Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (9)

visur visada nudegti galima....
bet as pritariu cambalai....
Atsakyti
Nenorėčiau tikėti, kad kokie privatūs senelių namai dirba pigiau schmoll.gif o valdiškuose teko lankyti savo pirmąją mokytoją: nerealus šlapimo tvaikas jau koridoriuose atima žadą, kambarėliai tik vienas kitas kažkokį remontą nuo pastatymo laikų matę (ir jie taip pat ne už gražias akis), senoliai su pragulom šonuose, nes niekas ten prie jų net apverst neprieina doh.gif O pensijos vis tiek tik 20% palieka savoms reikmėms. Kitą dalį paima kaip mokestį už paslaugas. Nežinau. Man baisu. Reikia tai pamatyti, patirti ir užuosti blink.gif Tikiuosi, kad nei mano tėvams, nei man, nei mano vaikams niekada neteks tokios senatvės patirti. Aš jau geriau sumokėsiu 20 lt už valandą kokius 3 kartus per savaitę darbuotojai, ateinančiai apipirkt, namus sutvarkyt, nupraust, pagamint maisto, nei atiduot į senelių globos namus, atimt pensiją ir žinot, kad vis tiek niekas ten nepribėga. Taip, personalas vienoks ar kitoks yra nuolat, bet niekas ten nekreipia dėmesio schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(jbs @ 2013 05 30, 15:33)
Nenorėčiau tikėti, kad kokie privatūs senelių namai dirba pigiau  schmoll.gif o valdiškuose teko lankyti savo pirmąją mokytoją: nerealus šlapimo tvaikas jau koridoriuose atima žadą, kambarėliai tik vienas kitas kažkokį remontą nuo pastatymo laikų matę (ir jie taip pat ne už gražias akis), senoliai su pragulom šonuose, nes niekas ten prie jų net apverst neprieina  doh.gif  O pensijos vis tiek tik 20% palieka savoms reikmėms. Kitą dalį paima kaip mokestį už paslaugas. Nežinau. Man baisu. Reikia tai pamatyti,  patirti ir užuosti  blink.gif  Tikiuosi, kad nei mano  tėvams, nei man, nei mano vaikams niekada neteks tokios senatvės patirti. Aš jau geriau sumokėsiu 20 lt už  valandą kokius 3 kartus per savaitę darbuotojai, ateinančiai apipirkt, namus sutvarkyt,  nupraust, pagamint maisto, nei atiduot į senelių globos namus, atimt pensiją ir žinot, kad vis tiek niekas ten nepribėga. Taip, personalas vienoks ar kitoks yra nuolat, bet niekas ten nekreipia dėmesio  schmoll.gif

Na žinot iš privačių slaugos firmų naudos gali būti tiek, kiek iš nemokamai tas paslaugas atliekančių socialinių centrų darbuotojų.

O dar ieškant slaugės pabandykit kreiptis į Caritas draugiją. Gal ten galėtų ką rekomenduoti,.
Atsakyti
Sakykit, ar senelių namuose užtenka pensijos? Mano dėdė yra senelių namuose, kurie šalia kunigų seminarijos, jo pensija didelė, bet neužtenka. Bijau pameluoti, bet man atrodo, kad mėnesiui 2500 Lt. Buvau pas jį, sąlygos baisios... Kartą naktį iškrito iš lovos, tai skambino giminaičiui, tas atlėkė ir įkėlė...
Aš kartais pagalvoju, kad rudenį jau galėčiau kokio valandinio darbelio pasiieškoti, jei ir toliau mamai taip gerės. Puikiausiai galėčiau dar ir kokį kitą senuką pažiūrėti... Jaučiu, kad labai užsisėdėjau namuose...Jau kažkokios veiklos norisi...
Atsakyti
Lovos gal ir geros... Kai nuėjau dėdės aplankyti, graudu pasidarė... Jis buvęs žymios Vilniaus mokyklos direktorius, papratęs būti tarp žmonių, gyventi plačiai, o čia, tame mažame kambarėlyje, bufetėlis rūriko laikų, senos nutysusios užuolaidos...Kvapas...Sulysęs, sukritęs... ir jokios kitos šnekos, tik apie šlovinguosius savo direktoriavimo laikus...
Atsakyti
oi matot vieniem pasiseka geriau kitiem nelabai...
as ir girdejau kad pencijos neuztenka seneliu namuose...
Atsakyti
O gal kas kokių rekomendacijų turi blush2.gif ? Gal kokią padorią moteriškutę gali kas rekomenduoti Vilniuje Pilaitėje blush2.gif . Vežčiausi aš namo ir gatava.
Reiktų kad dieną tik kažkiek ateitų aptvarkyti, pajudinti, kad negulėtų ištisai, pamaitinti. Šiuo metu dar ir vyras namuose be darbo, tai padėtų, bet pats nesusitvarkytų g.gif .
Važiuoju šiandien pas gydytoją, sužinosiu, kiek dar laikys ją ten verysad.gif .
Atsakyti
QUOTE(Lepsva @ 2013 05 31, 08:57)
O gal kas kokių rekomendacijų turi blush2.gif ? Gal kokią padorią moteriškutę gali kas rekomenduoti Vilniuje Pilaitėje  blush2.gif . Vežčiausi aš namo ir gatava.
Reiktų kad dieną tik kažkiek ateitų aptvarkyti, pajudinti, kad negulėtų ištisai, pamaitinti. Šiuo metu dar ir vyras namuose be darbo, tai padėtų, bet pats nesusitvarkytų  g.gif .
Važiuoju šiandien pas gydytoją, sužinosiu, kiek dar laikys ją ten  verysad.gif .

Bandykit duoti skelbimą, o paskui atsirinksit.
Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2013 05 30, 16:55)
Sakykit, ar senelių namuose užtenka pensijos? Mano dėdė yra senelių namuose, kurie šalia kunigų seminarijos, jo pensija didelė, bet neužtenka. Bijau pameluoti, bet man atrodo, kad mėnesiui 2500 Lt. Buvau pas jį, sąlygos baisios... Kartą naktį iškrito iš lovos, tai skambino giminaičiui, tas atlėkė ir įkėlė...
Aš kartais pagalvoju, kad rudenį jau galėčiau kokio valandinio darbelio pasiieškoti, jei ir toliau mamai taip gerės. Puikiausiai galėčiau dar ir kokį kitą senuką pažiūrėti... Jaučiu, kad labai užsisėdėjau namuose...Jau kažkokios veiklos norisi...

Neužtenka, bet galima kreiptis į seniniją ar savivaldybę su prašymų , dėl trūkstamų lėšų kompensavimo. Detaliau paaiškintų socialinių paslaugų centre.
Atsakyti
na ka gryzau is sventes darzelyje. paskutine diena,atotogausime visa vasarele...
Atsakyti
QUOTE(Lepsva @ 2013 05 31, 07:57)
O gal kas kokių rekomendacijų turi blush2.gif ? Gal kokią padorią moteriškutę gali kas rekomenduoti Vilniuje Pilaitėje  blush2.gif . Vežčiausi aš namo ir gatava.
Reiktų kad dieną tik kažkiek ateitų aptvarkyti, pajudinti, kad negulėtų ištisai, pamaitinti. Šiuo metu dar ir vyras namuose be darbo, tai padėtų, bet pats nesusitvarkytų  g.gif .
Važiuoju šiandien pas gydytoją, sužinosiu, kiek dar laikys ją ten  verysad.gif .

Aš gyvenu Pilaitėje, bet padėti galėčiau ne anksčiau kaip nuo rugpjūčio vidurio. Galėčiau dar paklausti vienos draugės, ar ji turi dabar darbą, ar ne. Ji gyvena prie RIMI.
Atsakyti
Šiandien su mama apsilankėm pas pulmonologą, paskyrė dar vienus vaistus. Kitą savaitę vesiu pas kardiologę. Padarys echoskopiją, pasitarsiu dėl kraujospūdžio, tachikardijos. Jaučiuosi kaip medikė namuose, nes kačiukams į akis gentomicino lašus lašinu, šunys suviduriavo, tuos tenka gydyti doh.gif
Atsakyti
Šiandien mire mūsų kaimynas.Nuostabus kaip reta žmogus buvo.Labai gaila.Važiuosim į laiduotuves.
Atsakyti