QUOTE(sena pažįstama @ 2013 05 16, 16:06)
Homeopatiniai vaistai paremti placebu: va bobulei vaistas nuo traumu sugebejo sureguliuoti spaudima, ir valio Ir siaip as juos vertinu ne kaip vaistus, o kaip svesto vandens gerima Nuo jo nei nusinuodys, nei kas ten pageres, bet jei zmogus tiki, tai tikejimas stebuklus daro.
Mano pažįstamas gydytojas dermatologas- kosmetologas pasakojo, kaip padarė eksperimentą. Atėjo pas jį moteris dėl veido problemų, jis apžiūrėjo ir davė jai paprasto vazelino dėžutę ir liepė veidą tepti tris kartus per dieną, ateiti už kažkiek laiko. Ateina ta moteris po kiek laiko ir sako: daktare, bet koks tas jūsų tepalas geras- padėjo. Taip ir su tais homeopatiniais vaistais...Žmones gydo jų tikėjimas...Pvz., yra dabar mada vandenį litrais pliumpinti, na negaliu aš , nors tu ką, mane tuoj pykina nuo jo. Prisiverčiau jį gerti gal pusę metų- poveikis lygus nuliui. O tie, kurie tiki, koks vanduo stebuklingas, kaip visas ligas išgydo, vis pasakoja, kaip jiems gerai tas vanduo- tas praėjo, nuo ano pasveiko...Dar ta žaliavalgystė dabar...Kai manęs klausia, kokios aš nuomonės apie žaliavalgystę, atsakau, kad tai labai puikus dalykams pusryčiams ir vasarai, kai savų daržovių užsiaugini