Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (9)

QUOTE(karapuzike @ 2013 05 03, 14:51)
Tai va šiandien ryte išoperavo. Viską seku, net su chirurgu apie tai pašnekėjau. Nuramino, kad nebeimanoma pakeisti į jokias buitines traumas. Jau darbdaviai bandė šnekėti... bet tai kad atsibudo ketvirtadieny... nors greituškė išvežė antradieny.
Darbe tempė kažkokias stakles vienas labai dideles, buvo grindyse duobutė, staklės pasviro, jis kniubsčias dar bandė sulaikyti, bet jos ant jo užgriuvo. Rezultate lūžę slanksteliai .. vienas ties krutine, kitas ties juosmeniu. Bet kaip chirurgas pasakė, kad jis gimęs po laiminga žvaigždė ir viskas jam baigėsi su tokia reta trauma maksimaliai laimingai, kiek buvo galima tikėtis.
Dar nubėgau į draudimą ( prieš 10 metų buvau apdraudusi) paklausti ar nuo traumų draudžiau , nes nebepamenu jau. Tai patvirtino, kad yra ir kad rinkčiau makulatūrą ir gausim kažkokią išmoką.
Žodžiu suleido cementą į stuburą. Vakare jau bandysim stotis. O rytoj jau ir pasivaikščioti lieps. Dar savaitė ligoninėje, o po to reabilitacija. Pasiūlė pačiam Kaune stacionare.. nes jau ir vairuoti galės. Tai tik nuvažiuos į procedūras ir galės namie sau gydytis.
O aš nebūčiau aš. Pasinaudojau proga, kad vyras bejėgis ir sutvarkiau jo sandėliuką. Pilną konteinerį šiukšlių prikroviau... oi barsis jis. Nu bet jau nebegaliu.... ir senų batų ir visokių šiukšlių prisikrovęs... jam vis atrodo, kad gal dar prireiks. doh.gif

D. Stukas

a girdž, motera, tik neimkit vietinės rebilitacijos ,nu būkit žmogai, paklausinėk su šiokolado pagalbą sesučių,kur siunčia ir pirmyn ,būtų gerai jei nuratunet Birštoną blush2.gif ar Druskininkus. Na nesupykčiau jei Šventojon Energetiką aplankytų biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Ieškok ieškok daudimo,kad mūsų vyriokui būt bananai ,apelsinai vitaminai... nail.gif biggrin.gif
Cementą turiu ,žinau kas tas yr .

Šito daktarioko nepažįstu schmoll.gif

Esu nusikalus juodai visą dieną nuo 9 val.ryto startavom ir pusę keturių baigiau  babcės triobą iškuopt,nu kapitaliai prasinėšiau  doh.gif
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2013 05 02, 14:30)

Važgante  kaip pasiūlysit be vaistų apseit kraujospūdį žemint, jei žmonės nežiūri TV, jų nepralinksminsi neikaip, nes jie serga demencija? Nėra išeities kada pas žmogų viduj ''netvarka'', vienaip ar kitaip tenka laviruot(su vaistais ir be jų). Aš taip pat labai daug domėjausi netradicine medicina, žolelėm ir visa kita..., bet liga daro savo ir tu esi prieš ją bejėgis verysad.gif . Gal kažkam ir padeda sveikuolių sūsibūrimai, bet patikėkit, kai liga yra pažengusi - niekas nepadės, nei sveikuoliai(esu dalyvavusi jų sūsibūrime), nei jų stebuklingas organizmo valymas... Kaip pvz paimkim žmogaus gyvenimo trukmę prieš 20-30 metų ir dabar. Skiriasi nugyvent metai ar ne? Chemija užkonservuoja organizmą . Mano teta Vokietijoj geria tabletes saujom, yra pakvakusi bobutė ir jai 92 metai... Geria vaistus nuo spaudimo, nuo nervų ir dar nežinia nuo ko ir sveikatos turi tikrai nemažai. Oi, na ir išsiplėčiau aš čia blush2.gif ...

Kiekvienas atvejis kitoks. Kai parsivežiau mamą iš ligoninės, kasdien gerdavo 11-a tablečių, dabar dvi- aspiriną ir sermion.
Išties kai žmogus savimi nesirūpina visą gyvenimą, ar gali jam kaip nors padėti? Mano mama rūpinosi savimi visada...Tiek, kad sportuoti tingėjo...Tačiau iš dalies sportavimą atstojo labai aktyvus gyvenimo būdas...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2013 05 03, 17:50)
Kiekvienas atvejis kitoks. Kai parsivežiau mamą iš ligoninės, kasdien gerdavo 11-a tablečių, dabar dvi- aspiriną ir sermion.
Išties kai žmogus savimi nesirūpina visą gyvenimą, ar gali jam kaip nors padėti? Mano mama rūpinosi savimi visada...Tiek, kad sportuoti tingėjo...Tačiau iš dalies sportavimą atstojo labai aktyvus gyvenimo būdas...

Mano mama tiek savo sveikata tiek išvaizda rūpinosi visą laiką, kol nesusirgo smegenų išemine liga. Kai liga pradėjo progresuot - taip, ji jau nebesirūpino savimi verysad.gif . O ar Jūs galite teigti kad esate nuo demencijos ir nuo nenoro save prižiūrėti senatvėje apsaugota? Aš, deje, nežinau kokia būsiu senatvėje, ar darysiuos manikiūra, pedikiūra, seksiu raukšles savo veide, ar paprasčiausiai sėdėsiu susivėlusi ir žiūrėsiu į vieną tašką. Tai kad trp švelniau su mintim smile.gif .
Beje, diskutuoti pradėjau ne apie tai, o apie kraujospūdžio reguliavimą be vaistų demencija sergančių ligonių.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2013 05 03, 22:12)
Mano mama tiek savo sveikata tiek išvaizda rūpinosi visą laiką, kol nesusirgo smegenų išemine liga. Kai liga pradėjo progresuot - taip, ji jau nebesirūpino savimi verysad.gif . O ar Jūs galite teigti kad esate nuo demencijos ir nuo nenoro save prižiūrėti senatvėje apsaugota? Aš, deje, nežinau kokia būsiu senatvėje, ar darysiuos manikiūra, pedikiūra, seksiu raukšles savo veide, ar paprasčiausiai sėdėsiu susivėlusi ir žiūrėsiu į vieną tašką. Tai kad trp švelniau su mintim smile.gif .
Beje, diskutuoti pradėjau ne apie tai, o apie kraujospūdžio reguliavimą be vaistų demencija sergančių ligonių.

Visos ligos turi dvasines priežastis. Jei moteris sportuoja, geria papildus, darosi manikiūrus, pedikiūrus ir veido masažus, tai nėra tikrasis rūpinimasis savimi. Yra daugybė ligų, kuriomis senatvėje susergama todėl, kad klaidingai mąstoma visą gyvenimą. Ir tos ligos paprastai "paveldimos", nes vaikai iš tėvų perima klaidingą mąstymą.
Nenoriu šia tema nei ginčytis, nei diskutuoti, nors turiu labai daug informacijos, nes tai dalykas, kuriuo domiuosi kasdien jau daug metų. Kartais net toks bejėgiškumas apima, kai žinau, kodėl kitas žmogus serga, bet negaliu jam padėti, nes negali kito žmogaus priversti pakeisti mąstymą...Kad ir savo mamos...Ką besakyčiau, ji manęs negirdi, nes aš tik dukra. Gi guli ir mąsto, ką kas pasakė jai vaikystėje, paauglystėje, kur ko kada nepadarė, nepasakė ir pan, tai kaip nebus viduriai užkietėję? Nėra noro paleisti tai, kas pasenę ir nebereikalinga...Arba kosulys... Tai pretenzijos gyvenimui, likimui...Atsisakytų jų ir nereikėtų kasdien tiek valandų kosėti... Bet taip jau yra, kad žmogus pats renkasi sirgti, nes nenori keistis...
Atsakyti
visas visas sveikinu su mamadieniu 4u.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2013 05 05, 08:24)
Visos ligos turi dvasines priežastis. Jei moteris sportuoja, geria papildus, darosi manikiūrus, pedikiūrus ir veido masažus, tai nėra tikrasis rūpinimasis savimi. Yra daugybė ligų, kuriomis senatvėje susergama todėl, kad klaidingai mąstoma visą gyvenimą. Ir tos ligos paprastai "paveldimos", nes vaikai iš tėvų perima klaidingą mąstymą.
Nenoriu šia tema nei ginčytis, nei diskutuoti, nors turiu labai daug informacijos, nes tai dalykas, kuriuo domiuosi kasdien jau daug metų. Kartais net toks bejėgiškumas apima, kai žinau, kodėl kitas žmogus serga, bet negaliu jam padėti, nes negali kito žmogaus priversti pakeisti mąstymą...Kad ir savo mamos...Ką besakyčiau, ji manęs negirdi, nes aš tik dukra. Gi guli ir mąsto, ką kas pasakė jai vaikystėje, paauglystėje, kur ko kada nepadarė, nepasakė ir pan, tai kaip nebus viduriai užkietėję? Nėra noro paleisti tai, kas pasenę ir nebereikalinga...Arba kosulys... Tai pretenzijos gyvenimui, likimui...Atsisakytų jų ir nereikėtų kasdien tiek valandų kosėti... Bet taip jau yra, kad žmogus pats renkasi sirgti, nes nenori keistis...

Domiuosi sveiku gyvenimu, nuo dvasios reikalu taip pat nesu nutolusi, bet galutiniam variante supratau - kad nori tu ar nenori - senatve ir ligos yra neisviangiami. Taip pasaulis sutvertas, kad nieko nera amzino, viskas kas sena pakeiciama nauju...
Na Jus kaip suprantu mastote teisingai(nezinau is tiesu tas ar kitas dalykas yra teisingi, bet kiekvienas gyvename pagal savo tiesas), neprimate tevu ''klaidu'' ir galvojate kad senatveje nesirgsite g.gif doh.gif ?
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2013 05 05, 11:24)

Na Jus kaip suprantu mastote teisingai(nezinau is tiesu tas ar kitas dalykas yra teisingi, bet kiekvienas gyvename pagal savo tiesas), neprimate tevu ''klaidu'' ir galvojate kad senatveje nesirgsite  g.gif  doh.gif ?

Mūsų šiandiena kuria mūsų ateitį. Kiekvienas renkamės arba marionetės, arba sąmoningą gyvenimą.

Šiandien mamai padovanojau gerberą vazonėlyje, pastačiau prie lovos, suvalgėm po gabalą torto, išgėrėm midaus. Dvi mamos.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2013 05 05, 18:21)
Mūsų šiandiena kuria mūsų ateitį. Kiekvienas renkamės arba marionetės, arba sąmoningą gyvenimą.

Šiandien mamai padovanojau gerberą vazonėlyje, pastačiau prie lovos, suvalgėm po gabalą torto, išgėrėm midaus. Dvi mamos.

O aš džiaugiuosi šiandiena, džiaugiuosi tai ką turiu ir visiškai negalvoju apie savo senatvę, nes paprasiausiai jos dar galiu ir nesulaukti.
Aš tik norėau pabrėžti, kad Jūs sakote vaistų negerk, mokėk sveikai mastyti ir gyventi(sveikuolių šūkiai), bet ar galite pasakyti , kad Jūs ir Jūsų vaikai esate be jokių ligų?
Dabar medicina pažengusi į priekį, žmonės (medikai, chemikai) n..metų tobulėja ir tobulinasi, gal dėl to ir žmonių gyvenimo trukmė ilgesnė nei rieš 20-30 metų?
Paprasčiausiai kiekvienas atsirenka kas jam atrodo teisinga.

Papildyta:
Ačiukas, merga smile.gif .
Tave ir visas kitas mamytes taip pat su mamukų diena 4u.gif 4u.gif 4u.gif smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2013 05 05, 20:56)
O aš džiaugiuosi šiandiena, džiaugiuosi tai ką turiu ir visiškai negalvoju apie savo senatvę, nes paprasiausiai jos dar galiu ir nesulaukti.
Aš tik norėau pabrėžti, kad Jūs sakote vaistų negerk, mokėk sveikai mastyti ir gyventi(sveikuolių šūkiai), bet ar galite pasakyti , kad Jūs  ir Jūsų vaikai esate be jokių ligų?
Dabar medicina pažengusi į priekį, žmonės (medikai, chemikai) n..metų tobulėja ir tobulinasi, gal dėl to ir žmonių gyvenimo trukmė ilgesnė nei rieš 20-30 metų?
Paprasčiausiai kiekvienas atsirenka kas jam atrodo teisinga.

Niekam nesiūlau gyventi taip, kaip gyvenu aš. Tai mano pasirinkimas smile.gif Tiesa, man svetimas tuščias pozityvumas. Manasis turi tvirtus pagrindus.
Ir aš niekur nesiūliau negerti vaistų, prašau neiškraipyti mano žodžių smile.gif
Gyvenimo kokybė nepriklauso nuo to, kiek metų išgyvensi. Vienas savo dvidešimt metų išgyvena prasmingiau nei kitas savo aštuoniasdešimt...
Atsakyti
Nus, mernios, žiūrau ant filosofijos patraukė ania mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2013 05 05, 22:07)
Niekam nesiūlau gyventi taip, kaip gyvenu aš. Tai mano pasirinkimas smile.gif Tiesa, man svetimas tuščias pozityvumas. Manasis turi tvirtus pagrindus.
Ir aš niekur nesiūliau negerti vaistų, prašau neiškraipyti mano žodžių smile.gif
Gyvenimo kokybė nepriklauso nuo to, kiek metų išgyvensi. Vienas savo dvidešimt metų išgyvena prasmingiau nei kitas savo aštuoniasdešimt...

Na tai ir nesiulykite apsieti be vaistų ir neaukštinkit savęs kaip viską žinanti... Uždaviau klausimą (nes kraujospdį siūlot reguliuot be vaistų , nuotaikų gerinimu) - kaip sureguliuoti kraujospūdį be medikamentų demenciją sergančiam ligoniui? Negalit atsakyti (iš Jūsų žodžių galima tik taip suprasti, - " kad tai - apsileidę žmonės doh.gif, kur "niekada savim nesirūpino'' doh.gif smile.gif ). ) .
Kuom Jūsų mama ar tėtis serga? Kažkaip nepaskaičiau... Bet jei sirgtų demenciją ar alzheimeriu, - manau kad tokių postų nerašytumėt. Duok Die sveikatos Jūsų prižiūrimam ligoniui smile.gif .
Aha, merga tikrai kad patraukė. Žmogus rašo apie tai, ko pats neišgyvena ir jam atrodo tai normalu doh.gif . Tai kad išsisakiau, o dabar pradingsiu kuriam laikui iš eterio, nes š... (atsiprašau blush2.gif ) nemalu... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cambala: 05 gegužės 2013 - 22:36
sveikos.. visas su praejusia MAMOS DIENELE... as ir mkociutei nuprikau vazoneli.. prie stalo pastacioau prie lovos jos... as ir gavau gelyciu. zodziu viskas liuks. db su kava sedziu..
Atsakyti