Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (9)

QUOTE(vaižgantė @ 2013 06 05, 22:37)
Cambala, mamai liepos 5 bus 81. Iki gaisro, kuris buvo spalio 23 d., mano mama buvo normaliausia, sveika ir stipri moteris. Tai, ką ji patyrė gaisro metu, paliko savo pėdsakus...

Tai ko norėt, kad žmogui būtų 80 metų ir ne visada TV mokėtų įsijungt... smile.gif ? Šaunuolė, tokio amžiaus sulaukus, nėra ko norėt...
Atsakyti
Labai ačiū visoms 4u.gif
Žinokit vaistukų liko. Buronilio bonkiukas, ketipinoro 25 mg.dėžutė, tiapridal 100 mg. gal 4 dėžutės (pastaruoju metu gydytoja vis kaitaliojo vaistus, tai pirkau visokius ir kompensuojamus, ir ne), haloperidolio lašiukų buteliukas ir gal dar receptas haloperidoliui yra, axuros 2 lapeliai dar nebaigti.
Gal kas naudojat, tai galiu atiduoti, nes vistiek reiks išmesti.
Ai, dar stilnoksas (migdomasis) yra.
Tai va, prašom mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas
visai jau jus apleidau per savo reikalus. gyvenimas veža. Šalia vyro, kuris sparčiai sveiksta dar ir babulę parvežė man. Gegužę jau tralialiuškes kelis kartus pati gėriau. Bet va nuo šios savaitės vytą parsivežiau namo, didžiajai mokykla baigėsi, visi stojamieji į muzikalkę. mažajai paėmiau daržely atostogas ir palikau abi namie su tėvu. Tai man beliko TIK DARBAS ir jokių vežiojimu po mokymo įstaigas, ligonines ir tt... ir pas bobulę karts nuo karto nuvažiuoti, paklausyti jos dejonių, bajerių, pletkų , apipirkti, aptvarkyti ... Tai šią savaitę atsigavau. Jau ir grožio salonus aplankiau, nes jau buvau apsileidusi kaip belenkas... blakstienos tik 2 bebuvo likę, nagai irgi belenkokie
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2013 06 05, 23:12)
Tai ko norėt, kad žmogui būtų 80 metų ir ne visada TV mokėtų įsijungt... smile.gif ? Šaunuolė, tokio amžiaus sulaukus, nėra ko norėt...

Ji prieš metus šituo laiku mieste renginius vedė, o šiąnakt į lovą prisiusiojo, būdama su sauskelnėmis, ir pragulėjo iki ryto ramiausiai visa šlapia...
Mamos abu tėvai sulaukė 85 m būdami visiškai blaivo proto, jos giminėj nėra buvę jokių alzhaimerių ir senatvinių dėemensijų.
Negaliu priprasti prie tokio pasikeitimo...
80-ečiai yra labai skirtingi... Pažįstu moterį, kuri artėdama prie savo 90-ečio dar po pasaulį važinėja, kur jau ten tv įsijungti... ax.gif Mūsų giminėje apskritai daug ilgaamžių, mažai kas 80-ies nesulaukia. O ir mano mama iš darbo išėjo prieš savo 80-etį, nes nusprendė, kad jau nebepadoru dirbti...Jos niekas nevarė...
Atsakyti
na vaizgante laikykis...
tai va nyksta smegenis... maniskei irgi tas pats buvo. baisu..
as ir dar negaliu apsipratsi tylu,ramu,skubeti nera kur...
Atsakyti
QUOTE(sandraMAR29 @ 2013 06 06, 13:11)
na vaizgante laikykis...
tai va nyksta smegenis... maniskei irgi tas pats buvo. baisu..
as ir dar negaliu apsipratsi tylu,ramu,skubeti nera kur...

Mąsčiau rudenį grįžti į savo darbus, o dabar pažiūriu į balą lovoje ir abejoju...
Atsakyti
Aš nežinau kas čia darosi, bet mūsų tėvų karta tokiam amžiui žiauriai demencuoja. Tiek forume pasiskaitai, tai su pažįstamais pasišneki. Kažkoks šio amžiaus maras verysad.gif . Nebereik žiūrėti į savo senelius ar prosenelius, mano mamos giminėj taip pat visi buvo ilgaamžiai ir sveiko proto. Kažkas darosi ir viskas... Net mokslininkai (skaitant info apie demenciją ir Alzheimerį) nežino to kilmės... Neaišku kas ir iš kur su tom smegenim taip.
Atsakyti
Sveikutes,
užuojauta netekusioms, tegu ilsisi ramybėje.
Mamos kojos žaizdos sugijo, šnd. su skolintu vėžimėliu vežiau į Migraciją tapatybės kortelei nufotografuoti. Anksčiau skaičiau, kad nemažai daliai Jūsų artimųjų tvarkėt dokumentus, padarytus atiduoda tik kortelės savininkui t.y mano atveju mano mamai ar galėsiu ir aš paimt? nes tas nuvežimas jau labai sudėtingas man šnd. gavosi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sapniukass @ 2013 06 06, 15:18)
Sveikutes,
užuojauta netekusioms, tegu ilsisi ramybėje.
Mamos kojos žaizdos sugijo, šnd. su skolintu vėžimėliu vežiau į Migraciją tapatybės kortelei nufotografuoti. Anksčiau skaičiau, kad nemažai daliai Jūsų artimųjų tvarkėt dokumentus, padarytus atiduoda tik kortelės savininkui t.y mano atveju mano mamai ar galėsiu ir aš paimt? nes tas nuvežimas jau labai sudėtingas man šnd. gavosi ax.gif

Jei priduodant dokumentus mama pati pasirašė-tai atsiimant turės pati dalyvauti. Bet galit atvažiuoti su mašina, mamą palikti mašinoje- ateiti ir sakyti, kad mama nevaikšto-inspektorė su dokumentais nuieis iki mašinos, kad paiimti parašą. Bent jau provincijoje taip galima.
Aš savo tėvams kviečiau į namus, kad atvažiuotų su tuo aparatu fotkint. Tai dabar galėsiu aš atsiimti jų korteles.

Aš tyliai čia paskaitinėju pas jus 4u.gif Paliūdžiu kartu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 06 06, 14:30)
drinks_cheers.gif Kazkur skaiciau, kad zmoniu smegenys mirsta, kai jaunysteje daug mokesi biggrin.gif Nu skamba kaip anekdotas, ale gal tiesos tame yra g.gif Mano proseneliai buvo ilgaamziai, mire sviesaus proto. O va mociute 88 metu, o demensija subujojusi doh.gif Bet ji baigusi tris aukstuosius, du is ju Rusijoj rusu kalba po II pasaulinio karo, dirbo vadovaujama darba visa gyvenima, vazinejo i kursus ir tobulinosi iki 70 metu doh.gif O dabar ziurim-ir nesuprantam, kaip zmogus pasikeite...
O vyro mociutei 94 metai, visa gyvenima buvo siuveja juodadarbe su pradiniu issilavinimu, tai ir dabar yra sviesaus proto, miela malonu su ja sneketis, rupintis ja nereikia thumbup.gif  thumbup.gif

Įdomi čia ta tavo hipotezė biggrin.gif
Mano tėvo sesuo 82 m., pati viena gyvena, šviesaus proto, mokslų baigus pakankamai.
Dar turiu vilties, kad mamai prašviesės, kai į jos namus nuvažiuosim, per vasarą pabūsim...Laukiam, kol baigs pervedžioti elektrą visame name, ir važiuosim...Gi sudegė visi laidai...Brolis gal šį šeštadienį nupirks elektrinę viryklę, šaldytuvą, skalbyklę. Pajungs ir atvažiuosim. Tada bus daug dažymo, tapetavimo ir t.t. Laukia manęs darbymetis...Mamos visos santaupos baigia sueiti remontams...Tiek, kad kai reikės parduoti, namas bus patrauklesnis...
Atsakyti
mano mociute ir daug baigusi... 40m mokykloje pradirbusi. mokytoja rusu... bet va kaip gyvenimelis pakrypo...
db jau ilsisi ramybeje.... verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(karapuzike @ 2013 06 06, 11:24)
Labas
visai jau jus apleidau per savo reikalus. gyvenimas veža. Šalia vyro, kuris sparčiai sveiksta dar ir  babulę parvežė man. Gegužę jau tralialiuškes kelis kartus pati gėriau. Bet va nuo šios savaitės vytą parsivežiau namo, didžiajai mokykla baigėsi, visi stojamieji į muzikalkę. mažajai paėmiau daržely atostogas ir palikau abi namie su tėvu. Tai man beliko TIK DARBAS ir jokių vežiojimu po mokymo įstaigas, ligonines ir tt... ir pas bobulę karts nuo karto nuvažiuoti, paklausyti jos dejonių, bajerių, pletkų , apipirkti, aptvarkyti ... Tai šią savaitę atsigavau. Jau ir grožio salonus aplankiau, nes jau buvau apsileidusi kaip belenkas... blakstienos tik 2 bebuvo likę, nagai irgi belenkokie

Labas ,pražuvėle,jau mintys sukosi į kolegas kreitpis su šuniais paieškon lotuliukas.gif

Smagu girdėti geras naujienas. thumbup.gif thumbup.gif Vyriukui 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif ,tik lai nebando pulti iš kart prie darbų ,nes paskui žėk ir bus recidyvas.
Kur buvai išiuntus savo babikę,gal adreiukiu pasidalinsi,nes su savąja baigiu nukvaksėt doh.gif
Atsakyti