Sveikos
Aš taip pat turiu susirūpinimą didelį dėl savo augintinių sveikatos pavasario/vasaros/ankstyvo rudens sezonais
Nors ir gyvename mieste, bet išvedus į lauką šunį, jį paleidžiame palakstyti po pievas pievutes, parkus ir pnš., tad erkių pasigauti galimybės yra VISUR. Kadangi mano šuo (Pekinų kalytė) yra mažo svorio, smulki ir.... jautri cheminėms medžiagoms naudojamoms ant jos kūno, šiuo atveju - lašiukams, diržiukams
Aš pasirinkau alternatyvą - natūralius komponentus, šiuo atveju eterinius aliejus, iš kurių pas mane einamiausi -arbatmedžio arba levandų EA. Bent jau pernai ir užpernai mano kalaitė buvo maudoma šunų šampūnu su pora lašiukų arbatmedžio EA, į lauką vedant ant jos petnešėlių užlašindavau arbatmedžio EA 1 lašiuką, tai galiu patvirtinti, kad jokios erkės nesame pasigavę, o vežamės kalytę ir į sodus, ir į mišką, į laukus, pievas... Ji laksto, duodasi kaip vijurkas - ir erkių neradom nė sykio.
Šiemet arbatmedžio EA neturiu, vis nenusiperku, tačiau namuose yra Levandų EA ir Bergamočių EA. Žinau, kad levandų EA taip pat tinka kaip priemonė prieš parazitus, tad šį naudoti pradėjau ant savo šuns kailio ir petnešėlių užlašinu išeinant į lauką. Kol kas viskas gerai, tfu tfu tfu...
Kaimynų šuo su lašiukais kažkokiais ant keteros jau pasigavo erkę vieną kaip tik šią savaitę, na o maniškė kol kas nė jokios iki šiol , ir nenorėčiau kad pasigautų kokią užkrėstą
tfu tfu tfu....
Tuo pačiu užsisakiau Gintaro karoliukus savo šuniui, tai laukiu, kada pagamins, uždėsiu ir lai nešioja, juoba, kad mano kalytė tokia iš princesių, pamaivūzikė, tad jai karoliai tiks
Radau gerą straipsnį apie priemones nuo ektoparazitų, paskaitykit
ČIA. Man šis straipsnis patiko ir privertė susimąstyt, taip pat natūralios priemonės gan įdomios ir "užkabino" mane patarimais natūraliai saugoti gyvūną nuo ektoparazitų.
Kaip tik eisim netrukus maudytis, tai naudosiu porą lašiukų levandų EA į šampūną, ir bus liuks. Tačiau teks ieškoti pirkti australiškojo arbatmedžių EA, šventai tikiu juo, kad jis mano šunį saugojo nuo tų nelabųjų parazitų