Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (9)

QUOTE(Sniega1 @ 2013 08 28, 20:39)
Sveikos, ir mes su šeimyna prižiūrime mano močiutę, kuriai jau bus greitai 87 m., ji yra po insulto jau 4 m bet atsistatė neblogai, pavaikšto su lazda, bet visokių avarijų būna, iki viso kambario pridergimo, valai valai (nieko nesitiesia, nesideda pampersų), dabar maistas negeras ar vaistai, vitaminai, žodžiu pastoviai kas nors negerai... jau prie savo 38 m. turiu ir pati insultą ir kitų ligų, smagu, negaliu nesinervinti, nesigauna sad.gif Kai labai retai kas pasikviečia (per metus kartą kokį pasisvečiuoti ją pas save ) tai pastebėjau, taip gerai jaučiuosi, atrodo gyvenimas sužydi kitomis spalvomis sad.gif Bet yra kaip yra...

Laikykis, pasiguosk cia, mes tikrai suprasim , gal nors kiek palengves

Atsakyti
QUOTE(Sniega1 @ 2013 08 28, 20:39)
Sveikos, ir mes su šeimyna prižiūrime mano močiutę, kuriai jau bus greitai 87 m., ji yra po insulto jau 4 m bet atsistatė neblogai, pavaikšto su lazda, bet visokių avarijų būna, iki viso kambario pridergimo, valai valai (nieko nesitiesia, nesideda pampersų), dabar maistas negeras ar vaistai, vitaminai, žodžiu pastoviai kas nors negerai... jau prie savo 38 m. turiu ir pati insultą ir kitų ligų, smagu, negaliu nesinervinti, nesigauna sad.gif Kai labai retai kas pasikviečia (per metus kartą kokį pasisvečiuoti ją pas save ) tai pastebėjau, taip gerai jaučiuosi, atrodo gyvenimas sužydi kitomis spalvomis sad.gif Bet yra kaip yra...

Sveika,
O per kiek laiko daugmaž močiutė atsistatė? Nes mano mamai prieš du metus buvo insultas- tai jokio progreso per tuos 2 metus. Suparalyžuota ir nekalba verysad.gif Mano mamai 75m. Aš kartais noriu nusišauti, taaaaip sunku verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2013 08 13, 12:12)
Sveika,mieloji, kaip V. laikosi ,kaip reabilitacija?

... ir pati pamatė kiek mokam vien tik už jos vaistus  užsičiaupė,

...Vaikšto pasmirdus apie patalynės ir jos drabužių skalbimą jau nekalbu  doh.gif .

Sveikute, nu va jau mėnuo kaip į darbą išėjo. Nėra kaip naujas aišku. Matau, kad truputi paskauda. Bet pats sako, kad jam viskas gerai ir kad viskuo patenkintas.

Va va aš po šio savaitgalio irgi sakiau vešiu ją į parduotuvę. Ji matyt galvoja, kad ten viską man už dyką duoda. Matai ji pasakė, kad pinigų ji dabar turi duoti MB broliui, tai man neduos ( toks jausmas, kad aš už juos ne jos vaistus ir ne maistą perku, o į Kanarus išvažiuoju)

O dėl šito reikalo aš nuleidau rankas ir tegu pasiuntasi. Gyvena dabar tam savo vasarnamy. Vakar dar su MB kalbėjom, kad kaip bus, kai atšals oras... Tai griežtai pareiškiau, kad Aš antrą kartą klaidos nedarysiu ir pas save nepaimsiu. Pernai pasimokiau - laksčiau globojau naktymis nemiegojau dabodama, o atgal gavau kaltinimus, kad ją skriaudžiau ir nesirūpinau ir ji buvo kaip kalėjime. su ašaromis pas MB brolį išlėkė. Tai va dabar tegu tas brolis toliau pasiima. Man pofik
Atsakyti
QUOTE(vildar @ 2013 08 29, 07:57)
Aš kartais noriu nusišauti, taaaaip sunku verysad.gif

QUOTE(karapuzike @ 2013 08 29, 08:53)
o atgal gavau kaltinimus, kad ją skriaudžiau ir nesirūpinau ir ji buvo kaip kalėjime.

jo .... verysad.gif
aš vis svarstau, gal aš kokia nenormali, neišauklėta, bet kodėl tokia kvaila situacija gaunasi
Vienas koks "bujojantis" senolis sugadina gyvenimą krūvai žmonių.
Giminės susipyksta dėl jų priežiūros,šeimoje įtampa, stresas, namiškiai pratrūksta iš nervų, pradeda vienas kitą kaltint nebūtais dalykais. Susinervuoji, pakeli balsą ant močiutės, MB pyksta ant manęs ko aš ją skriaudžiu ir t.t.
Tie kas slaugo niekur nebegali kartu išeit, išvažiuot, visur po vieną arba namie priverstinai sėdi. Ir taip ne metus ir ne du, gali ir 20 metų praeit.
O tada jau ir patys būsim seni, pakrikusiais nervais, be sveikatos ir tapsim našta savo vaikams...
Atsakyti
QUOTE(vildar @ 2013 08 29, 06:57)
Sveika,
O per kiek laiko daugmaž močiutė atsistatė? Nes mano mamai prieš du metus buvo insultas- tai jokio progreso per tuos 2 metus. Suparalyžuota ir nekalba verysad.gif  Mano mamai 75m. Aš kartais noriu nusišauti, taaaaip sunku verysad.gif

Ačiū, už palaikymą visoms wink.gif

Nes jo labai jau reikia, vakar vakare tokią fūgą sukėlė, kad baisu, ji maždaug sėdi čia kaip kalėjime (nors užvakar buvome Ikea, tai visą parduotuve praėjo pati, veži pasižmonėti visur kur pats važiuoji) niekas jos neaplanko kaip savuose namuose buvo ir t.t. reikėjo man ir valerijono geros dozės ir trental gėriau ir dar visokių papildų, nes ranka pradėjo tirpti matomai nuo nervų... nežinau gal kokiai savaitei į slaugos ligoninę guldyti, kad pamatytų, kad geriau nei namie nebus...Juolab kad jai sąlygos tikrai geros, savas kambarys, tualetas atskiras jai, ir namuose būna viena retai, vis kas nors būna, aš pati mokytojauju, tai grįžtu tikrai ne po pilnos dienos darbo, o po kelių h...

O atstatė ją reabilitacija Valakupių, ten ji buvo net 3 kartus, pirmą kartą kai atvežėme, tai sakė be šansų kad ji vaikščios, nes ir metai ir taip stipriai suparalyžiuota, pirkome geriausius vaistus, papildus ir po poros savaičių pradėjo įsikibus eiti, vėliau tiesiog reikalavau poliklinikoje tos reabilitacijos, nes kaip sakė priklauso, bet aišku sakė ką ji ten veiks, bet jai išėjo į naudą, dabar geria tik Vinpocetine, dar plavix ir ciral 20(nes jei neišgeria jo tai verkia ir panika būna) bet pykčio ko tai nenuima jis smile.gif, o galėtų... Spaudimas kaip pas jauną, būna tik nelaiko šlapimo ir pridirba rimčiau visur... paskutinis atvejis tai visą kambarį apdirbo išvežėme ir kilimą į valyklą, patalus ir rūbus tiesiog metu lauk
Tai va tokie mūsų reikalai, šiandiena dar neatsikėlus, nes miegoti mėgsta ilgai, o aš tiesiog nežinau kaip ir kalbėti po vakar dienos jos keltų vėjų, dar klausimas ar ji pamena ką sakė...
Papildyta:
QUOTE(Garmina @ 2013 08 29, 08:28)
jo .... verysad.gif
aš vis svarstau, gal aš kokia nenormali, neišauklėta, bet kodėl tokia kvaila situacija gaunasi
Giminės susipyksta dėl jų priežiūros,šeimoje įtampa, stresas, namiškiai pratrūksta iš nervų, pradeda vienas kitą kaltint nebūtais dalykais. Susinervuoji, pakeli balsą ant močiutės, MB pyksta ant manęs ko aš ją skriaudžiu ir t.t.
Tie kas slaugo niekur nebegali kartu išeit, išvažiuot, visur po vieną arba namie priverstinai sėdi. Ir taip ne metus ir ne du, gali ir 20 metų praeit.
O tada jau ir patys būsim seni, pakrikusiais nervais, be sveikatos ir tapsim našta savo vaikams...

Aš jau čia filosofuoju, kad ne jie sėdi kaip kalėjime, o MES... nes niekur tikrai negalime išvažiuoti toliau savo miesto
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sniega1: 29 rugpjūčio 2013 - 09:26
oi kad jie su giminėm santykius sugadina tai 150 procentų. eina ir visiems bėdavojasi. O realiai visi savo reikalus palikę bėga ir apie ją šokinėja. Aš atvažiuoju, tai apie kitus giminaičius loja kad net saldu ( tai įsijungiu žoliapjovę ir varau apie trobą visą dieną, kad birbtų ir negirdėčiau ). Atvažiuoja kitos giminės, tai net apsiseiliojusi loja apie mane ir likusius. visi blogi, visi baisūs. Ji viena čia pati geriausia ir nuostabiausia ir neįvertinta žvaigždė.
Atsakyti
QUOTE(Sniega1 @ 2013 08 28, 19:39)

Stiprybes tau 4u.gif .
Papildyta:
QUOTE(Garmina @ 2013 08 29, 08:28)
jo .... verysad.gif

As taip pat apie save galvoju.
Na nesijauciu gerai, ypac po bemiegiu naktu, po keikimu... Jau nebegaliu valdytis, mane keiokia - as atsikertu(man daug kas baqndo sakyt''nekreipk demesio, ligonis). Kada normalioj busenoj, as suprantu, kad ligonis, bet kai dvi paras neissimiegu - pati ligonis pasidarau. Jau turbut psichinis doh.gif . Viskas erzina, nervuoja. O kai viskas praeina - kaip negera ant dusios verysad.gif . Kaip ismokt save valdyt (nerekt, nesibart)? Ne, na nevisalaik as bunu nervuota, bet kuo toliau - tuo daugiau.
Atsakyti

Na nesijauciu gerai, ypac po bemiegiu naktu, po keikimu... Jau nebegaliu valdytis, mane keiokia - as atsikertu(man daug kas baqndo sakyt''nekreipk demesio, ligonis). Kada normalioj busenoj, as suprantu, kad ligonis, bet kai dvi paras neissimiegu - pati ligonis pasidarau. Jau turbut psichinis doh.gif . Viskas erzina, nervuoja. O kai viskas praeina - kaip negera ant dusios verysad.gif . Kaip ismokt save valdyt (nerekt, nesibart)? Ne, na nevisalaik as bunu nervuota, bet kuo toliau - tuo daugiau.
[/quote]

Oi pas mane irgi karas namuose, dabar jau maisto mes jai neduodame, vešk sako į ligoninę, ten nors maisto duos, sakau ką tau pagaminti, sako nieko duok sauso batono su kava..tai sedejo isejus i balkona kelias h, dabar nuleke i savo kambari ir duris uzsidare... Zodziu skambinejausi visur i tas slaugas, jauciu duosiu pabuti jai kur nors bet kazkiek, nes mes visi cia is proto iseisim. Bet ir i ta slauga nera iskart vietos, reikia laukti dabar bent jau puse menesio. Jau net ant vaiko rekia 7 m. ko cia ziuri i mane susiraukus, ar vyresniojo, tai ka man net valgyti nepaduodi nieko, sako juk vaikstot pasiimkit ko pati norit, neeeeeee as nieko cia neimsiu, na zodziu situacija - klaiki. Ir tik rekia as dar pasakysiu visiems pasakysiu , kaip cia as gyvenu, net valgyti nebeduoda... graziau nei grazu
Sakau as juk darbe buvau, jei atsikelei tai pasiimti reikejo, sako as cia nieko nesiruosiu pati imti, o tau vis darbas, darbas... mazdaug sedek prie jos su sauksteliu ir dar linksmink ja ar kaip, nebesuprantu, bet siandiena vaistus pati geriu nes bijau del savo sveikatos, kaires rankos mazas pirstas dar vis patirpes... tai bandau raminti visaip save, pasportuoju namie kokia kalanetika ar pilates, kaip tai geriau palieka...
Na va nors radau bendraminciu, tai lengviau palieka pasiguodus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sniega1 @ 2013 08 29, 16:47)
Na nesijauciu gerai, ypac po bemiegiu naktu, po keikimu... Jau nebegaliu valdytis, mane keiokia - as atsikertu(man daug kas baqndo sakyt''nekreipk demesio, ligonis). K

Ar buvote soc. paramos centre? Ten skiria soc. darbuotojų padėjėjus ar slaugytojų padėjėjus, jie ateina į namus ir sėdi su bobutėm, padeda buityje, perka ir gamina maistą (ne visai šeimai aišku, o tik bobutei), eina pasivaikščioti, na pagal poreikius. Kainuoja tikrai daug mažiau, nei jūsų sveikata
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 08 29, 20:05)
Ar buvote soc. paramos centre? Ten skiria soc. darbuotojų padėjėjus ar slaugytojų padėjėjus, jie ateina į namus ir sėdi su bobutėm, padeda buityje, perka ir gamina maistą (ne visai šeimai aišku, o tik bobutei), eina pasivaikščioti, na pagal poreikius. Kainuoja tikrai daug mažiau, nei jūsų sveikata

Buvau ten dar pavasari, ten sake, kad pas demencinius ar panasius ligonius nelabai vaiksto.
Dar blogiau butu - mano mama pradetu dar daugiau nervuotis, nes varytu lauk ta zmogu. Jau zinau, nes kai buvom atostogu , samdem aukle, tai ta vos nepabego.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cambala: 29 rugpjūčio 2013 - 21:06
O tai čia galima taip jei tik senatvė kreiptis, nes mes nei invalidumo nebeturime nei nieko daugiau tik savo pensija. Ji labai kaip minėjau pas mus atsistačiusi. Gal jai tiktų toks pabendravimas, reiks pasisukti į tą įstaigą, net nežinojau apie tas soc. paslaugas.

Nes šiai dienai net vaistų mano nebegeria, viskas nuodai ir kažin sako ką ten duodi man... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sniega1 @ 2013 08 29, 22:06)
O tai čia galima taip jei tik senatvė kreiptis, nes mes nei invalidumo nebeturime nei nieko daugiau tik savo pensija. Ji labai kaip minėjau pas mus atsistačiusi. Gal jai tiktų toks pabendravimas, reiks pasisukti į tą įstaigą, net nežinojau apie tas soc. paslaugas.

Nes šiai  dienai net vaistų mano nebegeria, viskas nuodai ir kažin sako ką ten duodi man... doh.gif

Taip, galima, bet pas mus mieste tie soc darbuotojai vaiksto pas senukus, kurie serga kitokiom ligom. Jau ankstesnese temose buvo sneka, galit paskaityti. Pas Jus mieste gal kitaip.
Jei Jus is Vilniaus - tai idedu nuoroda http://www.senoliai.lt/ .
Cia apie si darzeli suaugusiems auksciau rasiau. Bet kai praeitais metais buvau paskaitoj apie tai, sake, kad nemokamai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cambala: 29 rugpjūčio 2013 - 22:17