Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (9)

Laba diena,

draugas slaugo tėtį, jau beveik metus laiko gulintį ant patalo po insultų ir infarktų, ieško pirkti specialios lovos tėčiui Vilniuje, kad galėtų aukščiau pakelti, atlenkti. Ieško nenaujos (šį laikotarpį pats nedirba, nes reikalinga nuolatinė priežiūra), gal galit patarti kur ieškoti? Gal kas slaugė tėvelius ir liko tokia lova nereikalinga?

Atsakyti
Sveikutės,
mes elektrinę slaugos lovą anytai pirkome, pasiskaitę skelbimų portalus. Gal prieš trejus metus. Mokėjome 1000 Lt. Bet dabar, nors mes ir turime, šeimos daktarė siūlė išrašyti. Turbūt lovas, čiužinius nuo pragulų, kėdutes voniai, invalido vežimėlius su šeimos gydytojo siuntimu galima gauti iš socialinės paramos skyriaus. Mes - vilniečiai, poliklinika - Vilniaus rajono.
Atsakyti
QUOTE(Rudenė @ 2013 07 30, 19:05)
Sveikutės,
mes elektrinę slaugos lovą anytai pirkome, pasiskaitę skelbimų portalus. Gal prieš trejus metus. Mokėjome 1000 Lt. Bet dabar, nors mes ir turime, šeimos daktarė siūlė išrašyti. Turbūt lovas, čiužinius nuo pragulų, kėdutes voniai, invalido vežimėlius su šeimos gydytojo siuntimu galima gauti iš socialinės paramos skyriaus. Mes - vilniečiai, poliklinika - Vilniaus rajono.

Kaip suprast "siūlo išrašyti"? Ar čia bud kažkiek kompensuojama , tik vienas daiktas ar keli?
Atsakyti
Iš socialinės paramos skyriaus mes turime vonios kėdutę ir invalido vežimėlį. Gaudami pasirašėme sutartis, kad kai nebereikės - grąžinsime.
Atsakyti
taip taip duoda.. bet buna eile,bent pas mus. mes stovejome eileje ciuziniui,bet taip ir nesulaukeme.... reikia i socialines paramos skyrius kreiptis.
Atsakyti
nu labas, 100 metų
kaip gyvenat ?
merga, kaip tu ?
Mano anyta, velnio pramanyta, cirkus toliau sėkmingai krečia... paskutinį karta ją ožka pavadinau jau.. o tai juokinga. Dar prieš tai kaimynams garsiai pranešė, kad ji mums duos pinigų atostogoms ir demonstratyviai išnešusi ant kiemo ir rėkdama, kad visi girdėtų ( buvo šilta ir kaimynai dauguma lauke buvo) padavė 30 lt... MB daviau velnių, kad išvis ėmė ( aš jau prie mašinos buvau). Reikėjo garsiai, kad visi girdėtų atiduoti ir pasakyti, kad " Ačiū mama, tau tie 30 lt labiau pravers atostogom, nei mums"
Atsakyti
Labas karapuzike smile.gif .
Gyvenam po trp smile.gif .
Eiktu sau bigsmile.gif , o tai tokia suma gavai atostogu, tai kur buvot? Gal Maldyvuose?
Atsakyti
Siek tiek noreciau pasisakyti apie uosviu karsinima. Taip jau isejo, kad pasirinkau ne toki jau gera vyra ir leidau su juo pragyventi 20 metu. Visus tuos metus jo motina stengesi tik del vieno, kad jos sunelis toliau sedetu man ant kupros, varydavo ant manes tiek vyrui, tiek sunui, nors pati puikiai zinojo, koks vargas yra gyventi su jos sunumi. Uosvi, kuris visa gyvena pragyveno kaip ziogelis ir dar smurtautojas, istiko infarktas, ta kart stengiausi padeti ir begiojau i ligonine, kalbejau su gydytojais ir pan. Kaip ten bebutu, esu tokio auklejimo, kad gerbiu vyresnius, tai ir stengiausi visada daryti uosviu atzvilgiu. Kartais supykdavau, pasakydavau uosvenei ka galvoju apie ja, kartais budavo skaudu, bet visada stengiausi paguosti, savotiskai palaikyti juos, aiskindavau vyrui, kad pyktis su tevais negrazu, reikia juos myleti ir rupintis jais. Atejo toks metas, kad viskas igriso juodai. Viskas prasidejo nuo to, kad uosviene pareiske, kad dabar privalome jais rupintis ir is karto suskele kruva salygu: lankytis pas gydytojus, ismokti atmintinai jos ligas, vezioti ja i norimus uzsiemimus ir pan. Tokias scenas kele, kad tikriausiai bet koks aktorius galetu ilsetis po jos dramu. doh.gif Na as visaip raminau vyra, stengiausi jam paaiskinti, kad galbut jo mamai jau prasidejo silpnaprotyste, kaip reiktu bendrauti, ka daryti. Pagailo ju visu ir pasineriau i pagalba: veziau uosvi i ligonine, nesiau kysius gydytojams, stengiausi, kad gautu pacia geriausia prieziura. Uosvienei radau moteriske, kuri ateitu pas ja ir su ja uzsiimtu ir priziuretu. Taciau viskas taip apsiverte, kad mano vyras atgule laimingai ant lovos, vis ilsisi ir FB bendrauja, o as kaip ta durnele pajutau, kad sita seimynele manim naudojasi tiesiog. Kaip pvz papasakosiu: manu uosvienei prireike papildyti tele2 kortele, tai ji man skambina i darba, i mobilu, i namus gal koki 20 kartu, is to padare tokia tragedija, visus sukele ant koju. Po tokiu cirku nusprendziau, gana, tegul tevu karsinimu uzsiima ju sunus, o as turiu savo tevus, be to laikau visus namu kampus ir manau sito uztenka. Taciau siandien mane apeme kazkokia sazines grauzatis, tarsi elgiuosi netinkamai, kad tureciau suprasti uosvius ir iems padeti. Kas gali pasakyti, ar privalau taip elgtis?
Atsakyti
tikrai manau turi savo tevus jais ir rupinkis.... perdaug perdaug juos apsokinejai. jie iprato ir naudojosi tavimi.
Atsakyti
Kosmaras, besitikinti. Stiprybes tau. Esi per daug gera. As tavo vietoj tikrai nesigadinciau sau sveikatos su tokia seimyna. Tai kas bus kai pati susivariusi atgulsi(neduok Die)? Galvoji vyras ar uosviene tave priziuretu jei kazkas nutiktu(bent jau is aprasymo toks ispudis susidare)? Patarciau daugiau rupintis savimi(jei su vyru nelabai pasiseke) ir savo tevais. O cia tave sazine grauzia... g.gif Mano broliene isvis neateina savo vyro mamos aplankyti, niekada neskambina, niekada nepasiulo nors pusdienio iseigines man. Ir jos sazine negrauzia(o vyras tai jai geras pasitaike,vakuoja namie viska, seimininkauja, uzgaidos jos pildo)...
Manau rami turetu buti tavo tasazine,nes vis tik kazka padarei del ju.
Atsakyti
Aciu, jums uz patarimus.... 4u.gif Taip ir padarysiu, paliksiui savo vyrui jo tevu problemas. Siandien vel anyta skambino istisai visur, kur tik yra tel.rysys Samoningai nekeliau, nes puikiai zinau visus jos dusavimus, rypavimus ir priekaistus. blush2.gif Manau, daviau daug daugiau nei gavau is ju visu sudejus kartu. Tiesiog pailsesiu mirksiukas.gif Sekmes, Jums, ir stiprybes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(karapuzike @ 2013 07 31, 13:14)
nu labas, 100 metų
kaip gyvenat ?
merga, kaip tu ?
Mano anyta, velnio pramanyta, cirkus toliau sėkmingai krečia... paskutinį karta ją ožka pavadinau jau.. o tai juokinga. Dar prieš tai kaimynams garsiai pranešė, kad ji mums duos pinigų atostogoms ir demonstratyviai išnešusi ant kiemo ir rėkdama, kad visi girdėtų ( buvo šilta ir kaimynai dauguma lauke buvo) padavė 30 lt...  MB daviau velnių, kad išvis ėmė ( aš jau prie mašinos buvau). Reikėjo garsiai, kad visi girdėtų atiduoti ir pasakyti, kad " Ačiū mama, tau tie 30 lt labiau pravers atostogom, nei mums"

Sveika,mieloji, kaip V. laikosi ,kaip reabilitacija?
Maniškė kol kas ramybės stadijoj.Buvo biški subujavusi,bet MB ją nusodino,o šiaip nauji vaistai matomai ją slopina. Tik pas maniškę apetitas kaip pas kokį besoti jau nebežianu kaip primaitinti. Buvo ir pradėjus reikalauti savo pensijos(pasak jos mes ją" vargšę",apvaginėjam),bet kai užsiutusi įsimečiau į mašiną nuvažiavom į vaistinę ir pati pamatė kiek mokam vien tik už jos vaistus užsičiaupė, o kur dar maistas,mokesčiai!Tik kariauju su ja dėl higienos. Ją iš maudyti tolygu man numesti 20 kg hihihi.gif. Vaikšto pasmirdus apie patalynės ir jos drabužių skalbimą jau nekalbu doh.gif . Dabar pats darbymetis ir aplink ją šokinėt nėr kada,okur koncervavimai ,vakavimai doh.gif
Atsakyti