Įkraunama...
Įkraunama...

Erkių sezonas (tęsiam)

QUOTE(Ciooce @ 2013 05 15, 00:24)
Pas mus (Jeruzalėje) tai pavydėtinai komunalininkai tvarkosi - pievas ir vejas pjauna po kelis kartus per sezoną. Kartais vasarą net užknisa, kai miegi atsidarius langą, o jie nuo 6 ryto pradeda brūžintis  doh.gif

Prie pat namo ir pas mus birbina dažnai (gal dėl to, kad šalia m-kla?), ir kažkodėl savaitgailių rytais tas birbinimas ypač girdimas unsure.gif biggrin.gif Bet tolėlesnės pievos paliktos likimo valiai verysad.gif

QUOTE(Ciooce @ 2013 05 15, 00:24)
Svarbiausia nepasigaut zaraznos, tfu, tfu, tfu  wacko.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(maliboo @ 2013 05 14, 17:00)
labas. noreciau patarimo, siandien ryte sulasinau Advantix lasus nuo erkiu, per pietus isejome pasivaikscioti ir suo issivoliojo..mesle.. po sulasinimo buvo praeje apie 5h.. aisku teko maudyti suni grizus, tik purviniausias vietas su sampunu,o siaip tik po dusu pakisau ji.. kaip sakote, ar reikia kartoti lasinima ar ne???

Maudant su šampūnu lašų poveikis mažėja, nes vaistas nuplaunamas nuo plaukų. Luktelėkit kelias dienas ir pakartokit lašinimą.
Jei tiko Prac-tic, lašinkite geriau jį. Matyt Jūsų šuo jautrokas permetrinui (jei reaguoja į Advantix), tuomet netiks ir Duowin lašai.
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2013 05 14, 22:33)
Bent aš foxui min 2 savaites naujų nelašinčiau. Šuo trumpo kailio, turbūt šviesus, o ir nedidukas, tai kaskart po pasivaikščiojimo nesunku labai kruopščiai apžiūrėt. Vėliau lašinčiau kitą preparatą, ne Advantix. Duowin contact šiek tiek silpnesnis; Frontline Combo (ar jo analogus) galima, tik tiek, kad jis neturi atbaidančio efekto. Bet, aišku, rinktis Jums, kaip elgtis  4u.gif

Pritariu. Galima kokio arbatmedžio prilašinti bent laikinai. Nors iš kitos pusės, daug ką vien tik jis apsaugo. Ir tikrai ne kiekviena erkė babeziozinė. 100-ais šunys prirenka ir nieko. Svarbu šuns bendras imunitetas, bet kai siūloma jį kas kartą mažinti, tai ką žinau... Kur logika?
Atsakyti
Aš skeptiškai žiūrėjau į BARS lašus, tačiau paskaičius instrukciją nusprendžiau bandyti juos vėl. Kadangi labai svarbu, kokius gausi, tad geri yra tik rusiški, o ne baltarusiški. Sudetis 10procentų fipronilis ir kitos sudedamosios dalys. Nuo erkių tinka mėnesį. Medžiaga pasiskirsto tik šuns odoje ir kailyje, bet nepatenka į kraują. Nenusiplauna ir tikrai veikia. Turint mažą šuniuką dėžutės su puse pakaktu už minimalią sumą. ( čia ne reklama, o tai ką išbandžiau ir kas veikia smile.gif )Naudoju dideliam šuniui PREVENTIC antkaklį, erkių rasdavau, bet tik ropojančių. Bet visada rizika , kad jas parneš namo jei nepastebėsiu. Eteriniai mūsų neveikia nuo erkių, nežinau, kaip kitiems, gal tai daug kas priklauso ir nuo šuns, kaip ir žmones ne vsius uodai puola smile.gif
Atsakyti
O aš prieš Bars, išbandyta ant savo šunų. Ir buvo užsikrėsta.
Atsakyti
QUOTE(@Lindrele@ @ 2013 05 14, 20:31)
Vat kaip tik sekmadienį veterinarė pasakojo, kad maudyti negalima su antkakliais, nes juose yra ten tam tikros mikrofloros (ar kažkas panašaus  blush2.gif ) ir jos tiesiog užsikemša vandeniu ir nebeveikia antkakliai.

Mikroporos turbut.
Atsakyti
QUOTE(ciceronas @ 2013 05 15, 09:54)
O aš prieš Bars, išbandyta ant savo šunų. Ir buvo užsikrėsta.

o kieno gamybos buvo?
Atsakyti
Tikrų tikriausių rusų.smile.gif Iš Maskvos.
Tai va ir žinok žmogau...
Atsakyti
Esu naudojus Bars saviškėms. Nežinau, ar iš RU, ar iš BY buvo, bet nusiskundimų neturiu. O šiaip man labiausiai patinka (nepaisant to, kad neturi atbaidančio efekto) Frontline Combo, tik kad brangiai gaunas (~72 Lt/mėn.). Dabar turiu nupirkus Fypryst. Bandysim jį pirmąsyk.
Atsakyti
"Advantix" aprašime rašo, kad veikimas nuo Dermacentor erkių - 3 savaitės. (Informacija apie lašus)
Aš saviškei lašinu "advantix", trečios savaitės paskutinę dieną, radau 2 Dermacentor erkes įsisiurbusias.
g.gif Tai jei pilnų 3 sav.neišsaugo, gal lašint pvz. kas 2,5 sav.?
Bet čia jau tikriausiai visai per dažnai ta chemija būtų naudojama? unsure.gif
Kokios jūsų nuomonės?..
Atsakyti
QUOTE(malinua @ 2013 05 15, 09:32)
Aš skeptiškai žiūrėjau į BARS lašus, tačiau paskaičius instrukciją nusprendžiau bandyti juos vėl. Kadangi labai svarbu, kokius gausi, tad geri yra tik rusiški, o ne baltarusiški. Sudetis 10procentų fipronilis ir kitos sudedamosios dalys. Nuo erkių tinka mėnesį. Medžiaga pasiskirsto tik šuns odoje ir kailyje, bet nepatenka į kraują. Nenusiplauna ir tikrai veikia. Turint mažą šuniuką dėžutės su puse pakaktu už minimalią sumą. ( čia ne reklama, o tai ką išbandžiau ir kas veikia smile.gif )Naudoju dideliam šuniui PREVENTIC antkaklį, erkių rasdavau, bet tik ropojančių. Bet visada rizika , kad jas parneš namo jei nepastebėsiu. Eteriniai mūsų neveikia nuo erkių, nežinau, kaip kitiems, gal tai daug kas priklauso ir nuo šuns, kaip ir žmones ne vsius uodai puola smile.gif

mes jau antri metai BARS naudojam (tik nežinau ar RUS ar ne). Radom neseniai vieną erkę, bet tik todėl, kad buvo mėnuo praėjęs. O šiaip - mums tinka, puikiai saugo ir pigu laaabai net smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eziukas.ruke: 15 gegužės 2013 - 15:46
Sulaukiau savo Foresto antkaklio, montuosim siandien ir penktadieni isvaziuojam i gamta savaitgaliui, matysim, kaip veikia.
Atsakyti