Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (9)

QUOTE(sandraMAR29 @ 2013 05 12, 15:06)
pas maniske irgi buna zemas,ypac po kaptoprilio... kai didelis,tada numusu tada zemas... nesuprasi.

Kaptoprilis nėra skirtas ilgalaikiam spaudimo reguliavimui. Ir spaudimui reikia neleisti pakilti, o ne numušinėti jau sukilusį.
Atsakyti
Kada spaudimas nuo medikamentu perdozavimo nukrenta - tai suprantu, pas mano mama nuo buronilio ar haloperidolio jis renta, tada nereikia duoti kitu spaudima mazinanciu vaistu, bet kad po povandeninio masazo(t.y. po kruvio) spaudimas kristu... hmmm... g.gif , tikra nesamone.
Spaudima reguliuoju gal daugiau nei 10 metu, idomu ar atsiras medikas, kuris pasakys, kad spaudimas krenta po masazo...
Vaizgante, jusu motinai spaudima numusa sermion'as (juk naudojat ji ar ne?). O jei zmogus tiginiavo, o po to buvo fizinis kruvis - tai atvirksciai turi buti - spaudimas pakiltu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cambala: 12 gegužės 2013 - 22:32
cambala, tam tikras masažas, perlinės vonios ir pan. tikrai turi antihipertenzinį poveikį, tačiau toli gražu ne visuomet to užtenka spaudimo sumažinimui.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2013 05 12, 22:28)
Kada spaudimas nuo medikamentu perdozavimo nukrenta - tai suprantu, pas mano mama nuo buronilio ar haloperidolio jis renta, tada nereikia duoti kitu spaudima mazinanciu vaistu, bet kad po povandeninio masazo(t.y. po kruvio) spaudimas kristu... hmmm... g.gif , tikra nesamone.
Spaudima reguliuoju gal daugiau nei 10 metu, idomu ar atsiras medikas, kuris pasakys, kad spaudimas krenta po masazo...
Vaizgante, jusu motinai spaudima numusa sermion'as (juk naudojat ji ar ne?). O jei zmogus tiginiavo, o po to buvo fizinis kruvis - tai atvirksciai turi buti - spaudimas pakiltu...

Mus masažuotoja įspėjo, kad vieniems po masažo spaudimas pakyla, kitiems- nukrenta.
Esu baigus daug masažo kursų, bet su povandeniniu masažu, jo metodika nesu susidūrus, nežinau.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2013 05 12, 23:26)
Mus masažuotoja įspėjo, kad vieniems po masažo spaudimas pakyla, kitiems- nukrenta.
Esu baigus daug masažo kursų, bet su povandeniniu masažu, jo metodika nesu susidūrus, nežinau.

Bet sermion'as tikrai palaisniui zemina spaudima. Gali buti tikrai nuo jo.
Mano mamai per mano atostogas brolis su vaiku ''numuse'' spaudima su spaudima mazinaciais ir psichotropiniais. Mamai kraujspudis buvo 70- 40- ir dar kazkiek doh.gif , ji prarado samone ir isgriuvo, aisku jie kviete greitaja, bego vaikas pas kaimyne (nes greitojoj dirba), state laseline, veze i ligonine... Aciu Dievui pasibaige viskas gerai, mama atsigavo, i ligonne negulde.
Zemas kraujospudis ne ka maziau pavojingas nei aukstas. Gali nukristi iki nepakeliamo lygio ir tada jau tikrai blogai... Tai kad reikia pastoviai stebeti ...
Atsakyti
mes anksciau betaserc naudojom nes lb svaigo galva jai...o db naudojam vinopocetine....
tai as zinau del kaptoprilio viska... lb retai ji duodu,nakti va buvo sukiles pries dvi sav ar kada cia jau nebezinau,tai ir sudaviau... po kurio laiko ziuriu lb zemas. tai irgi nedaviau tada vaistu kuriuos geria kasdien kad reguliuotu... reiskias viska teisingai darau.
o kaip pakelti spaudimas jei jis zemas?? jai savaime ziuriu susitvarke,.. db normalus. kiek matuoju....
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 05 13, 06:09)
Mums daktarai aiskino, kad sermionui neverta net pinigu leisti-ne velnio jis nemazina anei jokias kraujagysles neplatina, sake, sveikam gerti jis doh.gif Kur kas efektyvesnis vaistas-Betaserkas drinks_cheers.gif

Pažiūrėjau, kad sermiono šalutinis poveikis- spaudimo sumažėjimas. Paėmiau tuos vaistus ir padėjau, kad nerastų. O juos nupirkau tik todėl, kad ji reikalavo. Gi žinau, kad nulis jie, bet placebo irgi gerai, kai žmogus tiki...
Dabar pamatavau- 120/70. Kaip mano. Vakar buvo mažiau. Gal grįš į normą.
Ačiū, mergaitės, kad perspėjot 4u.gif
Aš šiandien neišsimiegojus- naktį teko katei pribuvėja būti. Turim tris naujagimius.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2013 05 13, 12:18)

Ačiū, mergaitės, kad perspėjot  4u.gif
Aš šiandien neišsimiegojus- naktį teko katei pribuvėja būti. Turim tris naujagimius.

Sveikinu su šeimos pagausėjimu biggrin.gif 4u.gif

O kas liečia masažus,tai nutraukti nebūtina,kraujospūdžio kilimias/kritimas normalus dalykas,kuris savaime susitvarkys smile.gif
Atsakyti
o sveikiinimai su pagausejimu...
Atsakyti
QUOTE(sandraMAR29 @ 2013 05 13, 18:09)
o sveikiinimai su pagausejimu...

Dėkui. Sveikinimus katei perduosiu lotuliukas.gif Ji ne mano- prieglaudos. Pastoviai mano balkone gyvena prieglaudiniai kačiukai, kol jiems namai surandami, o šįsyk priėmiau besilaukiančią rainiukę. Dabar mums tv nebereikia- visi sėdi prie katės narvo ir žiūri biggrin.gif

O kad po povandeninio masažo nukrinta spaudimas, įsitikinau šiandien pati...Vakar buvau masaže (malonumas nerealus), šį rytą mano spaudimas buvo 110/60. Suvalgiau gabalą juodo šokolado, pranešiau šeimai, kad man būtinas poilsis ir ėjau pamiegoti. išsimiegojau gerai, atsikėliau- spaudiams grįžo į vėžes. (Dar noriu masažooooooo smile.gif )
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 05 14, 16:46)
Cia mazas? Cia normalu normaliausias biggrin.gif Maniskis va mazas-90/60, o kai uzkyla iki 120/70-panikos priepolis istinka lotuliukas.gif

Normalus kraujospūdis yra 120/70 mano metų žmogui. Tiek manasis visada ir būna. Jei bent kiek kilsteli (iki 130), iškart pajuntu, nes pasidarau energinga, pradeda truputį galvą spausti.
80m žmogui normalus kraujospūdis yra 140/ 80. Gali būti ir šiek tiek daugiau, bet jokiu būdu ne 120/70 (mano mamai dabar tiek yra, tai stebiu akylai).
Kiekviena amžiaus grupė turi savus standartus. ax.gif
Mama vėl visą naktį sausai kosėjo, nebežinau, ką duoti. Kėliausi 4 val, išviriau arbatos, pripyliau į guminę pūslę karšto vandens, uždėjau ant krūtinės, tai nurimo ir užmigo. Dabar pora valandų sėdėjo lauke ant suoliuko, grįžo ir vėl kosti. Jos tas kosulys įdomus- tai sausas, tai šlapias ir pūliais spjaudo.
Atsakyti
nu sako galima iki 140 tokio amziaus zmonems... bet kiekvienas ksirtingai pernesa juk...
maniskei pparastejo.. jau maitinu, spirgsta labai,letai valgo. gerti nori,o neatsigeria. jegu nulis.. zodziu. nieko gero. vargelis.
Atsakyti