merginos, nezinau koki kieki reikia pirkt man savo suniukui lasu. Mano maziukas sveria 4,2 kg. reikia pirkt lasus iki 4 kg ar jau nuo 4 kg ? jeigu nuo 4kg iki 10 kg, gal jau ir perdidele doze
QUOTE(burgunt @ 2015 04 13, 22:01)
merginos, nezinau koki kieki reikia pirkt man savo suniukui lasu. Mano maziukas sveria 4,2 kg. reikia pirkt lasus iki 4 kg ar jau nuo 4 kg ? jeigu nuo 4kg iki 10 kg, gal jau ir perdidele doze
Jus cia i advantix turbut taikot?
Nu tai variantai - mesti svori, pirkti didesne pipete ir nepilnai sulasint arba rinktis kitus lasus, kur skirti 2-10kg, arba dar yra prac-tic, tai jie berods iki 4,5kg. Jei suo nera labai jautrus, tada dar galima rinktis panasius i advantix, bet mazumele stipresnius, tai duowin contact, jie iki 7,5kg.
jau pasimeciau geriau butu vienos rusies, nereiktu sukt galvos o kurie geresni?
QUOTE(burgunt @ 2015 04 13, 22:32)
jau pasimeciau geriau butu vienos rusies, nereiktu sukt galvos o kurie geresni?
Man patikiamiausias atrodo advantix ( nors jis ir brangiausias, bet ji nedvejodami renkasi su babezioze susidure sunu laikytojai), kaip sakiau panasus, bet jautresnius sunis galintis alergizuot duowin contact, toliau eitu prac-tic ir frontline combo, na ir galiausiai svelniausi preparatai su fiproniliu- effipro, fypryst ir pan..bet cia jau reikia atitaikyt kas jusu suneliui geriausiai pasiteisina.
as pries dvi sav sulasinau advocate, bet lasinau iki 4kg. bet jie su receptu. man daugiau sirdele linksta prie advantix. gal pirkt iki 10 kg bet jeigu paskui perduozuosiu, irgi problema
QUOTE(burgunt @ 2015 04 13, 23:07)
as pries dvi sav sulasinau advocate, bet lasinau iki 4kg. bet jie su receptu. man daugiau sirdele linksta prie advantix. gal pirkt iki 10 kg bet jeigu paskui perduozuosiu, irgi problema
Advocate nesaugo nuo kraujasiurbių erkių, dėl to reikalinga papildoma apsauga.
Tokiam mažyliui Duowin geriau nebandyti, dažnai alergizuoja. Su Jūsų svoriu geriau būtų rinktis Practic iki 4,5kg arba tada jau lašinti nepilną Advantix 4-10 kg pipetę.
as savo 2kg suniui sulasinau Advantix iki 4kg , kita diena suni krete ziaurus drebulys, buvo visiskai vangus ,apatiskas, pasyvus, nesigaude erdvej, nesugebejo nusokti nuo lovos, nedare jokiu komandu,nejo kveiciama i kiema....Labai isigandau,tokia ja pamacius ir ismaudziau-iskart drebet nustojo ir atsigavo pamazu, o nuo Frontline Combo nebuna nieko. Turiu dar tris advantix pipetes,nezinau ar cia as supanikavau,ir tai buvo normalus galimas salutinis poveikis, reikejo tieisog palaukti pora paru, ar daugiau neberizikuoti ir naudoti Frontline.
QUOTE(dilgelyt @ 2015 04 14, 14:48)
as savo 2kg suniui sulasinau Advantix iki 4kg , kita diena suni krete ziaurus drebulys, buvo visiskai vangus ,apatiskas, pasyvus, nesigaude erdvej, nesugebejo nusokti nuo lovos, nedare jokiu komandu,nejo kveiciama i kiema....Labai isigandau,tokia ja pamacius ir ismaudziau-iskart drebet nustojo ir atsigavo pamazu, o nuo Frontline Combo nebuna nieko. Turiu dar tris advantix pipetes,nezinau ar cia as supanikavau,ir tai buvo normalus galimas salutinis poveikis, reikejo tieisog palaukti pora paru, ar daugiau neberizikuoti ir naudoti Frontline.
ne, tai nera normalu. Jei taip taviske paveike tai nerizikuok su advantix daugiau. Jie per stiprus tokiam mazam suniui.
Klausimas nešiojantiems foresto antkaklį. Ar nešiojant pastoviai nenusispaudžia kailis toje vietoje?
Nusispaudzia.
QUOTE(dilgelyt @ 2015 04 14, 17:48)
Tipiniai apsinuodijimo permetrinu požymiai - dėl to permetrino produktų (Advantix, Duowin) geriau nenaudoti mažiems šunims. Labai gerai kad išmaudėt, nuplovėt vaisto perteklių ir neteko kreiptis į veterinarą. Dar patarimas yra užlašinimo vietą pavalyti su Fairy ar kitu indų ploviklių, nes vaisto pagrindas yra riebalinis ir paprastas vanduo nelabai gerai nuima, reikia tirpdyti riebalą.
Mažiems šunims saugiau rinktis fipronilio vaistus - Frontline, Effipro, Fypryst ar dar krūvą pavadinimų. Jei reikia stipresnio poveikio, kad apsaugotų nuo daugiau rūšių erkių - tada Prac-tic.
Parsinesem ir mes erkiu is rytinio pasivaiksciojimo. Pirma karta ir sitiek daug, ju net keturias radau, visos tokios dideles, net akyse aptemo kai pamaciau. Trys issisukavo lengvai, ketvirta teko issukt su nagais, neliko, atrodo, nieko, issroviau su galva. Lasiukai lasinami, Fyprist, tikiuos, jie veikia jei kada, kokia praziopsosiu zaraza. Jau ir antkaklis eteriniais aliejais iskvepintas (skaiciau, kad veikia), ir lasiukai sulasinti, ir dar Tic-spray purskala nupirkau, kuri siandien isbandysim.