žodžiu kaip nežiūrėk vis kur nors kas nors koja kiša verysad.gif
ir kol gyveno savo namuose, bute savo, tai siūlėme samdyti jai žmogų, sakė ne man čia svetimų bobų nereikia, aš pati galiu būti...
Aš ir dažnai būnu kol kas namuose, nes po turimų pamokų mokykloje grįžtu dirbti namuose, turiu savo verslą, tai kaip ir valgyti ar šiaip ko reikia paduodu, bet jei to neužtenka, ji buvo įpratus visą gyvenimą daug tauškėti savo mieste su draugėmis, o aš mažai kalbantis žmogus esu...ir kalbėtis apie nieką nemoku doh.gif jei tas centras būtų idealus variantas, jai manau tik veiklos ir užimtumo trūksta, aišku bendravimo su bendraamžiais, na bandysiu dar su ja kalbėtis, gal pavyks kaip nors... unsure.gif

Dar kartą ačiū visoms už palaikymą, lengviau palieka paskaičius 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sniega1 @ 2013 08 31, 14:20)

Šuo ne problema ax.gif mirksiukas.gif
Pabandykite kreiptis į soc.skyrių ar centrą. Pradžiai pati raskite laiko šiam reikalui ir nusiteikite pokalbiui. Kaip sakau dūšia pati susiranda žmogų,kuris supras užjaus ,patars.
Seniems demenciniams ligoniams labai dažnos frazės: "Greičiau mirti,kur ta su dalgiu ir t.t.. nenoriu,svetimų nereik,nieko neisileisiu varysiu lauk ir pan.).
Bet vos tik pamato naują žmogų tuoj patys" ima guostis,ieškoti užuojautos ir supratimo,kad tik išklausytų jų bėdos ". O jei žmogus yra apmokytas bendrauti su tokiais ligoniais,tai pastarieji net pradeda pykti kai reikia skirtis.
Tad pasikartosiu pradėkite mažais žingsneliais nuo savęs paieškų link mirksiukas.gif
O čia visoms: ramaus ir gražaus bei geram poilsiui skirto pasiklausymo 4u.gif

http://www.youtube.c...h?v=-fq2LpyJCzs
Atsakyti
Man tai soc darbuotoju pagalba siule dar praeita rudeni, kada mama gyveno viena savo bute, o as vazinejau kiekviena diena po du kartus pas ja. Soc. paramos skyriui sako, ateis, pamaitins, nupirks produktu... Na ir kas, pvz mano mama nezino ko ji nori, as perku vitamininga maista, kuo maziau e ir kuo naturalesni, gaminu pati , trinu, tarkuoju(nes mama tik su keliais dantim), kartais tenka valgydint, nes tai valgyt nenori, tai ''maistas uznuodytas'' doh.gif . Tai ar ''cackinsis'' soc. darbuotojas su tokiais kaprizais?. Bet kiekvieno psichika kitokia - vienas bendrauja labai su svetimais, kitas visai jais nepasitiki. Mano mamai ir taip viskas '' dingdavo, ja apvokdavo... ir t.t.'', tai kad to pasiulymo is soc. skyriaus atsisakiau , nes kas geriau zinos situacija nei as. O kai atejo dviem savaitem visiskai svetimas zmogus i namus (kai buvom atostogu, tai samdem labai faina moteriske), tai mamai buvo pablogejimas, ta moteriske verke, sake nebedirbs tas kitas dienas (nors pinigai nemazi musu buvo doh.gif ), bet kazkaip aukle po kiek laiko apsipratro, mama ne. Na bet cia buvo tik dviem savaitem.
Cia nera taip, kad patarti kaip geriau. Viskas priklauso nuo situacijos(darvo, ligonio psichikos, finansiniu galimybiu ir kt.).
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2013 08 31, 11:47)
Ilgai nerašiau, nes su mama buvau tėviškėje. Šiandien vyras parkraustė mane su tašėmis , kate ir šuniu ir dar 4 žiurkėnais namo. Mamą palikau, jei bus viskas gerai, nuvažiuosiu savaitgaliui po dviejų savaičių. Džiaugiuosi, nes mama labai šauniai atsistatinėja. Puikiai vaikšto po visą miestą, apsiperka, pasidaro valgyti. Daugiau dirbti ko kas negali nieko, nes galva svaigsta, geria vaistus, tvarkančius kraujotaką ir smegeninės veiklą. Užeis kaimynės, draugės, viena nebus.
Spalio 23 d bus metai po gaisro, siūlau jai nueiti tą dieną į reanimaciją su gėlėmis.
Man buvo labai darbinga vasara, nes abu su broliu perdirbom viską dviejų aukštų name. Sienos, lubos, grindys, baldai...Aišku, santecnika ir elektra, kurią teko pervedžioti iš naujo. Grįžau namo į savo butelį, dabar jis man toks ankštas atrodo smile.gif

Vaizgante, labai dziugu, kad pas jus situacija pagerejo ir mamai geriau smile.gif .
Atsakyti