Įkraunama...
Įkraunama...

Erkių sezonas (tęsiam)

QUOTE(rosea @ 2013 05 17, 18:48)
o tai jei su fiproniliu, tai ar jie ne tas pats, kas fyprystas?

Panašu: Fypryst <-> Bars.
Atsakyti
O man rekomedavo gintaro apykakle nuo erkiu it kitu parazitu..Vakar tris erkes isisiurbusias radau, ir prie pat akykakles verysad.gif dar buvau ir lasiukus sulasinus, bet buvo praeje apie keturias savaites. nuveziau iskart pas veterinara, apeme krauja ir jau rado babezioze. dabar gydomes .
zodziu tos apykakles gintaro visiskas sh..

Merginos dar noriu paklausti, uzlasinau vakar lasiuku nuo erkiu, siandien suo lauke buvo ir lietus uzklupo, bet iskart namo pasikvieciau, siek tiek suslapo kailis. Ar lasinti per nauja lasiukus ? unsure.gif

ir jei naudot ir antkakli ir lasiukus, ar nebus jorksyriukui per daug ? unsure.gif tiesiog po rastu tu pjaurybiu dabar norisi maksimaliai apsaugot suniuka verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lu Lu: 18 gegužės 2013 - 15:16
QUOTE(Lu Lu @ 2013 05 18, 14:45)
O man rekomedavo gintaro apykakle nuo erkiu it kitu parazitu..Vakar tris erkes isisiurbusias radau, ir prie pat akykakles  verysad.gif dar buvau ir lasiukus sulasinus, bet buvo praeje apie keturias savaites. nuveziau iskart pas veterinara, apeme krauja ir jau rado babezioze. dabar gydomes .
zodziu tos apykakles gintaro visiskas sh..
Merginos dar noriu paklausti, uzlasinau vakar lasiuku nuo erkiu, siandien suo lauke buvo ir lietus uzklupo, bet iskart namo pasikvieciau, siek tiek suslapo kailis. Ar lasinti per nauja lasiukus ?  unsure.gif

ir jei naudot ir antkakli ir lasiukus, ar nebus jorksyriukui per daug ?  unsure.gif tiesiog po rastu tu pjaurybiu dabar norisi maksimaliai apsaugot suniuka  verysad.gif

Gintarinis antkaklis suveikia po 2-3 sav.
Jei norit naudoti lašiukus ir antkaklį, reikia skaityti sudedamąsias dalis, kad neužnuodyti šuns. Mažų veislių šunims šalutinis poveikis pasireiškia daug dažniau nei kitiems, tad reikia atsargiai smile.gif
Atsakyti
Lupti erkes jau tampa dienos tradicija verysad.gif lig siol islupus erke, likdavo kandimo vieta, ja patepdavau peroksidu, o traiskant erke isbegdavo toks balsvas, gelsvas skystis, bet si karta, vos prilietus pincetu erke - ji pati atsikabino, uzpylus peroksidu - uzputojo, traiskant - isbego kraujas. Man jau sunerimti del ligu? Ar galejo tai buti nuo ant sprando lasinamu lasu, nes keitem i kitus?..
Ar nedarot reguliariai tyrimu del erkiu platinamu ligu? Simptomai gal ne visada pastebimi, o anksti nustatyti liga svarbu unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bimbaM: 19 gegužės 2013 - 10:20
Kol nėra simptomų ar įtarimų, nieko nedarau. Jeigu jums neramu, pasidarykit kraujo tyrimą. Juk jis greitas ir nėr brangus.

O vat įdomu, kokioj egzotiškiausioje vietoje esate radusios erkių pas šunis? Vakar saviškiui iš vieno pėdutės tarpupirščio ištraukiau 2 įsisiurbusias erkes mad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciooce @ 2013 05 19, 13:46)
Kol nėra simptomų ar įtarimų, nieko nedarau. Jeigu jums neramu, pasidarykit kraujo tyrimą. Juk jis greitas ir nėr brangus.

O vat įdomu, kokioj egzotiškiausioje vietoje esate radusios erkių pas šunis? Vakar saviškiui iš vieno pėdutės tarpupirščio ištraukiau 2 įsisiurbusias erkes  mad.gif

kiaušinyje doh.gif Pradejes buvo laizyt nezmoniskai, tai tokia mikro radau, kol islupau ja doh.gif Dar antaki esu radus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Arnolda @ 2013 05 18, 16:14)
Gintarinis antkaklis suveikia po 2-3 sav.
Jei norit naudoti lašiukus ir antkaklį, reikia skaityti sudedamąsias dalis, kad neužnuodyti šuns. Mažų veislių šunims šalutinis poveikis pasireiškia daug dažniau nei kitiems, tad reikia atsargiai smile.gif

nezinojau, kad gintarinis antkaklis suveikia po 2 -3 sav. , parduotuvej to neminejo g.gif

o del antkaklio ir lasiuku tai ziuret kad nesikartotu sudedamosios dalys ? nes siaip apie ju suderinamuma nelabai nusimanau unsure.gif
Atsakyti
O kokius lašiukus naudojat? Reiktų bandyti kuo geresnės kokybės, taip pat gali tekti paieškoti, nes kas veikia vieniems šunims, gali neveikti kitiems. Tačiau dažniausiai vien lašiukų turėtų užtekti mažesniems šunims. Kiek skaičiausi apie chemijas nuo erkių, mažus šuniukus jos labiau veikia.
O su antkakliais taip, reiktų žiūrėti kad nebūtų per daug chemijos, ir kad nesikartotų. Pasitarti su veterinaru būtų gerai, nes aš tiksliai nežinau kas kaip su kuo reaguoja ir koks poveikis gali būti. Arba galite bandyti lašinti cheminius lašiukus ir dėti eterinių aliejų antkaklį, ar tiesiog purkšti eteriniais aliejais. Na, nelabai aš pasikausčiusi šioje srityje - gal kas kitas geriau patartų smile.gif
Atsakyti
Grizom is sodybo, su Forestu, ne vienos erkes, bet seimininkai buvo nusienave aplinka ir garantavo, kad ne vienos nepasigausim. Uztai uodai puole nesigailedami, triju rusiu purskalai ne kazka teveike...
Atsakyti
Mes nesiojame antkakli Foresto, kolkas rezultatai tokie, kad uzvakar radome viena isisiurbusia erke. Kailio pas mus daug ir gana ilgas. Toks rezultatas kolkas mane tenkina. Nes praeta vasara tai vos ne kasdien traukdavau erkes doh.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Aš taip pat turiu susirūpinimą didelį dėl savo augintinių sveikatos pavasario/vasaros/ankstyvo rudens sezonais doh.gif Nors ir gyvename mieste, bet išvedus į lauką šunį, jį paleidžiame palakstyti po pievas pievutes, parkus ir pnš., tad erkių pasigauti galimybės yra VISUR. Kadangi mano šuo (Pekinų kalytė) yra mažo svorio, smulki ir.... jautri cheminėms medžiagoms naudojamoms ant jos kūno, šiuo atveju - lašiukams, diržiukams unsure.gif Aš pasirinkau alternatyvą - natūralius komponentus, šiuo atveju eterinius aliejus, iš kurių pas mane einamiausi -arbatmedžio arba levandų EA. Bent jau pernai ir užpernai mano kalaitė buvo maudoma šunų šampūnu su pora lašiukų arbatmedžio EA, į lauką vedant ant jos petnešėlių užlašindavau arbatmedžio EA 1 lašiuką, tai galiu patvirtinti, kad jokios erkės nesame pasigavę, o vežamės kalytę ir į sodus, ir į mišką, į laukus, pievas... Ji laksto, duodasi kaip vijurkas - ir erkių neradom nė sykio. bigsmile.gif
Šiemet arbatmedžio EA neturiu, vis nenusiperku, tačiau namuose yra Levandų EA ir Bergamočių EA. Žinau, kad levandų EA taip pat tinka kaip priemonė prieš parazitus, tad šį naudoti pradėjau ant savo šuns kailio ir petnešėlių užlašinu išeinant į lauką. Kol kas viskas gerai, tfu tfu tfu...
Kaimynų šuo su lašiukais kažkokiais ant keteros jau pasigavo erkę vieną kaip tik šią savaitę, na o maniškė kol kas nė jokios iki šiol , ir nenorėčiau kad pasigautų kokią užkrėstą unsure.gif tfu tfu tfu....

Tuo pačiu užsisakiau Gintaro karoliukus savo šuniui, tai laukiu, kada pagamins, uždėsiu ir lai nešioja, juoba, kad mano kalytė tokia iš princesių, pamaivūzikė, tad jai karoliai tiks lotuliukas.gif

Radau gerą straipsnį apie priemones nuo ektoparazitų, paskaitykit ČIA. Man šis straipsnis patiko ir privertė susimąstyt, taip pat natūralios priemonės gan įdomios ir "užkabino" mane patarimais natūraliai saugoti gyvūną nuo ektoparazitų.

Kaip tik eisim netrukus maudytis, tai naudosiu porą lašiukų levandų EA į šampūną, ir bus liuks. Tačiau teks ieškoti pirkti australiškojo arbatmedžių EA, šventai tikiu juo, kad jis mano šunį saugojo nuo tų nelabųjų parazitų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Cheetah @ 2013 05 19, 17:11)
Sveikos  4u.gif
Radau gerą straipsnį apie priemones nuo ektoparazitų, paskaitykit ČIA. Man šis straipsnis patiko ir privertė susimąstyt, taip pat natūralios priemonės gan įdomios ir "užkabino" mane patarimais natūraliai saugoti gyvūną nuo ektoparazitų.
Kaip tik eisim netrukus maudytis, tai naudosiu porą lašiukų levandų EA į šampūną, ir bus liuks. Tačiau teks ieškoti pirkti australiškojo arbatmedžių EA, šventai tikiu juo, kad jis mano šunį saugojo nuo tų nelabųjų parazitų  biggrin.gif

Šiandien arbatmedžio et.aliejų praskiedžiau ir nešiausi į gamtą, tai uodus atbaidė tikrai ir kai žinai, kad natūrali priemonė, tai negailėjau jos. Šuo taip pat jos gavo, bet kadangi maudėsi vistiek vieną erkę iššukavau grįžus, tikriausiai reiks kitą kartą nepatingėti po kiekvieno maudymosi purškalioti..
Papildyta:
QUOTE(Ciooce @ 2013 05 19, 11:46)

O vat įdomu, kokioj egzotiškiausioje vietoje esate radusios erkių pas šunis? Vakar saviškiui iš vieno pėdutės tarpupirščio ištraukiau 2 įsisiurbusias erkes  mad.gif

tarpupirščiuose ir aš esu radusi, tikrai staigmena buvo blink.gif
Atsakyti