Įkraunama...
Įkraunama...

Erkių sezonas (tęsiam)

QUOTE(maliboo @ 2013 05 14, 19:18)
bijau,kad blogai nebutu nuo per dideles dozes.. sulasinus suo buvo toks vangus,matesi,kad kazkas negerai yra.. skaiciau,kad lasiukai praranda ta pilna poveiki jei daznai maudai ir apsaugo trumpesni laika nei turetu.. dabar klausimas ar apsaugos jie kazkiek ar visai nusiplove.. o erkiu labai daug..

Na, galit nerizikuot lašindami vaistus, tačiau... tada rizikuojat šuns sveikata dėl erkių platinamų ligų...
Atsakyti
QUOTE(eziukas.ruke @ 2013 05 14, 19:12)
praeitais metais mes naudojom antkaklį, kuris neatsparus vandeniui. šuo išsivoliojo š.. visas, teko praust - antkaklį irgi teko nuplaut. Na, ir ką - jis prarado savo poveikį (su tuo pačiu antkakliu anksčiau visą sezoną teturėjom 1 erkę pasigavę), o va kai jį nuplovėm - erkės iškart lipt ir po kelias pradėjo. Nežinau, gal kiek ir apsaugojo tas antkaklis, bet man pasirodė, kad per mažai, tai nieko nelaukiau - mečiau jį lauk ir pirkau lašiukus.

Vat kaip tik sekmadienį veterinarė pasakojo, kad maudyti negalima su antkakliais, nes juose yra ten tam tikros mikrofloros (ar kažkas panašaus blush2.gif ) ir jos tiesiog užsikemša vandeniu ir nebeveikia antkakliai.
Atsakyti
nusprendziau,kad reikia lasinti rytoj naujus. na bus gal vel negerai suniui, bet pasverus rizika jei jie visisaki nusiplove, galima turet dideliu problemu.. ir aisku dvi dienas bus vedziojamas ant pavadelio,kad nebutu jokiu fokusu smile.gif dekui uz patarimus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(maliboo @ 2013 05 14, 21:53)
nusprendziau,kad reikia lasinti rytoj naujus. na bus gal vel negerai suniui, bet pasverus rizika jei jie visisaki nusiplove, galima turet dideliu problemu.. ir aisku dvi dienas bus vedziojamas ant pavadelio,kad nebutu jokiu fokusu smile.gif

Bent aš foxui min 2 savaites naujų nelašinčiau. Šuo trumpo kailio, turbūt šviesus, o ir nedidukas, tai kaskart po pasivaikščiojimo nesunku labai kruopščiai apžiūrėt. Vėliau lašinčiau kitą preparatą, ne Advantix. Duowin contact šiek tiek silpnesnis; Frontline Combo (ar jo analogus) galima, tik tiek, kad jis neturi atbaidančio efekto. Bet, aišku, rinktis Jums, kaip elgtis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2013 05 14, 21:33)
Bent aš foxui min 2 savaites naujų nelašinčiau. Šuo trumpo kailio, turbūt šviesus, o ir nedidukas, tai kaskart po pasivaikščiojimo nesunku labai kruopščiai apžiūrėt. Vėliau lašinčiau kitą preparatą, ne Advantix. Duowin contact šiek tiek silpnesnis; Frontline Combo (ar jo analogus) galima, tik tiek, kad jis neturi atbaidančio efekto. Bet, aišku, rinktis Jums, kaip elgtis  4u.gif

as bandysiu dar pasikonsultuoti pas vet daktara rytoj,paziuresim ka jis patars. o is tiesu yra problema po sulasinimo, suo iskart suviduriuoja... todel ir nerimas man yra... apziureti ji lengva,bet labai daug erkiu randame,per menesi jau kokia 10 istraukeme,o dar dvigubai tiek spejome nuimti nuo kailio...
Atsakyti
QUOTE(maliboo @ 2013 05 14, 22:54)
problema po sulasinimo, suo iskart suviduriuoja... todel ir nerimas man yra...

Kadangi paminėjot blogą šuns savijautą po sulašinimo, todėl ir siūlau to paties darsyk nelašint. Kiek preparatų jau esat lašinę? Ar į visus lašintus taip reaguoja?
QUOTE(maliboo @ 2013 05 14, 22:54)
labai daug erkiu randame,per menesi jau kokia 10 istraukeme,o dar dvigubai tiek spejome nuimti nuo kailio...

Gali būt jų ir šimtai, svarbu, kad tarp jų nebūtų zaraznos.
O kiek tas zaraznas veikia visos priemonės prieš ektoparazitus, man dar didelis klausimas...
Atsakyti
Nupirkit antkaklį ir nežaiskit loterijos jei šuniui buvo bloga nuo lašų
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2013 05 14, 22:11)
Kadangi paminėjot blogą šuns savijautą po sulašinimo, todėl ir siūlau to paties darsyk nelašint. Kiek preparatų jau esat lašinę? Ar į visus lašintus taip reaguoja?

siandien pirma karta bandem situos lasiukus,anksciau buvo Practic, nuo ju nesu pastebejusi,kad kas butu blogai. ir erkes praejusia vasara nebuvo pasigaves suo. nors aisku gyvenome mieste,o dabar prie misku,pievu..
Atsakyti
QUOTE(maliboo @ 2013 05 14, 23:33)
nors aisku gyvenome mieste,o dabar prie misku,pievu..

Erkių apstu ir mieste, žolėj prie daugiabučių - nereik nė miško.
Gyvenam tikrai ne kokiam užkampy (vienam iš miegamųjų rajonų, prie vienos pagrindinės VLN gatvės), bet žolė mūsų laukuos pjaunama tik 1 kartą, vasaros gale, kai jau užauga sulig žmogaus ūgiu unsure.gif
Atsakyti
Tai kad nereikia net žmogaus ūgio rolleyes.gif Mano senolis parsineša erkių iš pievelės ir miškelio prie namų. Pieva reguliariai pjaunama ir šiemet jau pjauta rolleyes.gif Miškelis - na gal daugiau nei 10 medžių ten, bet skystokas toks. Aš su purškalais bovijuosi, tai tik patingėk nupurkšti, vakare garantuotai kokią zarazą rasi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciooce @ 2013 05 15, 00:06)
Tai kad nereikia net žmogaus ūgio  rolleyes.gif

Žinoma, kad nereik. Tiesiog parašiau, kaip "dažnai" mūsų rajone "dirbama" su prevencija prieš erkes, nes jos ne tik miške "gyvena".
Praeitais metais pati, žingsniuodama šaligatviu Laisvės pr. (be šunų) iš darbo namo, parsinešiau erkę.
QUOTE(Ciooce @ 2013 05 15, 00:06)
ir šiemet jau pjauta rolleyes.gif

Ooo - pavydu smile.gif
Bet negi net žolės pjovimas - negelbsti? sad.gif
Atsakyti
Pas mus (Jeruzalėje) tai pavydėtinai komunalininkai tvarkosi - pievas ir vejas pjauna po kelis kartus per sezoną. Kartais vasarą net užknisa, kai miegi atsidarius langą, o jie nuo 6 ryto pradeda brūžintis doh.gif

Panašu, kad žolės pjovimas nėra išeitis. Aplink nemažai nuosavų namų ir manau, kad jie savo pieveles nuo parazitų apdirba. Bet ir savo teritorijoj šunys pasigauna. Juk ir paukščiai, ir katės gali pernešti.

Svarbiausia nepasigaut zaraznos, tfu, tfu, tfu wacko.gif (Man pačiai pernai 2 įsisiurbė, tad šiemet skiepijausi pioneer.gif pirmą kartą gyvenime)
Atsakyti