Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (9)

QUOTE(jolantoska @ 2013 05 28, 14:33)
Aišku, kad ne tam, tačiau , kada ateina senatvė , glaudžiamės būtent prie vaikų.

O kur daugiau? Gi niekas neišveža su rogutėmis į mišką numirti smile.gif
Turiu nuojautą, kad sūnūs manęs nežiūrės, nes išlėks abu į užsienį gyventi.
Kažkada, kai po vienu stogu gyveno kelios kartos, buvo lengviau ir vaikus auginti, ir seną nukaršinti, o dabar kai visi išsibarstė, susvetimėjo, turim daugiau rūpesčių ir su vaikais, ir su senais smile.gif
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif skaitau Jūsų bėdas ir galvoju, kad gal ne nuo lyties priklauso, ar vaikai galės/norės rūpintis savo tėvais senatvėje: juk daug kas į užsienius išvažiuoja, kiti - dirba 12 valandų per parą, kad savo vaikus išmaitint doh.gif Ar nebandėte ieškoti pagalbos socialinių paslaugų centruose? Yra tokios paslaugos teikiamos ir Lietuvoje. Nebebūtina vežti savo senų ar sergančių tėvų į slaugos ligonines ar senelių globos namus. Žinau bent dvi įmones, kurios teikia socialinės priežiūros ir slaugos paslaugas kliento namuose.
Atsakyti
Savo aplinkoje neturiu nė vieno pavyzdžio, kad sūnus prižiūrėtų savo seną mamą/tėvą. Tik dukros. ax.gif
Atsakyti
taip pat ir as....
Atsakyti
Jeigu savo mamą būčiau atidavus į slaugą, ji jau būtų kapinėse. Niekas mamos taip gerai neprižiūrės kaip dukra. Aš ją visą laiką stebiu, jei aks, tuoj šoku matuoti spaudimą, dairytis vaistų, virti arbatą ir t.t. Ar gali kas nors tai padaryti geriau?
Kai pasakiau broliui, kad iš ligoninės mamą pasiimsiu pas save, jis reagavo taip, tarsi tai būtų savaime suprantama, nors ir jo, ir mano namuose vietos nėra...Mes dabar labai ankštai gyvenam. Bet ką padarysi...
Atsakyti
Tikrai taip. Dukra visada geriau zino kas jos mamai geriau.
Bet as savo vaika gimdziau ne tam, kad mane senatvej priziuretu. Nors ka cia man sneketi, vistiek busiu pikta boba savo marciai lotuliukas.gif , tegu gruda mane i seneliu namus doh.gif .
O jei dar vaikai zino, kad jie buvo laukiami tik tam doh.gif , tai jau nebegerai... Mano draugei tevai pasake(trys dukros, ji jauniausia), kad ji tures juos senatvej priziureti, tai drauge uzsidirbo pinigu, nusipirko savo buta ir isejo is ju...Bendrauja labai minimaliai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cambala: 29 gegužės 2013 - 22:59
Aš turiu kitokį pavyzdį, kuomet dukra rūpinosi fiziškai (kol galėjo), o sūnus laiko tam neturėjo. TAČIAU! Jis uždirbo pinigus ir mokėjo už operacijas, už lovadienius, už papildomą slaugą. Tai pasakykit, kuris rūpinosi labiau (mažiau)? Ar būtų dukra savo pasedėjimu šalia labiau padėjusi su 0 kišenėj? Už pasedėjimą ligoninė net nebūtų priėmusi beviltiško merdinčio ligonio! Žinoma, to žmogaus jau nėra tarp gyvųjų. Bet mano akimis žiūrint, jie tėvu rūpinosi abu. Kiekvienas pagal savo galimybes. Tik vieno iš jų rūpestis realus, nors plika akimi nematomas, o kito - visiems matomas, bet be naudos.
Atsakyti
Tikrai yra sūnų kurie motina rūpinasi ir rūpinasi taip, kad likau sužavėta. Mama gulėjo klinikų neurologiniam skyriuj. O šalia jos paguldė moterį po insulto, dešinė pusė paralyžuota. Sūnus naktį miegodavo šalia jos lovos ant grindų, masažuodavo, matindavo,prausdavo , pampersą kesdavo. O kiek švelnumo jai dovanojo ....

Jei kalbėti apie slaugos namus tai per du mėnesius slaugos namuose mama pasiekė neįtikėtinų rezultatų. Jei prieš puse metų ji lovoj savarankiškai atsisėst negalėjo, tai dabar pati nulipa iš trečio aukšto ir užlipa .

O senelių namai gerai. Bet per prievartą į juos nenuveši. Šneka seneliukai daug, bet į jokius senelių namus jie nenori. Jų visų svajonė numirti savo namuose. Ir niekas jais taip gerai nepasirūpins kaip vaikai.
Atsakyti
QUOTE(jolantoska @ 2013 05 30, 09:52)

O senelių namai gerai. Bet per prievartą į juos nenuveši. Šneka seneliukai daug, bet į jokius senelių namus jie nenori. Jų visų svajonė numirti savo namuose. Ir niekas jais taip gerai nepasirūpins kaip vaikai.

Tikrai taip drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Mano vyras motiną parsivežė pas save nors turi ir brolių ir sesrų,bet visi užsiėmę,visi tiek reikalų turi kaip tris kiaules pasipjovę čia tik mes vieni neturime ko veikti hihihi.gif
vsio iš varau į laukus šian pas mus dar be lietaus tai,reik aspsisukti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 05 30, 10:17)
Kad jus zinotumet, kaip rauda mociute seneliu namuose cray.gif  Kaskart nuvaziuoju ir griztu prislegta, nes tiek jos asaru nemaciau per visa dvidesimt metu atgal. doh.gif O juk prieziura idealia turi, pamaitinta, apziureta, lankoma, bet...nelaiminga verysad.gif Cia mums tik atrodo, kad viena laime papulti tarp savo bendraamziu, su pastovia prieziura, ale kai sueina tas amzius tie bendraamziai nebeatrodo tokie geidziami, tiesiasi prie artimuju, glaudziasi prie vaiku.

Būtent. Mano mama sako, kad jai bendraut nesinori, bet smagu , kad yra tarp savų.
Atsakyti
sveikos.. as niekaip neiprantu kad nera.. vis skubu namo,valgyt duoti,o kad niekas nelaukia pamatau gryzusi...
aisku ne visi sunus tokie,bet yra... yra kurie gal geriau ziuri nei dukros,bet vistiek dazniausiai dukros ziuri...
babejo jei sunus skyrre pinigeliu mamos gerovei tai aisku ir jis dasideda...
bet db is mano puses tai nieko jis nskyre niekada....
Atsakyti
QUOTE(jolantoska @ 2013 05 30, 08:52)

Jei kalbėti apie slaugos namus tai per du mėnesius slaugos namuose mama pasiekė neįtikėtinų rezultatų. Jei prieš puse metų ji lovoj savarankiškai atsisėst negalėjo, tai dabar pati nulipa iš trečio aukšto ir užlipa .

Sveiki, 4u.gif ,
Kaži, apie kokius slaugos namus kalbat? Mums dabar toks momentas, kad reikia apsispręsti. Ligoninėje nenori laikyti, pataria susirasti slaugą, nes šiuo metu nepaeina. Moteriškei 83 metai, serga Alzheimeriu. Visą laiką buvo namuose ir susitvarkydavome. Bet pradėjo tinti kojos ir nuvežėm į ligoninę. Ir prasidėjo cirkai: ji svetimoje vietoje pasidarė nevaldoma, o gydytojai atsisalė gydyti (visą parą prie jos būti neturiu galimybės). Atsidūrėme N.Vilnioj. Ten aptvarkė psichiką, padarė tyrimus, bet daugiau, kaip 8 d. nenori laikyti. Aišku, ji dabar ramesnė, bet ir nebelabai paeina (matyt raminantys veikia). Namo vežti šiuo metu bijau. Nes kai išeisiu į darbą, nežinia ką rasiu. Labai norėčiau rasti normalią slaugos ligoninę, kad ją kažkiek prižiūrėtų, gal pamankštintų. Dar viliuosi, kad ji nors iki tuliko nušlepsėtų.
Ačiū,už bet kokią kokią informaciją 4u.gif
Atsakyti