Įkraunama...
Įkraunama...

Erkių sezonas (tęsiam)

QUOTE(Forgete @ 2016 06 14, 15:07)
yra suma nuo kurios siuntimas nemokamas, lyg 100euru budavo. galit kooperuotis.

Taip, tik man reikia per savaitę kokią, nes jau beveik mėnuo praėjo nuo paskutinio sulašinimo, tai abejoju, ar spėsiu surinkt 5 norinčius per tokį laiką... Na gal kitam kartui išeis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Justesea: 14 birželio 2016 - 15:36
Merginos, o gal rimtai kooperuotųsi kasnors Advantix siųstis? Pas mane du šunys, tai iš manęs būtų ~40eurų suma suma, gal dar draugę prijungčiau.
Nors man su advantix irgi pasigaudavo erkių sad.gif vaikštom kasdien miškuose. Bet geriau nei Prac-tic. Veterinaras davė Ataxxa lašus, sudėtis ta pati kaip Advantix, bet pigesni. Net nepaklausiau kokia ta suma, kiek čia pigiau gavos. Ar esat kas naudoję Ataxxa?
Atsakyti
QUOTE(Papl @ 2016 06 24, 11:23)
Nors man su advantix irgi pasigaudavo erkių sad.gif vaikštom kasdien miškuose. Bet geriau nei Prac-tic. Veterinaras davė Ataxxa lašus, sudėtis ta pati kaip Advantix, bet pigesni. Net nepaklausiau kokia ta suma, kiek čia pigiau gavos. Ar esat kas naudoję Ataxxa?

Nu ne ypatingai tas Ataxxa pigiau..pasiziurekit tieisog kokios e-vaistines tinklapy kainas vieno ir kito preparato.
Siaip yra toks neblogas Effitix - jis Virbac'o naujas produktas, su fiproniliu ir permetrinu..potencialiai toks neblogas smugis erkems..ir tikrai pigesnis uz Advantix.
Atsakyti
O tiesa, kad advantix vienintėliai lašai, kurie teoriškai turėtų ir atbaidyt erkes, ne tik pribaigt įsisiurbusias? Nors maniškiui ir su advantix siurbėsi, tik kad stipdavo, o dabar dar 4 savaitės nepraėjo ir jau prisigaudė erkių ir nebestimpa jos.
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2016 06 25, 15:03)
O tiesa, kad advantix vienintėliai lašai, kurie teoriškai turėtų ir atbaidyt erkes, ne tik pribaigt įsisiurbusias? Nors maniškiui ir su advantix siurbėsi, tik kad stipdavo, o dabar dar 4 savaitės nepraėjo ir jau prisigaudė erkių ir nebestimpa jos.

Nėra jokių tiesų šiame reikale. Nėra 100 proc. garantijos nei iš vieno preparato. Jei išties rūpi šuo, kiekvieną mielą dieną šiltuoju metų laiku nuosekliai jį apžiūrėsite bent vieną kartą paroje, pvz. prieš naktį. Tada jau kaip ir turėsite garantijas (nes paprastai erkė neužkrečia per pirmas minutes) ir jei kas, negrauš sąžinė, nekaltinsite jokių vaistų ar dar ko mirksiukas.gif
Atsakyti
Nei kaltinu, nei ką, tik teigiu smile.gif Apžiūriu kiekvieną dieną, deja, neišeina, kas valandą, o tos bjaurybės spėja įsisiurbt. Turbūt reikia vien tik šuniu kiaurą parą būti užsiėmus, kad pastebėtum kiekvieną užlipusią, kol dar nespėjo įsisiurbt. Nemažai ir tokių pastebiu, bet jo kailis juodas ir labai tankus, todėl visokios mažytės lieka nepastebėtos, kol neįsisiurbia.
Atsakyti
Po Advantix sulasinimo praejus 3sav per pora pasivaiksciojimu isisiurbe 3 erkes verysad.gif gal zinote ar galima mazu veisliu suniukams lasinti dazniau pvz kas 2 sav? nes pirmas pora savaiciu nekibo jos.

Pasiskambinus i vet.klinika liepe stebeti gyvuna ir atvezti jeigu taps vangus ir t.t. dabar cia forume prisiskaiciau, kad kitos iskart nuveza pas vetus ir daro tyrimus, tai kaip cia yra is tikruju g.gif
jeigu ligos inkubacinis laikotarpis gali buti iki keliu sav., ar nuvezus suni pas vetus tyrimams kai dar jokiu simptomu nepasireiske, galima aptikti liga ar ne?
Atsakyti
O erkės buvo gyvos? Nes advantix, net jei įsisiurbia erkė, ją nužudo. Mano šuniui taip ir buvo pirmas 3 savaites, per jas 3 įsisiurbė ir visas radau neišpampusiais, bet negyvas. Nemanau, kad verta vežti sveiką šunį, kol nėra įtarimų, juk kartais ir nesužinom nieko apie tas erkes, jos pačios iškrenta nepastebėtos. O tų užsikrėsių statistiškai juk ne tiek daug ir nebūtinai šuo susirgs, net jei pasigaus užsikrėtusią.
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2016 06 29, 20:35)
O erkės buvo gyvos? Nes advantix, net jei įsisiurbia erkė, ją nužudo. Mano šuniui taip ir buvo pirmas 3 savaites, per jas 3 įsisiurbė ir visas radau neišpampusiais, bet negyvas. Nemanau, kad verta vežti sveiką šunį, kol nėra įtarimų, juk kartais ir nesužinom nieko apie tas erkes, jos pačios iškrenta nepastebėtos. O tų užsikrėsių statistiškai juk ne tiek daug ir nebūtinai šuo susirgs, net jei pasigaus užsikrėtusią.

Gyvos buvo.
Siandien issiaiskinau atsakyma i mano klausima smile.gif jeigu tyrimas del babeziozes geras po erkes ikandimo, tai nereiskia kad liga negali pasireiksti veliau, zodziu, kaip jus ir saket, neverta vezti sveiko suns smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2016 06 29, 12:36)
Nei kaltinu, nei ką, tik teigiu smile.gif Apžiūriu kiekvieną dieną, deja, neišeina, kas valandą, o tos bjaurybės spėja įsisiurbt. Turbūt reikia vien tik šuniu kiaurą parą būti užsiėmus, kad pastebėtum kiekvieną užlipusią, kol dar nespėjo įsisiurbt. Nemažai ir tokių pastebiu, bet jo kailis juodas ir labai tankus, todėl visokios mažytės lieka nepastebėtos, kol neįsisiurbia.

Aš suprantu jus ir nieko neigiamo ant jūsų nerašau, tik parašiau, kad nei vienas preparatas neapsaugo. Vadinasi, arba su tuo belieka susitaikyti, arba tikrai šuniui skirti maksimaliai dėmesio ir savo laiko, arba rinktis kitą veislę, su mažiau plaukų, kitos spalvos.
Nes nepamirškite ir to, kad laikui bėgant ta stipri chemija suvarys šuns imunitetą, visą sistemą ir pasenėjęs šuo iš viso taps karštu taikiniu parazitams. Tieisog taip jau yra dabartinaiis laikais.
Atsakyti
Na veislė jau pasirinkta, šuns nekeisiu biggrin.gif

O šiaip, kad būtų taip paprasta ir būtų viena tiesa ir 100 proc. vienas atsakymas, kad vienas būdas yra geriausias... Niekas nepasakys, ar tą konkretų šunį babeziozė per kelias dienas pribaigs, ar chemija per kelis metus, ar jis su chemija gyvens ilgai ir sveikai, ar be jos nė karto nesusirgs jokia erkių nešiojama liga. Imunitetas per daug sudėtingas ir per daug veiksnių lemiamas dalykas, kad būtum tikras, jog pasirinkęs kelią jo visai neliesti, jis išliks stiprus. 6 metus dėl to suku galvą su vaikais, dabar suku su šuniu ir vis tiek nežinau atsakymo. Todėl kartais elgiuosi tiesiog, kaip tuo metu atrodo, kad reikia elgtis, nes kai imi gilintis į visus niuansus, tai ima atrodyti, kad tuoj išprotėsi...
Atsakyti
Erkiu atbaidymui pries pasivaiksciojima geriau biokill ar neostomosan naudot?
Atsakyti